URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2021, 14:48

Mentor pentru excelenţă în educaţie: O profesoară de pian din Oradea, premiată pentru rolul marcant în viaţa elevilor ei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesoara de pian Elisabeta Jámbor, cadru didactic al Facultăţii de Arte din Oradea, a primit premiul "Mentor pentru excelenţă în educaţie", de la Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România.

"Această meserie pentru mine înseamnă aproape totul, foarte mult. Am ales să fac ceea ce îmi place cel mai mult şi pentru mine să mă duc la ore este o bucurie", a declarat dascălul, într-un videoclip de prezentare dat publicităţii de iniţiatorii Galei Mentor, care a avut loc pe 18 iunie.

"Sunt severă, dar nu pretind mai mult decât ceea ce am predat şi am explicat", a mai spus Jámbor, filmată alături de doi dintre elevi, care au mărturisit ce relaţie bună au cu aceasta.

Profesoara a mai spus că, la orele ei, răbdarea, perseverenţa şi o atmosferă cordială sunt elemente nelipsite, la fel precum zâmbetul şi empatia.

"Cred că voi preda până voi fi sănătoasă", a mai spus ea.

Profesoara a fost recompensată cu diploma şi trofeul Mentor, realizat special de către artistul plastic Ioan Nemţoi, şi cu un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Zece laureaţi

Elisabeta Jámbor se numără printre cei zece dascăli premiaţi în acest an de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România, care au creat o tradiţie din Gala Premiilor Mentor, eveniment ajuns acum la a 11-a ediţie.

Laureaţii ediţiei din acest an sunt: Victor Baciu, antrenor emerit de lupte, Botoşani; Ion Bădescu, antrenor de înot, Timişoara; Bíró Tibor, profesor de fizică, Târgu Mureş; Csutak Judit, profesor de literatură, Miercurea Ciuc; Ramona Haidu, antrenor de gimnastică aerobică, Arad; Jámbor Fekete Erzsébet, profesor de pian, Oradea; Agriela Monica Măciuceanu, profesor canto, Galaţi; Dorel Nicoară, profesor de electronică-robotică, Bistriţa; Cristina Petrariu, profesor de arte vizuale, Piatra Neamţ; Viorica Ursanu, antrenor de atletism, Iaşi.

"Alături de familie şi şcoală, mentorii sunt cei de care avem nevoie pentru descoperirea şi dezvoltarea talentului, cei de la care aflăm detalii, pentru că ei sunt dăruiţi cu câteva virtuţi pe care nu le regăsim uşor în cotidian: în primul rând răbdare, apoi generozitate şi cumpătare. Încurajarea acestei nobile vocaţii este dincolo de gestul în sine o viziune" a declarat, la gală, invitatul de onoare, prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române.

Puteţi face nominalizări!

Cei zece profesori şi antrenori premiaţi în acest an au fost selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate dintre 298 de nominalizări primite în perioada iulie - decembrie 2020 din partea elevilor, părinţilor, foştilor elevi sau colegi. Asemănător ediţiilor precedente, numărul nominalizărilor a depăşit cu mult numărul de premii care se acordă, însă nominalizările pot fi actualizate şi depuse din nou pentru ediţiile viitoare.

Totodată, a fost anunţat oficial startul următoarei ediţii.

"Nominalizările pentru Premiul Mentor 2021 se depun online în perioada 17 iunie - 31 decembrie pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro. Evaluarea nominalizărilor depuse cuprinde în primul rând informaţiile, relatările şi detaliile transmise prin aceste nominalizări. Utilizarea mijloacelor noi de comunicare, a imaginilor şi înregistrărilor prin care se arată rolul mentorului în viaţa discipolului sunt recomandate", a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

"MOL România susţine de 12 ani programul Mentor pentru excelenţă în educaţie, recunoscând public activitatea şi munca profesorilor şi antrenorilor de excepţie din România. Prin acest program recunoaştem şi încurajăm performanţa pentru toţi cei care au contribuit la formarea unor generaţii întregi de tineri. Ne dorim ca valorile autentice să fie puse în valoare, în centrul vieţii şi activităţii comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea", a declarat şi Camelia Ene, CEO şi Country Chairman MOL România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Da!
Multa sanatate, multe realizari doamnei profesoare. Si tuturor dascalilor, instructorilor, antrenorilor care au vocatie si isi iau treaba in serios, care spre fericirea noastra nu sunt putini in Oradea dar i-i vedem pe scena mai rar. Respectele noastre.
Postat 22 Iunie 2021, 21:25 de nihil
felicitari
Sananate si multe bucurii, distinsa doamna profesoara Jambor! de astfel de dascali cu vocatie si dedicatie avem nevoie pentru a da copiilor nostri o sansa ca Oameni si Valoare!
Postat 22 Iunie 2021, 18:04 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON