URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iunie 2021, 14:48

Mentor pentru excelenţă în educaţie: O profesoară de pian din Oradea, premiată pentru rolul marcant în viaţa elevilor ei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesoara de pian Elisabeta Jámbor, cadru didactic al Facultăţii de Arte din Oradea, a primit premiul "Mentor pentru excelenţă în educaţie", de la Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România.

"Această meserie pentru mine înseamnă aproape totul, foarte mult. Am ales să fac ceea ce îmi place cel mai mult şi pentru mine să mă duc la ore este o bucurie", a declarat dascălul, într-un videoclip de prezentare dat publicităţii de iniţiatorii Galei Mentor, care a avut loc pe 18 iunie.

"Sunt severă, dar nu pretind mai mult decât ceea ce am predat şi am explicat", a mai spus Jámbor, filmată alături de doi dintre elevi, care au mărturisit ce relaţie bună au cu aceasta.

Profesoara a mai spus că, la orele ei, răbdarea, perseverenţa şi o atmosferă cordială sunt elemente nelipsite, la fel precum zâmbetul şi empatia.

"Cred că voi preda până voi fi sănătoasă", a mai spus ea.

Profesoara a fost recompensată cu diploma şi trofeul Mentor, realizat special de către artistul plastic Ioan Nemţoi, şi cu un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Zece laureaţi

Elisabeta Jámbor se numără printre cei zece dascăli premiaţi în acest an de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România, care au creat o tradiţie din Gala Premiilor Mentor, eveniment ajuns acum la a 11-a ediţie.

Laureaţii ediţiei din acest an sunt: Victor Baciu, antrenor emerit de lupte, Botoşani; Ion Bădescu, antrenor de înot, Timişoara; Bíró Tibor, profesor de fizică, Târgu Mureş; Csutak Judit, profesor de literatură, Miercurea Ciuc; Ramona Haidu, antrenor de gimnastică aerobică, Arad; Jámbor Fekete Erzsébet, profesor de pian, Oradea; Agriela Monica Măciuceanu, profesor canto, Galaţi; Dorel Nicoară, profesor de electronică-robotică, Bistriţa; Cristina Petrariu, profesor de arte vizuale, Piatra Neamţ; Viorica Ursanu, antrenor de atletism, Iaşi.

"Alături de familie şi şcoală, mentorii sunt cei de care avem nevoie pentru descoperirea şi dezvoltarea talentului, cei de la care aflăm detalii, pentru că ei sunt dăruiţi cu câteva virtuţi pe care nu le regăsim uşor în cotidian: în primul rând răbdare, apoi generozitate şi cumpătare. Încurajarea acestei nobile vocaţii este dincolo de gestul în sine o viziune" a declarat, la gală, invitatul de onoare, prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române.

Puteţi face nominalizări!

Cei zece profesori şi antrenori premiaţi în acest an au fost selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate dintre 298 de nominalizări primite în perioada iulie - decembrie 2020 din partea elevilor, părinţilor, foştilor elevi sau colegi. Asemănător ediţiilor precedente, numărul nominalizărilor a depăşit cu mult numărul de premii care se acordă, însă nominalizările pot fi actualizate şi depuse din nou pentru ediţiile viitoare.

Totodată, a fost anunţat oficial startul următoarei ediţii.

"Nominalizările pentru Premiul Mentor 2021 se depun online în perioada 17 iunie - 31 decembrie pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro. Evaluarea nominalizărilor depuse cuprinde în primul rând informaţiile, relatările şi detaliile transmise prin aceste nominalizări. Utilizarea mijloacelor noi de comunicare, a imaginilor şi înregistrărilor prin care se arată rolul mentorului în viaţa discipolului sunt recomandate", a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

"MOL România susţine de 12 ani programul Mentor pentru excelenţă în educaţie, recunoscând public activitatea şi munca profesorilor şi antrenorilor de excepţie din România. Prin acest program recunoaştem şi încurajăm performanţa pentru toţi cei care au contribuit la formarea unor generaţii întregi de tineri. Ne dorim ca valorile autentice să fie puse în valoare, în centrul vieţii şi activităţii comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea", a declarat şi Camelia Ene, CEO şi Country Chairman MOL România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Da!
Multa sanatate, multe realizari doamnei profesoare. Si tuturor dascalilor, instructorilor, antrenorilor care au vocatie si isi iau treaba in serios, care spre fericirea noastra nu sunt putini in Oradea dar i-i vedem pe scena mai rar. Respectele noastre.
Postat 22 Iunie 2021, 21:25 de nihil
felicitari
Sananate si multe bucurii, distinsa doamna profesoara Jambor! de astfel de dascali cu vocatie si dedicatie avem nevoie pentru a da copiilor nostri o sansa ca Oameni si Valoare!
Postat 22 Iunie 2021, 18:04 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON