URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2020, 18:32

Ministrul Educației: Din toamnă școala s-ar putea face într-un sistem hibrid, cu unii elevi la școală, alții acasă

Ministrul Educației: Din toamnă școala s-ar putea face într-un sistem hibrid, cu unii elevi la școală, alții acasă (Sursa foto: noi-orizonturi.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus luni că sunt şanse mici ca învăţământul să revină la sistemul obişnuit din toamnă. Ministerul a ajuns la concluzia că cel mai bun sistem ar fi unul hibrid, adică unii elevi să meargă la şcoală în timp ce alţii să participe la lecţii de acasă, online.

"Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu anul şcolar 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică", a afirmat Monica Anisie, potrivit Digi24. 

Ministrul a mai spus că s-a luat în calcul şi o trecere la normalitate, însă luând în considerare felul în care epidemia de coronavirus a evoluat în ultimele luni în ţară nu poate fi vorba de întoarcerea la şcoală în sistemul de dinaintea apariţiei virusului.

Întrebată cum va gestiona anul şcolar online, dat fiind că elevii nu au fost mulţumiţi de educaţia primită de la închiderea şcolilor (n.r. 11 martie), Anisie a dat asigurări că ministerul va îmbunătăţi calitatea învăţământului de acasă.

"E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situaţie dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut. Ministerul Educaţiei a dat banii pentru achiziţia de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja iniţiată procedura, termenul impus este 10 septembrie", a adăugat Monica Anisie, potrivit aceleaşi surse. 

În cazul în care nu vor şti să utilizeze tableta, Anisie a mai precizat că datoria este a dascălului de a-l ajuta să folosească dispozitivul. 

Invitată vineri la emisiunea "În faţa ta" de pe Digi24, Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, a vorbit și ea despre noul sistem de învățământ, spunând că acesta ar urma să fie implementat în special în mediul urban, acolo unde clasele au mulți elevi. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON