URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Mai 2024, 10:59

Noi percheziţii în Oradea, la patronul magazinelor Leonardo, Florin Panea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunt percheziţii în desfăşurare miercuri, în Oradea, la proprietarul lanţului de magazine Leonardo, milionarul Florin Panea, într-un dosar ce priveşte noi acuzaţii de fraudă.

Prejudiciu de 22 de milioane de lei

Acţiunea poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor a debutat miercuri dimineaţă şi este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul Public, percheziţiile desfăşurate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, împreună cu ofițeri Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în cazul patronului magazinelor Leonardo, Florin Panea, privesc un dosar în care sunt cercetate 4 societăți comerciale din cadrul grupului „Leonardo”, pentru infracțiuni de bancrută frauduloasă și evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 22 milioane de lei.

Miercuri, la prânz, percheziţiile erau încă în desfăşurare. Poarta de intrare în curtea sediului grupului de firme Leonardo din centrul municipiului Oradea era închisă, însă BIHOREANUL a surprins mai multe maşini de Poliţie parcate în incintă.

Potrivit unor locuitori din zonă, reprezentanţii firmei, avocatul şi poliţiştii au intrat în sediul Leonardo dimineaţa, iar de atunci procedurile se află în derulare.

Judecat deja pentru o fraudă de 26 de milioane de lei

Florin Panea este judecat, deja, pentru o fraudă fiscală de peste 26 milioane lei, cauză trimisă în faţa instanţei tot de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Respectivul dosar, după cum a dezvăluit BIHOREANUL, priveşte afaceri derulate de milionar cu firme "fantomă" în perioada 2011 - 2015 când Panea a înregistrat în evidenţele contabile şi fiscale ale companiilor sale 705 facturi ce priveau achiziții de încălțăminte, marochinărie, îmbrăcăminte, accesorii nereale, de la 5 firme cu sediul în Bucureşti şi una cu sediul în Oradea, care, la rândul lor, pentru a pentru a crea o aparență de legalitate, au declarat în mod fictiv achiziții de la alte societăți de pe teritoriul național cu comportament de tip fantomă. 

Mărfurile menţionate în cele 705 facturi au existat în realitate, însă au fost comercializate direct fie de la furnizorii intracomunitari din Italia ai firmelor deţinute de Panea, fie din complexul Dragonul Roşu din Bucureşti, fără documente de provenienţă.

Pentru recuperarea uriaşei pagube, procurorii au dispus anul trecut trimiterea în judecată a lui Panea pentru evaziune fiscală, dar şi a complicilor săi, afacerişti români, libanezi şi sirieni - Ioan Chiriţoiu, George Pârcălab, Lakkis Naji, Matar MHD Khir, El Lakkis Ali, Matar Ali, Mattar Hassa -, care sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală.

Totodată, anchetatorii au dispus instituirea de sechestre asiguratorii pe proprietăţi în valoare totală de circa 48 milioane lei, deţinute de afaceristul orădean şi complicii săi. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Are și ăsta o figură de antrepenor, manager de succes ...
... de parcă ar fi rudenie și parte a clanului Smântână, de la Căcăceni. Averi făcute în nici un sfert de generație, cu furăciuni în toate felurile precum gestionarii și contabilii de pe vremuri, de la CAP și IAS. Clienți potriviți la fix pentru grupările unor tâlhari de tip Coldea&Co.
Postat 29 Mai 2024, 12:36 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON