URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2022, 09:11

Monstru lăsat liber! Criminalul Boné Ferenc şi-a bătut şi sugrumat fostele iubite: "Aveai capul vânăt şi gura îţi făcea spume..."

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ies la iveală detalii de-a dreptul revoltătoare despre Boné Ferenc, bărbatul arestat, vineri, fiindcă şi-a sugrumat iubita în vârstă de 30 de ani, Beáta Molnár, până aceasta şi-a dat duhul, apoi a condus cu cadavrul în maşină, pentru a se debarasa de el în Corniţel (Bihor).

Fost cadru didactic al unei universităţi private din Cluj-Napoca, bărbatul a bătut-o crunt, în public, în vara anului 2020, pe iubita lui de la acea vreme, aplicându-i lovituri cu mâinile şi picioarele, deşi femeia căzuse la pământ, şi izbindu-i capul de pavaj.

La proces a ieşit la iveală faptul că Boné şi-a bătut şi sugrumat şi alte iubite, însă a primit doar o condamnare blândă, cu suspendare... 

"Banalitatea răului"

Procesul în care Boné Ferenc a fost acuzat de infracţiunea de loviri şi alte violenţe de fosta lui iubită, pe care a bătut-o în stradă în iulie 2020, a fost judecat la Judecătoria Cluj-Napoca. Portalul Dela0.ro a publicat, în iunie 2021, un material complex despre acest caz, intitulat "BANALITATEA RĂULUI. Ce ne spune un proces de la Cluj despre felul în care societatea românească tolerează violenţa împotriva femeilor".

Scris de un jurnalist care a urmărit îndeaproape procesul, materialul prezintă scene şi mărturii prezentate în timpul acestuia, despre brutalitatea şi violenţele repetate comise de fostul preparator universitar de la Departamentul de Film, Fotografie şi Media al Universităţii Sapientia.

A izbit-o cu capul de pavaj

Fosta lui iubită a descris cum, pe 29 iulie, pe fondul unor neînţelegeri aparent minore, în plină stradă, Boné Ferenc a tăbărât asupra ei şi a început să o lovească fără milă. "În clipa următoare eram culcată la pământ şi mă lovea deja. Eram pe spate, iar el cu genunchii pe mine. Nu prea mă puteam apăra. Nu-mi amintesc ordinea întâmplărilor, doar mişcările şi durerea", se arăta în mărturia victimei, citată de Dela0.ro. 

Potrivit sursei menţionate, bărbatul şi-a lovit iubita cu palmele şi cu interiorul încheieturilor mâinilor, iar apoi, ţinându-i cu ambele mâini capul, l-a izbit de pietrele de pavaj de mai multe ori. În proces, femeia a mărturisit că-şi aminteşte cum zăcea pe pământ, iar Boné a lovit-o cu piciorul. Fosta iubită a povestit că-i curgea sânge pe nas, iar chipul îi era plin, la rându-i, de sânge. "L-am întrebat dacă este mulţumit acum. A spus că da, acum este", a susţinut femeia. 

Evenimentul a oripilat societatea clujeană, dat fiind că întreaga scenă a fost filmată şi chiar publicată la vremea aceea de presa locală. 

O mulţime de victime 

După incident şi demersurile legale iniţiate de victimă, a fost emis un ordin de protecţie împotriva Boné Ferenc. 

În proces au fost acceptate ca probe pentru caracterizarea inculpatului şi mai multe mărturii scrise ale fostelor iubite ale agresorului. Acestea au arătat că au fost, la rândul lor, victimele abuzurilor crude ale lui Boné. 

O fostă prietenă de-a lui, prezentată cu iniţialele K.P. în materialul publicat de Dela0.ro, a povestit că Boné Ferenc avea dese crize violente, o împingea la pământ sau la perete şi o strângea de gât. Femeia a povestit că i-a fost ruşine să denunţe ce i se întâmpla, dar şi că a fost abuzată psihologic de fostul ei iubit, care o ţinea departe de carieră, de prieteni etc. 

O altă femeie, cu iniţialele N.A., a spus că, după ce se certaseră în noaptea precedentă, s-a trezit din somn cu Boné deasupra ei, bărbatul aplicându-i lovituri şi strângând-o de gât. 

"Până am leşinat"

O altă fostă iubită, prezentată cu iniţialele T.R., a transmis instanţei că la începutul relaţiei a fost fascinată de inteligenţa şi cultura bărbatului, însă apoi i-a descoperit partea violentă. Fata avea 20 de ani la acea vreme. "De mai multe ori m-a prins de gât din spate cu un braţ, pe care l-a fixat cu celălalt braţ îndoit din cot, m-a pus la pământ şi m-a ţinut aşa în strânsoare până am leşinat", a spus tânăra în mărturia sa.

Ea mai menţionat că, pe de o parte, îi era ruşine să spună cuiva, iar pe de alta nu voia să-i facă probleme iubitului ei, voia să-l protejeze. Până la urmă, l-a părăsit, însă nu înainte de a fi victima încă unui atac brutal, după o ceartă aparent nesemnificativă.

"A ajuns în spatele meu, m-a trântit la podea, m-a prins aşa cum am descris mai sus şi a început să mă sugrume. Când m-am trezit pe podeaua bucătăriei, la început nu ştiam unde mă aflu. M-am dus cu greu în cameră şi m-am culcat pe saltea, el a venit după mine şi s-a culcat lângă mine", a povestit T.R., potrivit Dela0.ro. La scurt timp, bărbatul i-ar fi spus cu părere de rău: "Iepuraşule, aveai capul vânăt şi gura îţi făcea spume". 

Să nu o păţească şi altele...

În timpul procesului, victima pe care Boné Ferenc a bătut-o în plină stradă în 2020 a afirmat că vrea ca agresorul să fie pedepsit şi pentru că are un "sentiment de obligaţie morală (...) faţă de viitoarele lui prietene".

Dela0.ro publică o declaraţie cutremurătoare de-a fetei, în lumina crimei pe care a comis-o bărbatul zilele trecute. În instanţă, fata a declarat: "Faceţi tot posibilul pentru a vă asigura că nu îşi va mai putea abuza prietenele sale, trecute, prezente sau viitoare"... 

A primit cu suspendare

Până la urmă, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la un an şi trei luni de închisoare, însă cu suspendarea executării pedepsei. 

Potrivit portalului instanţelor, bărbatul a mai fost obligat, totodată, la 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi obligat să urmeze "un tratament constând într-un program de consiliere psihologică în vederea identificării şi eliminării cauzelor care generează violenţa în comportamentul inculpatului".

Sentinţa din prima instanţă nu a fost atacată, deci a rămas definitivă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Și justiția are partea ei de vină
Trebuie tras la răspundere și judecătorul care în 2020 i-a dat sentința blândă acestui psihopat. Avocatul lui va rezolva să fie clasat ca un individ fără discernământ să scape de pușcărie.
Postat 28 Mai 2022, 22:56 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON