URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Decembrie 2017, 18:30

Medicul Mihai Lucan şi fiul său, reţinuţi de DIICOT în dosarul de delapidare

Medicul Mihai Lucan şi fiul său, reţinuţi de DIICOT în dosarul de delapidare foto: monitoruldecluj.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reputatul urolog clujean Mihai Lucan a fost reţinut, joi, de DIICOT, structura Centrală, după ce a fost audiat mai multe ore în sediul parchetului, în dosarul în care există suspiciuni că medicul, alături de alte persoane, ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în favoarea unei firme private. În acelaşi dosar a fost reţinut şi fiul său, Valerian Lucan.

Cei doi medici clujeni au fost duși la audieri, joi, în Capitală. Digi24.ro scrie că decizia reţinerii a venit la finalul a aproape 8 ore de audieri şi după percheziţii minuţioase efectuate la locuinţele medicului, a fiului său şi la cabinetul privat al medicului Lucan. De acolo, procurorii au ridicat mai mulţi saci de documente şi alte probe pe care le-au adus la sediul central al DIICOT.

Miercuri, procurorii anti-mafia au făcut în total cinci percheziţii la Cluj, dintre care una la domiciliul chirurgului Mihai Lucan. Iniţial, familia Lucan nu a vrut sa deschida uşa, dar când trupele de intervenţie (mascaţii) au decis să o spargă, poarta a fost deschisă de fiul acestuia, Ciprian Lucan.

Ulterior, în timpul percheziţiilor la domiciliul lui Lucan, ginerele medicului a încercat să sustragă mai multe bunuri – ceasuri, bijuterii şi sume de bani. Anchetatorii l-au prins însă în flagrant, după cum arată Digi24.ro.

În acest dosar mai sunt alte două reţineri - directorul economic şi cel administrativ al Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj-Napoca, institut, care spune anchetatorii, a fost devalizat de către medicul Mihai Lucan, fiul acestuia şi complicii lor.

Digi24 mai scrie că membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Pe lângă medicul Mihai Lucan, suspecţi în acest dosar mai sunt Valeriu Ciprian Mihai Lucan şi Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, care, potrivit procurorilor, au constituit un grup infracţional organizat, în calitate de angajaţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul institutului, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparţinând SC LUKMED SRL.

Perioada vizată este începutul anului 2005 - sfârşitul anului 2016, când, prin faptele lor, suspecţii au prejudiciat institututul cu o sumă în cuantum de 5.169.406,91 lei. Această sumă reprezintă contravaloarea serviciilor medicale constând în determinările anatomo-patologice, a spitalizării unui mare număr de pacienţi şi a materialelor/bunurilor cu destinaţie în domeniul sanitar utilizate în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON