URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iulie 2017, 17:08

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, trimite primarii să caute copiii nevaccinaţi

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, trimite primarii să caute copiii nevaccinaţi sursa foto: www.agerpres.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au stabilit un pachet de măsuri menite să limiteze efectele epidemiei de rujeolă. În fiecare judeţ, autorităţile locale şi judeţene trebuie să găsească toţi copiii nevaccinaţi. 

"Împreună cu MAI am organizat o videoconferinţă cu toţi factorii de decizie locali, este convingerea noastră că acest demers va genera rezultate. (...) Cu acest plan sper că vom limita drastic efectele epidemiei de rujeolă. Am solicitat ferm mobilizarea Direcţiilor de Sănătate, mobilizarea personalului propriu şi colaborarea cu toţi medicii de familie. (...) Am cerut colegilor din teritoriu ca această campanie să se deruleze într-un ritm accelerat. Voi urmări personal şi voi face verificări în teren", a declarat, marţi, Florian Bodog, citat de agerpres.ro.

Ministrul orădean a mai spus că primarii au şi sarcina să găsească locaţiile în care copiii nevaccinaţi să fie imunizaţi, dacă în localitatea respectivă nu există un centru medical.

Bodog a mai spus că mizează şi pe sprijinul părinţilor în această campanie, să se adreseze medicilor de familie pentru a se informa cu privire la vaccinarea copiilor, şi a dat asigurări că toate vaccinurile achiziţionate de Ministerul Sănătăţii sunt sigure.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care un părinte nu doreşte să-şi vaccineze copilul, Bodog a spus că acesta are dreptul să facă acest lucru, urmând să-şi declare refuzul în scris la medicul de familie. "Doresc să aducem echipa medicală lângă comunităţile defavorizate, nu să aducem copiii cu forţa la vaccin", a adăugat Bodog.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vinerea trecută este de 8.017, în creștere cu 370 față de săptămâna 3 — 9 iulie, când erau raportate 7.647, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Cele mai multe cazuri, 1.214, au fost înregistrate în județul Timiș, 1.109 în Caraș Severin, 999 în Arad, iar cele mai puține în Maramureș - două, Botoșani - trei, Vrancea și Constanța - câte patru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Potera vaccinistă?
Ăștia au inebunit. Vaccinarea nu poate fi forțată, însuși Bodog a declarat asta, deci nu e obligatorie sub nici un chip. În schimb, Dl. Bodog una zice și alta face, căci iată trimite potera la hăituirea copiilor nevătămați de toxicele vaccinuri. Au scăzut îngrijorător profiturile big-farma și i-au pus pe guvernanții noștri la treabă, fapt pentru care au născocit tot felul de false epidemii. Rușine celor care subminează sănătatea copiilor acestei țări și fie ca efectele vătămătoarelor vaccinuri, să fie peste ai lor!
Postat 19 Iulie 2017, 13:15 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON