URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Februarie 2018, 09:12

Ne enervează: Lucrările făcute de mântuială pe strada Feleacului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii străzii Feleacului, care şi-au betonat pe banii lor strada în urmă cu 40 de ani, sunt revoltaţi că municipalitatea aprobă săpături pe bandă rulantă, fără să verifice ulterior modul în care constructorii au adus carosabilul la starea iniţială.

"Când am modernizat strada, pe vremea lui Ceauşescu, am turnat un strat masiv de beton pentru ca aceasta să reziste cât mai mult. Acum în schimb, muncitorii vin, sparg, pun reţelele, acoperă totul de mântuială cu o pojghiţă de beton şi pleacă", reclamă un locuitor al zonei.

Orădenii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât pe porţiunile refăcute de mântuială drumul s-a lăsat deja, chiar şi cu 20 de centimetri, îngreunându-le accesul cu maşinile în curte.

Potrivit orădenilor care locuiesc în zonă, vinerea trecută muncitorii spărgeau strada pentru a treia oară în ultimii doi ani, pentru poziţionarea unor cabluri de energie electrică şi nu păreau presaţi de Primărie să readucă drumul la starea iniţială în urma săpăturilor.

Cât despre asfaltarea arterei situată la doar cinci minute de mers pe jos de centrul oraşului, orădenii mai pot aştepta mult şi bine...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Lucrari de mantuiala
Multumim pentru articol, aveti dreptate. In plus strada Feleacului are o panta de 15%, dificil de circulat pe ea in special iarna si numai sparturile astora lipseau. In ce priveste comentariul facut de IoanaGal pe aceasta pagina cum ca pe vremea escrocului Ceausescu pe strada Feleacului "nu se intrerupea niciodata curentul" ii precizez ca si eu am copilarit in zona, iar pe strada asta atunci era mai mult bezna decat lumina, asa ca sa o lase mai moale cu minciunile si obsesiile bolnave.
Postat 21 Februarie 2018, 16:32 de SalamGostat
Strada de ''nomenclaturisi''
Bunicii mei stateau in zona si am copilarit acolo. Feleacului era, iarna, derdelusul nostru preferat. Pe strada aveau vile toti "nomenclaturistii" vremii. Acolo nu se intrerupea niciodata curentul... Normal ca si-au betonat singuri strada...
Postat 18 Februarie 2018, 20:20 de IoanaGal
Trebuie sa fi dus cu pluta, ca sa spui ca in urma cu 40 de ani ...
... au existat oradeni care si-a asfaltat singuri strada !?! In 1978 nu aveai cum sa cumperi asfalt pe persoana fizica, decat in cantitati simbolice, pe baza de prietenie cu seful statiei ... iar aranjamente de prioritizare se puteau face doar de la nivel de prim-secretar ori secretar pe probleme tehnice !?!
Postat 18 Februarie 2018, 20:06 de WinDos
CE chestie
Pt cei care comentau la articolul cu DONAȚIILE, vedeți că se poate, nu au donat nimic si au betonat drumul. Oare si atunci erau de astia care comentau aiurea.
Postat 18 Februarie 2018, 14:51 de Sandu1201
No!
Au invatat si astia de la termoficare si CAO care fac asemenea lucrarile, basca te mai lasa sa faci curat dupa ei! Ce faci prost azi repair maine si uite asa timpu trece leafa merge, noi suntem la service veseli!
Postat 18 Februarie 2018, 10:37 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON