URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Martie 2020, 12:03

Nici bihorenii nu se învaţă minte: În 24 de ore, poliţiştii au dat amenzi de aproape 500.000 lei celor care ignoră regulile în vremea coronavirusului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii bihoreni au dat din nou amenzi consistente în 24 de ore celor care nu au respectat măsurile impuse de autorităţi pe perioada crizei coronavirusului, inclusiv celor care s-au plimbat aiurea.

De luni dimineaţa (30 martie) până marţi dimineaţa (31 martie) au fost emise 94 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 492.870 de lei, "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă", a transmis dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Sănătate Publică Bihor şi, în acelaşi timp, comunicator oficial pe tema COVID 19 în Bihor.

În informare nu se precizează detaliat câte dintre aceste sancţiuni au fost aplicate celor care au ieşit din case fără justificare şi fără declaraţie pe propria răspundere sau adeverinţă de la angajator. 

Poliţiştii din Bihor au mai dat, de duminică până luni, alte amenzi în valoare de peste 500.000 lei.

În acelaşi interval, adică în 24 de ore, poliţiştii bihoreni au efectuat 3042 misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. 

De asemenea, echipajele de poliţie au însoţit 26 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 190 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi ale Poliţiei Locale.

Totodată, jandarmii bihoreni au însoţit 8 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 2 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 48 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, potrivit informării transmise de DSP Bihor. 

În acelaşi document se precizează că echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat două misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective. Angajaţii ISU Crişana au mai desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş. 

În Bihor, ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În misiunile menţionate mai sus au fost implicate 27 de cadre ISU Crişana.

De pe altă parte, potrivit datelor DSP Bihor, marţi dimineaţa, la ora 8.30, în judeţ erau 264 de persoane aflate în centre de carantină. Instituţia nu a transmis date privind numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dr. Dorel Ţîrţ explicând pentru BIHOREANUL că se fac actualizări privind numărul acestora.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON