URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2015, 13:21

Ministrul finanţelor: Salariul minim pe economie nu creşte de la 1 ianuarie 2016

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce fostul premier, Victor Ponta, promisese majorarea salariului minim pe economie, de la 1.050, la 1200 de lei de la 1 ianuarie 2016, actualul ministru al Finanţelor, Anca Dragu a spus că acest lucru nu se poate întâmpla. Guvernul îngheaţă, deocamdată, salariul minim pe economie la 1.050 de lei, anunţă Agerpres.ro.

"Vom analiza impactul pe care l-ar avea creşterea salariului minim pe economie şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. De la 1 ianuarie nu creşte, pentru că nu avem cum să facem această estimare asupra economiei şi degeaba spunem noi că vrem să stimulăm economia cu un pachet atât de generos fiscal şi pe care am făcut un efort foarte mare să îl includem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul de afaceri. Nu putem să facem această majorare peste noapte, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României", a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Aceasta a precizat că analiza privind impactul este în curs, dar măsura trebuie analizat în special pe zona privată, pentru că în sectorul bugetar nu mai sunt salarii sub salariul minim, având în vedere majorările aprobate în acest an pentru diverse categorii, cum ar fi salariaţii din Sănătate, Educaţie, Administraţie locală, dar şi majorarea cu 10% pentru toţi bugetarii decisă pe final de an.

În plus, ministrul susţine că o astfel de măsură poate determina migrări de personal din zona albă, fiscalizată, în zona gri sau neagră, mai noteză Agerpres.

Agenţia de ştiri mai aminteşte că Guvernul Ponta avea prevăzută, în programul de guvernare, majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, iar fostul premier, Victor Ponta, promisese, pe finalul mandatului, creşteri suplimentare la 1.300 de lei de la jumătatea anului 2016 şi la 1.400 de lei de la 1 ianuarie 2017.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: Culmea tehnocrației: înghețarea penultimului(?) salariu minim net pe economie din UE! (II)
IV. Sunt convins de faptul că sutele de mii de angajați la privat, plătiți cu salariul minim pe economie, așteaptă acțiuni ferme din partea conducerii PSD. Poziția PSD în asemenea situații, arată adevărata latură social-democrată a celor care conduc acest partid.
Postat 05 Decembrie 2015, 22:14 de stefan
PCR transpartinic. Ep.: Culmea tehnocrației: înghețarea penultimului(?) salariu minim net din UE!
I. "Vom analiza impactul pe care l-ar avea creşterea salariului minim pe economie şi, eventual, vom recomanda ce creșteri pot avea loc. De la 1 ianuarie nu creşte, pentru că nu avem cum să facem această estimare asupra economiei şi degeaba spunem noi că vrem să stimulăm economia cu un pachet atât de generos fiscal şi pe care am făcut un efort foarte mare să îl includem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul de afaceri. Nu putem să facem această majorare peste noapte, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României", a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.” 1. Dacă pe ”social-democratul” V. V. Ponta, care s-a ocupat mai întâi de umplerea buzunarelor numiților săi politic și a apropriaților acestora, ar trebui să îl înțelegem cât de cât (face parte din ”Sistemul care este în toate”), în cazul dnei Anca Dragu, afirmația este în cel mai bun caz curioasă. 2. Oare actualul Prim-ministru al României cunoaște câți absolvenți de studii superioare capabili lucrează la particular cu salariu minim pe economie, pe motiv de lipsă pile/relaţii/bani (pentru cine trebuie)? 3. Poate ne explică Anca Dragu, Dacian Cioloş, Klaus Iohannis & co: a) cum le-ar fi afectată propria capacitate de muncă/eficienţă/competivitate, dacă ar fi plătiți cu salariul minim pe economie; b) de ce avem atâtea milioane de români plecaţi în străinătate să lucreze şi de ce munca lor este bine apreciată de angajatorii lor? 4. Probabil că dna Dragu nu a auzit încă de faptul că un angajat motivat/mulţumit=randament sporit la locul de muncă+fluctuaţie redusă de personal+fidelitate faţă de locul de muncă/firmă. Nu trebuie să fii dottore professore ca să ştii acest lucru. II. O propunere decentă pentru dna Dragu şi pentru toţi îmbuibaţii care doresc menţinerea actualului nivel al salariului minim: Trăiţi şi voi 3 luni cu salariul minim pe economie. Ca singură sursă de venit. Să vezi atunci competivitate! Dar şi bani bugetaţi economisiţi/nerisipiţi. III. În loc de concluzii. Dle Prim ministru Cioloş: a) Reconectaţi-vă la realităţile României post ”Epoca portocalie”. În România nu există numai parlamentari, (înalţi) funcţionari publici, servicii, magistraţi corecţi şi imparţiali(!?), numiţi politici, sau doar bugetari. Drama de la Clubul ”Colectiv” a arătat cu ce se ocupă nu puţini dintre aceştia, respectiv ”corectitudinea” şi ”profesionalismul” lor. b) Pe când un salariu minim brut pe economie de 300 euro?
Postat 05 Decembrie 2015, 20:14 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON