URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Octombrie 2020, 14:14

Mihai Florea, medic ATI: "Nu sunt un erou"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Are 37 de ani, e medic ATI în cadrul Spitalului Clinic Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea, iar ultimele 6 luni l-au găsit în "prima linie", pe secţia de terapie intensivă, acolo unde continuă să trateze bolnavii cu forme severe de Covid-19.

Acum, Mihai Florea îşi propune ca, prin candidatura sa pentru Senatul României, să pună umărul la însănătoşirea sistemului nostru de sănătate, proiectele lui incluzând deschiderea acestuia din punct de vedere al concurenţei serviciilor medicale, un sistem de finanţare şi co-finanţare "per serviciu", un program naţional care să asigure nu doar tratamentul, ci şi recuperarea post-traumatică, construirea, cu ajutorul banilor europeni, a spitalelor regionale, rămase doar o palidă promisiune a PSD exact când era mai mare nevoie de ele, dar şi integrarea pacientului în centrul întregului sistem de sănătate.

Dincolo de candidatura sa, însă, medicul Mihai Florea rămâne fidel muncii sale de zi cu zi, concentrându-se pe fiecare persoană în parte şi pe lupta contra-cronometru pe care, atât el cât şi colegii săi, o poartă deja de luni de zile, zi de zi, încercând să se ferească de predicţii de lungă durată în lipsa unei baze ştiinţifice:

"E un an complicat, unul în care există încă multă incertitudine. S-au făcut o mulţime de prognoze în ultimele luni, însă virusul ne dovedeşte în continuare că este extrem de şiret, motiv pentru care adevărul este că nu putem încă spune cu exactitate când ne vom afla în situaţia fericită de a scăpa de el. Asta dacă e să rămânem oneşti, fără a încerca să politizăm. Cu toate acestea, văd şi sunt convins de faptul că medicii şi specialiştii lucrează fără încetare pentru ca fiecare persoană bolnavă, şi mă refer aici în special la cazurile grave, să aibă cât mai mari şanse de vindecare. În momentul acesta, fiecare zi poate reprezenta şi reprezintă de multe ori o nouă bătălie, una pe care suntem obligaţi să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a o câştiga."

Atunci când e întrebat despre sfaturile pe care le-ar da în această perioadă, Mihai e cât se poate de sincer:

"Respectarea normelor de igienă şi distanţare e importantă. Masca e importantă. Fără ele, situaţia poate oricând să ia amploare în sens negativ, mai ales că, aşa cum se poate observa, numărul de cazuri e într-o continuă creştere, deşi ponderea cazurilor grave în raport cu numărul total de infectări a rămas constantă. 

Dincolo de aceste reguli de bun-simţ, însă, e important să rămânem lucizi. Să renunţăm în primul rând la sintagme de tipul "medici eroi", căci noi, medicii, suntem pur şi simplu oameni care încearcă să ajute oameni, practicându-ne meseria cât mai bine cu putinţă. Nu, nu sunt un erou. Sunt convins de asemenea că nici colegii mei nu se consideră a fi. Să renunţăm de asemenea la formulările bombastice şi să enunţăm informaţiile într-un mod simplu şi practic, pentru ca ele să poată fi uşor urmărite de către cititori şi internauţi. Să fim eficienţi, adică. Cu fiecare mesaj."

Mihai Florea candidează la Alegerile Parlamentare din partea Alianţei USR PLUS, fiind prima opţiune pentru Senatul României.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON