URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Septembrie 2018, 12:34

Noi promisiuni: Consiliul Județean Bihor susține că negociază cu trei companii zboruri internaţionale de pe Aeroportul Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi compania Ryanair a anunţat încă din luna martie că va renunţa din toamnă la operarea zborurilor internaţionale de pe Aeroportul Oradea și în ciuda mesajelor liniştitoare emise periodic, conducerea Consiliului Judeţean Bihor nu a reuşit să lege nici până acum punţi aeriene cu destinaţiile europene.

Șefii CJ asigură, însă, din nou, bihorenii că îşi continuă demersurile pentru ca odată cu finalizarea celui de-al doilea terminal al Aeroportului Oradea, programată pentru luna octombrie, să pornească într-o "ofensivă regională de pe poziţii stabile".

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică, de către purtătorul de cuvânt Adrian Simon, "tratativele purtate cu 3 companii din domeniul zborurilor internaţionale se apropie de final, iar odată cu finalizarea unor detalii de ordin tehnic, urmează să fie anunţate cât de curând cele 4 sau 5 destinaţii prin care Bihorul nu doar va rămâne conectată (!) la Europa de Vest, ci va intra într-o nouă etapă a mobilităţii aeriene durabile".

Reprezentanţii CJ Bihor au refuzat să nominalizeze destinaţiile europene vizate, dar au insistat asupra faptului că negocierile se poartă avându-se în vedere "gradul de ocupare peste cele mai optimiste aşteptări" al curselor de pe Aeroportul Oradea, alegerea unor "destinaţii de top la un zbor distanţă" astfel încât să deservească atât românii din diaspora cât şi potenţialii turişti, dar şi valorificarea noii infrastructuri astfel încât "să sporească în mod considerabil conectivitatea regională a Bihorului" ca motor al vieţii economice.

"Ultimele 6-8 luni au fost o perioadă de grea încercare pentru zborurile internaţionale europene, tocmai de aceea am fost nevoiţi să respectăm cu stricteţe confidenţialitatea cerută de aceste companii, nedorind să aducem deficienţe politicilor comerciale ale acestora", se mai menţionează în comunicat, ca scuză pentru lipsa oricăror veşti concrete despre zborurile din şi spre Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
care ce
Tarom nu e LOW COST si nu ajuta cu prea mult, BLUE AIR a schimbat directorul asa ca...s-ar putea ca vorbele de demult sa nu mai fie de actualitate. Un EUROWINGS (LUFTHANSA) ar fi bun, ca altii nu au flota. ERNEST are 2, WIZ e cu Debrecen si CJ+TM
Postat 10 Septembrie 2018, 16:10 de Christa
mda...
Din doua in doua saptamani au anuntat cate o cursa...Tare curios sunt care e cea de a 3-a companie, ca primele doua sigur sunt Tarom si BlueAir.
Postat 10 Septembrie 2018, 14:00 de seth
Ghici autorul citatului
Bihorul va rămâne conectata... Mă rostogolesc de ras. Mang, suna repede postacii sa urce la aparate de scris mesaje
Postat 09 Septembrie 2018, 15:18 de poiu
cap gol, vorbe goale
Deocamdata sunt vorbe goale din partea CJ. udmr a primit ordin sa nu puna in pericol aeroportul din Debrecen si budapesta, clar. iar psd Bihor sunt niste nulitati si nu doreste sa faca nimic, pt ca doar bucurestiul conteaza. probabil ca ne prinde anul nou si situatia aeroportului va fi mai rea ca acum.
Postat 09 Septembrie 2018, 14:04 de roger
Acealeasi texte penibile ...
In urca cu cateva luni penibilul sef vorbea la fel si promitea ...la promisiuni sunt number one din pacate la fapte zero.
Postat 09 Septembrie 2018, 13:48 de Traian
Nu-i
Sunt sigur că , companiile aeriene sunt interesate de aeroportul Oradea, dar aeroportul Oradea nu e interesat de ele
Postat 09 Septembrie 2018, 13:36 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON