URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2022, 11:01

Nicolae Ciucă, la inaugurarea noii săli polivalente din Oradea: „E model de bună practică”. Birta le-a mulțumit lui Ponta, Cioloș și actualului prim-ministru (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Nicolae Ciucă se află, miercuri, în Oradea, pentru a participa la inaugurarea noii Săli Polivalente a municipiului, dar și la festivitățile de 20 aprilie, ziua eliberării orașului de sub regimul bolşevic al lui Belá Kun de către trupele române conduse de generalul Traian Moşoiu.

Vizită rapidă

Prima manifestare publică de pe agendă a fost o scurtă vizită la Oradea Arena, noua sală cu 5.300 de locuri a orașului, la care au participat, de altfel, o pleiadă de oficialități: miniștrii bihoreni Cseke Attila (ministrul Dezvoltării, minister prin care s-a derulat investiția) și Marcel Boloș (ministrul Fondurilor europene), ministrul de interne, Lucian Bode, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, primarul Oradiei, Florin Birta, ambasadorul României în Spania, bihoreanul George Bologan.

Nicolae Ciucă a fost condus de primarul Florin Birta și de ministrul Cseke Attila prin edificiu, unde i s-au arătat dotările acestuia, inclusiv parchetul modern, de tipul celui folosit în NBA, precum și sala de relaxare, dar și faptul că sala are niște uși ca de hangar, de mari dimensiuni, care permit intrarea TIR-urilor cu scenotehnica până în sală, când se organizează concerte.

Edilul Oradiei i-a subliniat premierului și că încălzirea sălii se face cu apă geotermală, printr-un proiect al municipalității.

„Vorbim despre un model de bună practică”

Într-o scurtă declarație de presă făcută după vizitarea noului edificiu, premierul le-a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea noii investiții.

„Practic, putem să vorbim despre un model de bună practică, de colaborare între Guvernul României și autoritățile locale. Este foarte clar pentru noi că în toată această perioadă, cu toate problemele care au fost și schimbările, proiectul și-a văzut de drumul lui și, iată, astăzi, putem să-l vedem finalizat și urmează să aibă loc și un prim eveniment”, a declarat Ciucă la final.

Printre altele, acesta a mai amintit că valoarea construcției a fost suportată de CNI, însă și autoritățile locale au co-finanțat, realizând amenajările exterioare și racordurile la utilități.

Arătând că noua sală va permite desfășurarea evenimentelor sportive și culturale, atât la nivel național cât și internațional, premierul a spus că noua arenă „reprezintă încă o etichetă în plus pentru municipiul Oradea, pentru cetățenii municipiului, pentru bihoreni”.

De asemenea, el a mai făcut referire la programul de guvernare, arătând că își dorește „ca toate activitățile din programul de guvernare să continue”.

Urmează și alte săli de sport

„Dincolo de aceste obiective, îmi spunea domnul ministru Cseke că urmează să mai inaugurăm încă două săli de sport, la Pitești și Bistrița, sunt altele în construcție, dar în afară de acestea, ne dorim foarte mult să vedem finalizate și alte obiective, cum ar fi școli, spitale”, a mai spus Ciucă, arătând că la nivelul guvernului se lucrează „foarte mult” împreună cu autoritățile locale, „pentru ca acestea să intre într-un ritm constant și să fie finalizate”.

În context, premierul a precizat că va vizita miercuri și șantierul noului drum de legătură dintre centura Oradiei și Autostrada A3. „Infrastructura rutieră trebuie să continue și să o finalizăm. Practic, în cazul activităților de astăzi de la Oradea vom participa și la un alt proiect de infrastructură, și anume drumul de legătură dintre centura municipiului Oradea și autostrada Transilvania”, a spus el.

Anterior sosirii premierului, ofițerul de presă al acestuia i-a informat pe jurnaliștii prezenți că Nicolae Ciucă nu va răspunde la întrebări la Sala Polivalentă, însă o va face în timpul vizitei pe șantierul șoselei Oradea - A3.

Cseke: O bucurie

La rândul său, ministrul bihorean al Dezvoltării, Cseke Attila, a punctat că inaugurarea Sălii Polivalente este „o bucurie și ca orădean, și ca ministru al Dezvoltării”, să participe la inaugurarea noii săli, mulțumind Guvernului pentru sprijinul acordat.

„Așa cum am menționat și anul trecut, și anul acesta, ori de câte ori am fost în vizită la această construcție, împreună cu dl primar, a fost un parteneriat corect, onest, în care ne-am ajutat unii pe alții pentru a avea această zi de inaugurare. Orădenii, bihorenii și noi toți să ne bucurăm de această investiție, care este de nivel european și care permite Oradiei organizarea de evenimente sportive și culturale de nivel internațional”, a spus Cseke.

Birta: exemplu pentru munca în echipă

La rândul său, primarul Florin Birta a ținut să mulțumească guvernelor care au ajutat la edificarea noii săli.

„Vreau să-i mulțumesc domnului prim-ministru și domnilor miniștri pentru prezența azi în Oradea. Referitor la sala polivalentă, cred că istoria acestei săli trebuie să marcheze trei momente importante: 1 - anul 2014, când Guvernul Ponta a introdus această sală la Compania Națională de Investiții, pentru finanțare, (2) anul 2016 când Guvernul Cioloș a aprobat indicatorii tehnico-economici ai sălii polivalente, și (3) anul 2022 când Guvernul Ciucă a finalizat această sală de sport și a dat-o în folosința orădenilor și bihorenilor”, a spus Birta.

Edilul a subliniat și că noua sală ar trebui să inspire autoritățile să apeleze la spiritul de echipă.

„Sper ca această sală polivalentă, fiind folosită în mare parte de sportivi, să ne inspire și pe noi și să înțelegem că o investiție făcută în echipă aduce rezultate. Această investiție a fost făcută în echipă și sper ca spiritul sportiv să ne îndrume pe noi toți ca să fim conștienți că în echipă putem avea rezultate foarte bune”, a conchis Birta.

În jurul orei 10.30, coloana oficială a plecat de la Polivalentă, premierul fiind așteptat la ceremoniile militare programate de la ora 11 în centrul Oradiei.

Programul premierului Nicolae Ciucă în județul Bihor, conform unui comunicat transmis de Guvern

Ora 10:00    Participare la ceremonia de inaugurare a Sălii Polivalente din municipiul Oradea

Ora 10:40    Întâlnire cu primarul municipiului Oradea, Florin Birta

Ora 11:00    Participare la festivitățile dedicate zilei de 20 aprilie 1919

Ora 12:45    Vizită la șantierul drumului de legătură dintre centura Oradea și Autostrada A3

Ora 13:35    Vizită la depozitul Frescoverde

Ora 14:25    Întâlnire cu președinte Consiliul Județean Bihor, Ilie Bolojan

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
mamalusandu
Servuz Mudura, bine ai revenit:::)))
Postat 20 Aprilie 2022, 20:34 de Sandu2100
Bine, bine...
... dar Bolojanu' n-are nici un merit la Sala Polivalenta ? Nu-i bai, il vom pomeni la inaugurarea Stadionului Municipal...
Postat 20 Aprilie 2022, 19:35 de excalibur
Bune practici…
E să îngustezi trotuaru să faci parcări, roșii, nu?!
Postat 20 Aprilie 2022, 18:00 de User anonimizat
Știați că..... Domnule Primar?
Primarul are o ținută distinctivă la ceremonii.... ,, Eșarfa va fi purtată în mod obligatoriu la solemnitați, recepții, ceremonii publice și la celebrarea căsătoriilor. '' , conform Hotărârii Guvernului nr. 62 publicată în Monitorul Oficial nr. 27 din 25 februarie 1992 .
Postat 20 Aprilie 2022, 14:12 de Taxi-driver
CrisDumi aka KP VUVUZELA comunistă
Vezi ce înseamnă democrație, Birta mulțumește tuturor guvernelor implicate in realizarea sălii, asta nu prea seamănă cu democratia Putin-ista pe care tu o prea slavesti
Postat 20 Aprilie 2022, 14:03 de Sandu2100
Mulțumim din inimă partidului.
Șoimii Patriei, Pionierii și UTC-iștii, indiferent din ce partide ar fi provenit în ultimele trei decenii, se ling și se scuipă între ei după cum e sezonul. Acum e cel al mântuirii sufletești, care prefigurează șfâșierile de mâine ale haitelor de neterminați.
Postat 20 Aprilie 2022, 12:26 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON