URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2020, 15:44

Ministerul Sănătăţii pregăteşte distribuirea a încă 930.000 doze de vaccin antigripal. Până acum, în Bihor au ajuns peste 20.000

Ministerul Sănătăţii pregăteşte distribuirea a încă 930.000 doze de vaccin antigripal. Până acum, în Bihor au ajuns peste 20.000 sursa foto: www.zdg.md
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această săptămână vor ajunge la Direcţiile de Sănătate Publică din ţară încă 930.000 doze de vaccin antigripal, a anunţat Ministerul Sănătăţii, DSP-urile urmând să le distribuie mai departe către cabinetele medicilor de familie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, până acum au fost repartizate în ţară 2,43 milioane doze de vaccin antigripal.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a declarat BIHOREANULUI că până în prezent în judeţ au ajuns peste 20.000 doze de vaccin antigripal, în patru tranşe a câte peste 5.000 de doze fiecare, cel mai recent, ultima tranşă, fiind de 5.903 doze. „Probabil că şi în următoarea tranşă vor veni tot peste 5.000 de doze”, a spus dr. Rahotă

De menţionat că în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, precum și gravidele, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Campania se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în spitale, urmând să se încheie după data de 1 decembrie.

Până în prezent, în sezonul rece 2020-2021 a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat prin analize de laborator și niciun deces confirmat ca fiind cauzat de virusurile gripale. În luna februarie a acestui an, însă, înainte de ibucnirea pandemiei de Covid-19, în Bihor au murit două persoane din cauza infectării cu virusul gripal AH1N1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
La DSP nu există farmacie !?!
De când farmaciile sunt văduvite de posibilitatea de a avea pe stoc astfel de vaccinuri ... în deșteptăciunea lui proverbială, ministrul de resort a decis că astea merg și fără rețetă, direct de pe "online-ul" DSP-urilor !?! Așa că, niciun vaccin antigripal nu a ajuns la cei care-l inoculează ... iar în Bihor, spre exemplu, se fac doar personalului medical din tot județul.
Postat 25 Noiembrie 2020, 17:29 de CrisDumi
niste mincinosi ordinari... 3 mil era minciuna initiala
gunoaiele actuale vorbeau de 3 mil de doze pentru acest an suntem in decembrie imediat si medicii de familei au primit exact cuvantul ala din 4 litere ce incepe cu p si se termina cu a. cati dintre noi au parintii vaccinati oare? daca mai vin 20 de doze / medic de familie ce importanta are ? niste gunoaie mincinoase care ne cer votul peste doua saptamani. macar sa taca daca sunt incompetenti. dar prostul daca nu e si fudul parca nu e prost destul...
Postat 25 Noiembrie 2020, 16:14 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON