URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Noiembrie 2020, 17:27

Mesajul unui medic de laborator din Oradea pentru "berbecii conspiraţionişti": "Da, 35 de ore nedormite! Luptăm să rezistăm"

Mesajul unui medic de laborator din Oradea pentru 'berbecii conspiraţionişti': 'Da, 35 de ore nedormite! Luptăm să rezistăm' (Laboratorul PCR de la Spitalul Municipal, sursa foto: Primăria Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un medic de laborator de la Spitalul Municipal din Oradea (spital Covid), Iulia Borsa, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care subliniază cât de intensă şi obositoare este munca în laboratoarele de testare PCR, cum personalul medical se luptă să rămână sănătos şi se "îndoapă cu vitamine", ajungând să nu doarmă chiar şi 35 de ore, în această perioadă. Tânăra doctoriţă a precizat că mesajul nu se doreşte a fi o lamentare, ci un apel la conştientizare pentru "berbecii conspiraţionişti".

"35 de ore! Da, 35 de ore nedormite! Astăzi am bătut recordul, la început de noiembrie, ca mine, mulţi alţi colegi medici! Sunt sigură că alţii au mai multe ore nedormite, pentru că fiecare dintre noi, când ajungem acasă, ne luptăm cu oboseală cronică, care nu ne lasă să dormim, şi cu toate astea încă există oameni care nu cred în existenţa Covid-19, care nu cred că spitalele sunt pline, care nu cred că li se poate întâmpla lor!", a început mesajul postat pe Facebook. 

Aceasta a continuat să descrie cum e viaţa personalului medical în pandemie. "Trăim vremuri sumbre, obositoare atât fizic cât şi psihic, ne luptăm să rămânem sănătoşi, ne luptăm să rezistăm! Ne îndopăm cu vitamine şi cafea şi ne punem poze cu natură pe desktop, pentru că nu am văzut-o de mult", a scris medicul, criticându-i pe cei care spun că munca de laborator este "balet". 

"Mi-a zis cineva că la noi pe laborator e balet! Că toată medicina de laborator e balet! Îl invit pe această cale să facem balet împreună! Să minimalizezi munca unui medic care e pe paraclinic e ruşinos! Îl invit să citească minimum 70 de frotiuri la microscop, asta în timp ce fuge de pe un sector pe altul să pună controale, să facă mentenanţe, să citească citologie în timp ce vin alte probe şi secţia aşteaptă după tine, în timp ce trebuie să faci diluții pentru că valorile sunt mari şi rezultatul trebuie să fie corect, te lupţi şi cu sistemul informatic şi trebuie să ştii şi ceva inginerie în caz că ţi se defectează vreun aparat, asta în timp ce fugi de pe biochimie, pe bacte apoi pe hema, apoi pe urini... şi asta este 5%!", a scris Iulia Borsa.

Aceasta a făcut un apel către cei care nu poartă mască, care nu iau măsuri pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19. "Da, suntem obosiţi cu toţii, dar nu renunţăm, aşa că minimumul de respect, pe care tu, cel care umbli cu nasul pe afară din mască, este să îţi pui naibii masca aia bine şi să te protejezi, pentru că mâine poţi fi tu cel pentru care fug dintr-un sector în altul să trimit rezultatele cât mai repede!", a scris doctorița de la Spitalul Municipal. 

În fine, ea le-a transmis un mesaj colegilor din sistemul medical. "Felicitări tuturor colegilor medici de laborator care lucrează fără oprire PCR, laborator convenţional, centrelor de transfuzie pentru promptitudine şi profesionalism, cât şi tuturor asistentelor de pe laborator pentru munca titanică pe care o fac alături de noi! Noapte bună! PS. Aceasta nu este o postare de lamentaţie, ci de conştientizare a "berbecilor" conspiraţionişti!", a încheiat Iulia Borsa. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
mitruț
Totdeauna apare un "om de bine" care, probabil aflându-se într-o situație favorizată de această distopie sanitară și slujbaș al statului, ține să aibă un cuvânt batjocoritor la adresa unor plătitori de taxe, venind cel mai probabil din mediul privat. Este trist că există astfel de medici ca si individa din articol ce se plânge pe Facebook(unde altundeva?!) că presteaza niște ore în plus, gras plătite, pentru care putea să nu-și dea acordul sa le efectueze. Dar banul e ochiul dracului. Și încă aștept decența unor inși, bine plătiți de statul român, la adresa "berbecilor" din mediul privat care trec acum prin momente dificile, unii( chiar cunosc niște cazuri), aflându-se chiar la fundul sacului.
Postat 06 Noiembrie 2020, 16:13 de Neutryno
Berbecii nu s-au abtinut
Citizen si David... sper ca v-ati culcat devreme aseara, ca pareati cam obositi. Angajatii din sanatate nu sunt militari (sa-si dea viata pentru noi) si nici nu cred ca vor vreo statuie. Vor doar sa fie incurajati, sa nu renunte, mai ales ca exista berbeci conspirationisti care ii demoralizeaza constant. Eu felicit toti medicii, asistentii, infirmierele, brancardierii, si le urez un moral cat mai ridicat!
Postat 06 Noiembrie 2020, 13:56 de mitru
.
berbecii astia pe care ii numiti voi sunt cei care va platesc salariile si pentru care ar trebui sa va dati si viata. Nu va e rusine? credeti ca doar voi munciti?
Postat 05 Noiembrie 2020, 20:44 de David
Rusine.
Fantastic......sunt alti mii de angajati care lucreaza 12...16...24 sau 30 de ore ,de ani poate zeci de ani pentru 10% din banii pe care-i primesc (salar + bani in plicuri) doctorii/asistentii si cam toti din sanatate. Ei ( cei din sanatate) dupa 6 luni de munca intr-un regim mai alert,se caca pe ei si vor toti cate o statuie in centru.
Postat 05 Noiembrie 2020, 18:39 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON