URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2020, 10:22

Noi amenzi date în Bihor celor care nu respectă regulile. Se ridică la aproape 300.000 lei

Noi amenzi date în Bihor celor care nu respectă regulile. Se ridică la aproape 300.000 lei (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu toţi bihorenii au înţeles că trebuie să respecte regulile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în comunitate.

De marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa, poliţiştii din Bihor le-au aplicat răzvrătiţilor 127 de amenzi în valoare totală de 293.000 lei, a informat dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică şi comunicatorul oficial pe tema COVID-19.

Sancţiunile au fost aplicate "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență", inclusiv pentru persoanele care au făcut deplasări nejustificate.

Pe de altă parte, dr. Dorel Ţîrţ a informat că miercuri dimineaţa, la ora 8.30, în Bihor erau în carantină 1.637 de persoane, faţă de 1.613 cu o zi înainte.

Acestea sunt persoane care s-au întors în ultima perioadă din "zone roşii" ale Europei şi care au fost plasate în carantină timp de 14 zile în 10 centre din judeţ, sub paza jandarmilor.

În informarea DSP se mai precizează că în intervalul 14 aprilie, ora 08 - 15 aprilie, ora 08, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfăşurat şi alte misiuni. 

Polițiștii bihoreni (IPJ şi Poliţia Locală) au verificat 780 persoane aflate în izolare în 406 locații. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 23 de convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 10  misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. 

Pe lângă asigurarea pazei la centrele de carantină, jandarmii au însoțit 3 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare.
 
Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport al persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON