URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2014, 08:20

Noi stenograme în scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialul: "Naşule, dacă mă duc la DNA, într-o săptămână eşti arestat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar noi stenograme din dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat că ar fi luat bani de la interlopi pentru a-l scăpa de închisoare pe Bercea Mondial. Înregistrările ar surprinde momentul în care s-ar fi încercat flagrantul şantajului reclamat de Mircea Băsescu.

Potrivit Digi 24, fiica lui Bercea Mondial îi spune fratelui preşedintelui că într-o săptămână va fi arestat, dacă înregistrările vor ajunge pe mâna procurorilor DNA.

Izaura Anghel: Naşule, eu dacă mă duc şi dau la DNA şi mata într-o săptămână eşti arestat!

Mircea Băsescu: Poftim?

Izaura Anghel: Într-o săptămână eşti arestat dacă eu dau filmarea! Îţi garantez milion la milion!

Ion Grinică Anghel: Noi nu mergem la televiziuni! Noi mergem direct în faţă la DNA.

Izaura Anghel: La DNA direct!

Ion Grinică Anghel: ... la procuror sau la DICOT şi uite domn'le ce am făcut, uite aşa, uite aşa..." Dumneavoastră sunteţi şi filmaţi şi când i-aţi spus lui Florin că i-aţi dat banii şi lui fratele dumneavoastră, Traian.

Marius Constantin: Sunt filmaţi şi bani şi tot!

Ion Grinică Anghel: Vă arăt filmarea dacă nu credeţi.

Mircea Băsescu: Măi, cine ştie ce oi fi spus eu, mă, atâtea s-ar fi putut să le fi spus, na, că eram cu Marian, ştii, să vă ajutăm, pe Marian... să...

Potrivit incerceptărilor, familia lui Sandu Anghel încearcă să ajungă la o înţelegere cu Mircea Băsescu, pentru a-şi recupera banii.

Izaura Anghel: Eşti filmat, naşule! Şi Doina e filmată! Şi dumneavoastră acasă când a fost naşa, eu, mama şi cu Florin şi vorbeam la masă şi atunci eşti filmat!

Ion Grinică Anghel: Naşule, hai mai bine să găsim o zi...

Izaura Anghel: Să găsim o soluţie să nu ajungem acolo.

Ion Grinică Anghel: Să ne daţi banii!

La un moment dat, Mircea Băsescu cere un răgaz ca să facă "nişte planuri"

Izaura Anghel: ... rămâne 50 şi mai rămâne 230! Şi 30.000 de euro mi-i dai pe 15 iunie şi 200, îmi mai dai 100 în iunie şi 100 în septembrie! C-aşa nu putem!

Mircea Băsescu: Greu, mici şanse.

Izaura Anghel: Deci cu ăştia n-am ce să fac!

Marius Constantin: Hai să facem într-un fel măcar, nu ştiu cum să-ţi spun, hai să rezolvăm într-un fel.

Mircea Băsescu: Mă laşi o săptămână, două...

Izaura Anghel: Nu pot, naşule!

Mircea Băsescu: Taci, mă, taci, mă, din gură! Că fac eu nişte planuri, să văd eu şi după aia stăm de vorbă. Că cu tine nu se poate sta de vorbă, tu eşti mai...

Familia lui Bercea Mondial îi propune lui Mircea Băsescu să îi ceară bani fratelui său.

Băsescu Mircea: Măi, tu nu înţelegi că eu nu am bani? Tu nu înţelegi că n-am?

Izaura Anghel: Uite ce mă enervează... N-ai mata bani, ă? Du-te şi împrumută-te de la frate-tu!

Mircea Băsescu: Cum să împrumut, mă, de la frate-miu? Tu crezi că ăla are bani? Să ştii că nici ăla n-are...

Marius Constantin: Traian? N-are Traian bani?

Mircea Băsescu: Nu!

Marius Constantin: Ai, mă...

În momentul în care Mircea Băsescu încearcă să încheie discuţia, familia Anghel revine la ameninţări.

Mircea Băsescu: Hai să mergem, gata, am plecat, nu mai stau.

Marius Constantin: Are filmarea când zici dumneata că te duci şi dai banii lui Traian şi vorbeşti cu el şi facem ceva şi rezolvăm...

Mircea Băsescu: Bă, fugi de aici!

Ion Grinică Anghel: Bă, v-aducea şi nişte acte aici.

Marius Constantin: Să mor dacă te mint...

După ce noile stenograme au apărut în presă, preşedintele a trimis un comunicat în care susţine că nu a discutat niciodată cu fratele său despre cazul lui Sandu Anghel şi nici nu a primit vreun ban pentru a interveni pentru acesta.

"Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi nu am primit niciun ban şi niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo intervenţie de reducere a pedepsei în instanţă şi nici pentru vreo graţiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban şi niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo graţiere. De altfel, pedepsele aplicate de instanţele de judecată lui Sandu Anghel şi altor membri ai familiei lui dovedesc că justiţia a funcţionat doar sub imperativul legii", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON