URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 August 2020, 16:31

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre pandemia Covid-19: "Suntem într-o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajungem pe o pantă descendentă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut, sâmbătă, câteva precizări legate de stadiul pandemiei de Covid-19 în România, bazându-se pe cele mai recente date la nivel naţional. Tătaru spune că "suntem într-o perioadă de stabilizare", dar cetăţenii trebuie să respecte regulile astfel încât numărul cazurilor noi să scadă. 

"Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi 1189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă", a afirmat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă la Constanţa. 

El a precizat că acest lucru nu se poate face dacă avem în continuare o transmitere comunitară accentuată şi apar cazuri noi de la o zi la alta. Ministrul a mai spus că lupta cu această pandemie se poate tranşa în afara spitalelor şi a cerut oamenilor să respecte regulile, potrivit News.ro. "Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsaţi în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli", a spus Tătaru. 

Întrebat ce se va întâmplat cu restaurantele în sezonul rece, Nelu Tătaru a răspuns: "Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli".
 
Ministrul a adăugat că restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta.
 
Alte 1.189 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunţate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 77.544. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 37 de decese - inclusiv al unei persoane cu vârsta între 20 şi 29 de ani - totalul fiind 3.233. Numărul pacienţilor internaţi pe secţiile de Terapie Intensivă a crescut la 504.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
S-a așezat treaba și suntem pe "platou" ...
... de acum poate răsufla ușurat tot amatorul guvernamental.
Postat 22 August 2020, 16:59 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON