URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Aprilie 2020, 22:00

Ministrul Sănătății, despre vârful pandemiei de coronavirus: Mai avem vreo 3 săptămâni de urcat. O posibilă relaxare a restricţiilor, după 15-20 mai sau 1 iunie

Ministrul Sănătății, despre vârful pandemiei de coronavirus: Mai avem vreo 3 săptămâni de urcat. O posibilă relaxare a restricţiilor, după 15-20 mai sau 1 iunie sursa foto: Agerpres / HotNews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că, până ca vârful pandemiei de coronavirus să ajungă în România, "mai avem vreo trei săptămâni de urcat", precizând că o eventuală relaxare a măsurilor impuse ar putea apărea după 15-20 mai sau 1 iunie.

"În acest moment ţinem foarte mult la restricţii fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv, doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii. Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii", a spus Tătaru, potrivit HotNews.ro, care citează Agerpres.

"Păstrăm precauţii, păstrăm distanţa, mai avem vreo trei săptămâni de urcat", a declarat ministrul Sănătăţii, conform Mediafax.

Nelu Tătaru a afirmat însă că o eventuală relaxare a măsurilor nu se va aplica în curând persoanelor peste 65 de ani.

"Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate", a subliniat Tătaru.

Declaraţiile au fost făcute la Galaţi, unde ministrul a vizitat un cămin privat de îngrijirea bătrânilor, aflat în carantină pentru Covid-19, dar şi Spitalul Judeţean, care îngrijeşte, la ATI, cazurile foarte grave cu coronavirus.

În contextul în care mai multe voci au criticat faptul că românii nu au voie în această perioadă să meargă la cimitire, deşi vine Paştele Morţilor, ministrul Sănătăţii a explicat că "închiderea cimitirelor are aceeaşi necesitate care corespunde distanţării sociale".

"Orice adunare, că este cimitir, că este stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni, dintr-un anumit punct de vedere, că este cimitir sau altceva, a limitat acea apropiere. Gândiţi-vă că avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafeţe avem şi transmiteri directe", a mai spus ministrul.

Până luni, în România au fost înregistrate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, până luni seară, au decedat 319 persoane infectate cu noul tip de coronavirus.

În ce privește județul nostru, așa cum BIHOREANUL a mai scris, numărul cazurilor confirmate s-a dublat de la o zi la alta, după ce autorităţile locale au extins testările, ţintind în special persoanele din centrele de carantină. Dacă duminică, la ora 13, Grupul de comunicare strategică raporta 83 de îmbolnăviri în Bihor, luni, la aceeaşi oră, existau nu mai puţin de 176 de cazuri confirmate, covârşitoarea majoritate din rândul celor plasaţi în carantină.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON