URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Iulie 2014, 11:49

Noii designeri: Colecţii de inspiraţie gotică, indiană şi bistriţeană la Gala Diplomelor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circa 200 de părinţi şi prieteni de-ai absolvenţilor, dar şi cadre didactice au urmărit, miercuri seară, ediţia 2014 a Galei Diplomelor absolvenţilor specializării Modă-Design Vestimentar din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea.

Evenimentul a avut loc la ERA Park şi a fost prezentat de actorul Şerban Borda, care la un moment dat şi-a prezentat propria "colecţie", îmbrăcându-l pe unul dintre bărbaţii în public în muncitor şi invitându-l apoi să-şi dea jos costumaţia pe melodia "You can leave your hat on", spre amuzamentul celor prezenţi.

În schimb, cei zece tineri designeri au avut surse de inspiraţie dintre cele mai diverse şi au folosit o varietate de materiale, de la mătăsuri până la tricoturi, reuşind colecţii inedite care au îmbinat luminile şi umbrele, culorile şi non-culorile.

Colecţiile prezentate au fost: "Rapsodie", în care designerul Florentina Buzle a prezentat elementele specifice portului popular din Bistriţa-Năsăud într-un stil contemporan, "Nascha", creată de Teodora Doble, care s-a inspirat din arta indiană, realizând o colecţie colorată şi mistică, "Broken soul", de Melitta Hauler, care a încercat să prezinte temerile oamenilor şi renunţarea la acestea, realizând atât ţinute de culoare închisă cât şi altele "senine" albe.

De asemenea, spectatorii au văzut colecţia "Night wish" de Victor Maruscsak, o colecţie sumbră inspirată din arhitectura gotică, "Tribut", de Alexandra Ţelea, inspirată de costumele samurailor şi care se adresează femeilor puternice, "Luxury", realizată de Simona Croitoru, "Aum", de Rebecca Fekete, "Fusionner", de Laura Oana, "Contrapunct" de Roxana Piţigoi şi "Future" de Brenda Vereş.

Coordonatorii tinerilor designeri au fost lectorii şi asistenţii universitari Corina Andor, Corina Baciu, Mihaela Tătulescu, Amalia Judea şi Olimpia Urdea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON