URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2020, 20:46

Noul premier desemnat este Florin Cîțu. O nouă încercare de a forța alegerile anticipate (VIDEO)

Noul premier desemnat este Florin Cîțu. O nouă încercare de a forța alegerile anticipate (VIDEO) foto: Facebook Florin Cîțu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că, în urma consultărilor cu partidele, l-a desemnat premier pe actualul ministru de Finanţe, Florin Cîţu. Nominalizarea lui Cîţu este o nouă încercare de a forţa alegerile anticipate, dat fiind că este aproape imposibil ca acesta să adune o majoritate în Parlament, după cum notează HotNews.ro.

Preşedintele a ţinut să îşi înceapă discursul de la Palatul Cotroceni recapitulând, pe scurt, "de ce am ajuns iar la desemnări". În esenţă, el a amintit că PNL a construit "un Guvern care să repară lucrurile stricate", fapt care "nu a fost dorit de PSD", care "s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban", reuşind să obţină o majoritate ca să treacă o moţiune de cenzură prin Parlament. "Am vrut să deblochez situaţia. Surpriză, PSD a încercat să tergiverseze procedurile în Parlament", a spus Iohannis, cu trimitere la decizia CCR.

"Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor. Aşadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt, în faţa Parlamentului, cu o echipă guvernamentală şi un program de guvernare", a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.


Discursul lui Iohannis a fost făcut după câteva ore de consultări cu partidele. PNL și PSD nu au făcut, de data aceasta, propuneri pentru funcția de premier, PNL zicând că lasă decizia la mâna preşedintelui, iar PSD acuzându-l pe preşedinte că prelungeşte criza politică. De altfel, Iohannis se şi pronunţase anterior spunând că nu va desemna un prim ministru de la PSD. USR l-a propus premier pe Dacian Cioloş, PMP pe Cristian Diaconescu, iar Pro România pe Victor Ponta.

Potrivit HotNews.ro, UDMR i-a spus lui Iohannis că nu va vota un guvern de tehnocraţi, iar ALDE şi-a exprimat preferinţa pentru un premier independent.

În altă ordine de idei, mai notează sursa citată, PSD a anunţat în avans că nu va vota un guvern PNL, cu atât mai puţin condus de Cîţu. Ministrul de Finanţe a fost tratat cu ostilitate şi de către Pro România. Chiar şi USR, care la consultări s-a arătat dispusă să intre la guvernare crede că şansele de a fi învestit un Guvern Cîţu sunt extrem de reduse, mai arată sursa citată.

Într-o intervenţie la Digi24, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că numirea "este o sfidare", la adresa parlamentarilor, dat fiind că acesta a primit de două ori aviz negativ.

În vârstă de 47 de ani, Florin Cîţu este lider al senatorilor liberali şi unul dintre cei mai vocali politicieni anti-PSD. A fost economist sef al ING, unul dintre cei mai activi participanţi la ceea ce presa a denumit atacul speculativ pe leu din 2008. „El a fost economist sef al ING, unul dintre cei mai activi participanți la ceea ce presa a denumit atacul speculativ pe leu din 2008. Atac în urma căruia toți trezorierii băncilor care au participat au fost indepărtați, inclusiv Florin Cîțu”, mai arată HotNews.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
One for the money, two for the show
Citu e omul potrivit la locul potrivit, daca chiar vrei sa-ti bati joc de tara asta. A atacat leul, a spus ca banca la care lucra spala bani, a fost paltit prin off-shore-uri, deci a eludat fiscul, primeste 100.000 de euro anual, dar e incapabil sa spuna de unde si pentru ce, a doua zi dupa instalare vorbea de Al Capone, de rusi, de gauri gasite in bugete paralele :)) In schimb, calmul lui e molipsitor, lucru necesar in vremurile astea tulburi din cauza pandemiei. Apropo, Citu a scazut bugetul sanatatii, ca sa dea bani serviciilor! Rares Bogdan spunea de Iohannis ca pricepe repede si uita greu. Probabil vorbea la misto, pentru ca lucrurile stau fix pe dos: Iohannis intelege greu si uita repede. E incapabil sa inteleaga cum functioneaza statul, ce scrie in Constitutie, rolul lui, rolul Parlamentului. Nu intelege de ce trebuie sa consulte Parlamentul, de ce trebuie sa desemneze un ins capabil sa adune o majoritate. El crede ca opozitia e de vina daca omul desemnat de el nu e in stare sa adune majoritate in Parlament :)) Dilema lui Iohanis a fost daca sa-l desemneze pe Citu sau pe ministrul "grinda".
Postat 27 Februarie 2020, 14:06 de 1x1
Prezentare incompleta.
Nu sunt PNL-ist, chiar daca il sustin pe Bolojan. Totusi, pentru corecta informare a tuturor, ar mai fi trebuit adăugate ceva date importante despre prim-ministrul desemnat, aflate din CV. Nu este deloc lipsit de importanță că dumnealui este licenţiat în economie la Grinnell College SUA, doctorand în macroeconomie şi economie internaţională la Iowa State University şi are un master în economie la aceeaşi Iowa State University. Printre alte joburi, a lucrat ca economist pentru Banca Naţională a Noii Zeelande în perioada 2001-2003 şi pentru Banca Europeană de Investiţii în perioada 2003-2005. In plus stie vorbi fluent trei limbi straine.
Postat 27 Februarie 2020, 12:17 de Doru2019
Bufonii PNL își continuă istoria după aproape un secol și jumatate de existență !?!
Și de cel puțin 100 de ani, cu PNL vezi numai scandaluri, ciomăgeli, bătăi de joc de tot felul la adresa propriului popor !?! În 1907 au omorât 11.000 de țărani care protestau de foame ... apoi a început Caragiale să-i "încondeieze" după modelul de comportament al grupului și indivizilor, liberali ca atare !?! Nimic nou nici în 2020 ... PNL-ul e același ca cel lăsat de Brătianu, care se răsucește în mormânt când îi vede pe noii Trahanache, Farfuridi, Brânzovenescu, tanti Zoe cu Ipătescu ei cu tot !?!
Postat 27 Februarie 2020, 09:18 de CrisDumi
Caragiale
Da,da !! Cîtu te iubim,noi pe tine te dorim !! :) :) :) :)
Postat 27 Februarie 2020, 09:00 de bogdan1
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON