URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Noiembrie 2020, 18:01

Ne enervează: Unele ţarcuri din Oradea sunt înconjurate constant de gunoaie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă fiecare asociaţie de proprietari din Oradea are containerele necesare pentru colectarea deşeurilor, iar RER Vest le goleşte frecvent, după un program bine stabilit, unele ţarcuri sunt constant înconjurate de gunoaie.

Cel mai adesea, mizeriile sunt împrăştiate de locatarii care şi-au uitat cheia de la ţarc acasă sau, pur şi simplu, le este lene să mai deschidă uşile.

De pildă, un ţarc de pe Bulevardul Dacia nr. 108 (foto) a fost recent "decorat" cu gunoaie, dar exemple similare se găsesc zilnic, pe multe străzi din oraş, dovadă că şi aplicaţia Oradea City Report abundă în astfel de sesizări. Semn că păstrarea curăţeniei este doar o lozincă pentru mulţi orădeni...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CrisDumi
Gunoaiele ca tine, lasă gunoiul lângă țarc, și apoi se plâng.
Postat 15 Noiembrie 2020, 00:05 de Sandu2100
Puteți să vă vărsați nervii direct la domiciliile edililor ...
... care nu au acasă zi anume de ridicat, că ei nu trebuie decât să-l sune pe directorul RER și vin gunoierii în câteva minute de iau tot ce li se spune, la grămadă și neselectiv. Sunt mulți care lucrează departe de casă, ori nu pot sta tot timpul a apartament pentru că mai au o locuință în altă parte, ori care vin de unde au fost plecați o vreme ... fac și ei curat dacă tot vor să stea acasă-n pandemie, adună gunoiul și îl duc la țarc. Acolo au surpriza să nu poată lăsa gunoiul oricum, pentru că au ratat ziua ridicării selective sau că gălețile lor nu au selecția făcută !?! Gunoiul e o afacere iar edilii nu au habar de astea ... crezând că operatorul nici nu face mare profit. Ba face ... cu milioanele multe anual, doar din fracțiile deja selectare a deșeurilor pe care le vând unor fabrici și uzine de reciclare !?!
Postat 14 Noiembrie 2020, 08:06 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON