URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2014, 16:30

Negrean şi-a luat adio de la Inspectoratul Şcolar şi a prezis zile grele pentru succesorul său

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Demis de la conducerea Inspectoratului Şcolar după aproape doi ani în care a condus această instituţie, liberalul Daniel Negrean a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, o scurtă dare de seamă privind activitatea sa la cârma IŞJ Bihor din ultimii doi ani.

Negrean a spus că, în cei doi ani, a îmbunătăţit managementul intern al instituţiei, a rezolvat probleme uitate de predecesori de-ai săi, precum un sistem eficient de arhivare a documentelor ori organizarea unui birou de relaţii cu presa, dar a şi impus standarde clare vizavi de numărul de elevi şi de clase şi a impulsionat învăţământul profesional. "Am dorit să readuc normalitatea la nivelul Inspectoratului Şcolar, să-i fac pe oameni să lucreze cu zâmbetul pe buze", a declarat Negrean.

Convins că ministrul Educaţiei Remus Pricopie nu are ce să-i reproşeze, Negrean şi-a susţinut crezul prin faptul că ordinul de demitere a venit luni după-amiază, după ce în prealabil el avusese şedinţe cu directorii de şcoli, iar documentul a fost anunţat doar de directorul general al Ministerului. Or, a spus Negrean, dacă Pricopie ar fi avut să-i spună ceva, l-ar fi sunat direct, aşa cum a făcut-o şi în alte dăţi.

Pe de altă parte, Negrean s-a întrebat cum va fi reprezentat IŞJ Bihor din punct de vedere juridic, dat fiind că noul şef al instituţiei, Nicolae Avram, şi-a păstrat funcţia de inspector adjunct, primind doar atribuţii de inspector general. "Mă întreb cum se vor semna adresele IŞJ Bihor, la rubrica inspector şcolar general", a spus Negrean.

Pe de altă parte, Negrean a spus că nu-l vede bine pe şeful IŞJ, indiferent că va fi Avram ori altcineva, întrucât urmează o perioadă dificilă, cu evaluări în premieră la clasele de-a II-a, a IV-a şi a VI-a, apoi cu examenele Evaluarea Naţională pentru absolvenţii de gimnaziu şi cu cele de Bacalaureat, pentru absolvenţii de liceu. Pentru toate acestea, Ministerul Educaţiei a făcut deja pregătiri cu inspectorii, astfel că cei care preiau funcţii trebuie să se pregătească.

Unele zvonuri spun, însă, că situaţia de la conducerea IŞJ Bihor s-ar putea să nu fie de durată, căci PSD-iştii ţin funcţia de inspector general pentru altcineva. Mai Se zvoneşte şi că postul ar fi pregătit pentru directorul Liceului cu Program Sportiv, Dan Matei, cel căruia Negrean i-a "suflat" postul de inspector general în 2012, după instalarea Guvernului USL. Atunci, la propunerea sindicatelor, Matei a fost inspector general timp de un weekend, căci n-a avut şi susţinere printre liderii politici locali.

În plus, există posibilitatea ca elevii care termină liceul să nu primească diplomele la timp pentru a se înscrie la facultate, întrucât Ministerul Educaţiei nici măcar nu a cerut încă inspectoratelor şcolare cifrele pentru necesarul de diplome. Potrivit lui Negrean, procedura este întârziată cu mai bine de o lună, aşa că nu este exclus ca în acest an absolvenţii de liceu să se înscrie la facultate pe bază de adeverinţe.

Întrebat de BIHOREANUL ce se va întâmpla cu inspectorii de specialitate pe care el i-a dus în IŞJ Bihor, Negrean a spus că nu poate să ceară nimănui demisia. "Vor lua o decizie în zilele următoare", a declarat liberalul. Pentru că din 2008 nu s-au mai organizat concursuri pe posturi, toţi inspectorii IŞJ Bihor sunt numiţi prin decizie a inspectorului general.

Cât despre el, Negrean a spus că îşi va relua postul de profesor al Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
BURICOS DE LA TERRA
Hai măi,BURICU PĂMÂNTULUI,spune cum ai fost titularizat cu nota 5!Apoi,noi muritorii de rând te rugăm să laşi să răsară soarele şi mâine,să existe viaţă şi după tine!
Postat 15 Mai 2014, 19:23 de bihoreanu
Celor de mai jos
Liberalii au avut si inspectori generali ft buni, cum a fost de ex dl Seres!Asa ca nu mai dati atit in PNL, fiecare partid are si buni si rai!
Postat 15 Mai 2014, 19:19 de Dorina
Frica?
bako neni, te-ai grabit sa pui pe site la gojdu poze cu manifestari de 9 mai, sa nu cumva sa te acuze cineva? Foarte bine, dar n-ai auzit mata ca cine se scuza se acuza? toata lumea stie cate de ascultatoare esti de domnul fost inspector general, ca doar liberal la liberal nu scoate ochii. Plus ca doar cine te- a tint pana acuma? sa vedem mai departe...Sper ca dl mang nu doarme!
Postat 15 Mai 2014, 16:39 de bakooooo
BLACKREAN
FARA PENELISTI, VIATA NU EXISTA! BA DA, CHIAR MAI BUNA!!! HAI PA, FIULE! NE E MAI BINE FARA CEI PE CALE DE DISPARITIE............Ati venit prin FORTA, PRIN EA PLECATI.....HUOOOOOOOOOOOOOO!!!
Postat 14 Mai 2014, 23:18 de CINEVA
extraordinar!
Asa e draga fost inspector, fara tine, copiii nu vor avea dascali! LOL! Toti liberalii asa va credeti, buricul pamantului, da asa sa fiti, buricul care se taie de moasa si ce ramane se usuca. VACANTA LUNGA LA BIRTIN, ALATURI DE BOLO!
Postat 14 Mai 2014, 22:13 de eu
Cine? cand?
Mai lasa-i si pe altii sa se faca de ras, ca tu ne-ai oripilat deja cu talentul tau mediocru. Adio!
Postat 14 Mai 2014, 21:09 de Corina Bendeac
Dinule, ai luat teapa !!!
Negrean asta e ca tot Ceausescu, daca el nu mai e sef, totul se duce de rapa. Sa fim seriosi, Dinule, invatamantul romanesc merge inainte si fara tine. Esti o nulitate, doar partidul te-a propulsat, si partidul te-a dus in mocirla. Pa, DINULE !!!!
Postat 14 Mai 2014, 19:38 de Katy
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON