URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2021, 19:20

Meghan Markle spune că n-a vrut să mai trăiască. Un membru al familiei regale s-a întrebat cât de închisă va fi pielea copilului ei şi al prinţului Harry (VIDEO)

Meghan Markle spune că n-a vrut să mai trăiască. Un membru al familiei regale s-a întrebat cât de închisă va fi pielea copilului ei şi al prinţului Harry (VIDEO) (Sursa foto: Facebook - CBS)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au acordat primul lor interviu cu dezvăluiri legate de viaţa personală după ce, în urmă cu un an, au anunţat că renunţă la a mai fi membri cu drepturi depline ai Casei regale britanice.

Într-o discuţie cu Oprah Winfrey, ducesa de Sussex a spus că a trecut prin experienţe neplăcute, s-a simţit singură şi chiar n-a vrut să mai trăiască, în perioada în care cei doi se aflau încă la Londra. Mai mult, au ieşit la iveală şi tendinţe de rasism. Concret, Meghan Markle a afirmat că un membru al familiei regale a vorbit cu Harry, primul fiind îngrijorat despre cât de închisă va fi pielea copilului celor doi, Archie, şi cum se va reflecta asta asupra casei regale.

Cu gândul la sinucidere

Fosta actriţă, în vârstă de 39 de ani, a recunoscut în cadrul interviului că a fost naivă înainte de a deveni un membru al familiei regale britanice, iar după nunta lor, din 2018, a sfârşit prin a avea gânduri de sinucidere şi de automutilare din cauza articolelor negative care apăreau despre ea, dar şi a singurătăţii pe care o simţea. Ea a afirmat şi că a solicitat ajutor şi protecţie din partea casei regale, fără însă să le primească, scrie Digi24.ro.

"Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă. Şi acestea au fost gânduri constante, terifiante, reale şi foarte clare. Am spus că trebuie să merg undeva pentru a primi ajutor. Am spus că nu mai simţisem aşa niciodată. Mi s-a spus că nu pot, că nu ar fi bine pentru instituţie", a spus Meghan, mai notează sursa citată.

De altfel, prinţul Harry a declarat că niciun membru al familiei regale nu a vorbit despre articolele rasiste referitoare la Meghan. "M-a durut", a mărturisit el.

Acuzaţii de rasism

Cei doi soţi au vorbit în continuare despre plecarea lor din familia regală, Harry spunând că aceasta a fost o evadare dintr-un sistem care îi ţine prizonieri pe tatăl şi fratele său.

Cea mai scandaloasă dezvăluire a fost făcută de Meghan care a spus că unul din membrii familiei regale ar fi fost îngrijorat cu privire la culoarea pielii primului copil al cuplului, Archie, acest lucru fiind discutat doar cu Harry. A refuzat să spună cine, spunând că ar fi "prea stânjenitor pentru ei". Harry, la rândul său, a mărturisit că la momentul respectiv a fost un pic şocat.

Prinţul a spus în continuare că are o relaţie bună cu Regina Elisabeta, dar cea cu tatăl său a avut de suferit. "Aici mai e de lucru. M-am simţit dezamăgit, pentru că şi el a trecut prin ceva similar, ştie ce înseamnă durerea, iar Archie e nepotul lui. Sigur că întotdeauna am să-l iubesc, dar există suferinţă şi voi continua să fac o prioritate din repararea acestei relaţii", a adăugat el. Despre fratele său, prinţul William, s-a limitat să spună că ei doi sunt pe "drumuri diferite".

În acelaşi interviu, Meghan a dezvăluit că al doilea copil al cuplului va fi o fetiţă, care se va naşte în vara acestui an.

Fără comentarii

Palatul Buckingham nu a făcut deocamdată niciun comentariu public despre acest interviu. Publicaţia Sunday Times a relatat însă înainte că regina nu va urmări interviul, calificat drept un "circ" de către consilierii regali.

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, au părăsit definitiv casa regală britanică luna trecută, anunţând-o pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii că nu îşi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei. În urmă cu un an aceştia au anunțat public pentru prima dată că se îndepărtează de Casa Regală şi vor trăi pe cont propriu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
O sfada intre niste smecheri privilegiati
Niste asistati sociali, DE LUX... Isi predau functiile si privilegiile din tata/mama in fiu/fiica. De fapt ei ar fi vrut privilegii, dar nu ar fi vrut si "indatoriri". Harry, afirma ca tatal lui, Charles, le-a taiat toate finantarile. Din Anglia, s-au dus in Canada. I-au tinut si canadienii o vreme, dupa care le-au spus "PA".
Postat 08 Martie 2021, 19:54 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON