URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Septembrie 2018, 12:44

Medicover a finalizat achiziţia Spitalului Pelican din Oradea. Deşi minoritari, fraţii Maghiar şi Gogu Cacuci rămân la comandă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicover a finalizat procesul de achiziţie a Spitalului Pelican din Oradea, devenind acţionar majoritar, cu un pachet de 80% din acţiuni, în vreme ce medicii fondatori vor rămâne la conducerea spitalului, a anunţat miercuri compania de servicii medicale, printr-un comunicat citat de Ziarul Financiar.

Potrivit Medicover, medicii fondatori vor deţine un pachet minoritar de acţiuni. Este vorba de fraţii Teodor Traian Maghiar, urolog, şi Adrian Maghiar, chirurg, fiii fostului rector al Universităţii din Oradea, respectiv Ovidiu Gogu Cacuci, ortoped.

În luna mai 2018, preţul de achiziţie a Spitalului Pelican era estimat la 23 de milioane de euro.

Spitalul Pelican este dotat cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare, care se află în proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării.

Medicover, o companie internaţională de îngrijire medicală şi diagnostic, listată la bursa din Suedia, deţine în România un spital multidisciplinar în Bucureşti, inaugurat în anul 2012, dar şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Potrivit site-ului listefirme.ro, în 2017, compania care deţinea spitalul, Pelican Impex, înregistra o datorie de peste 49 milioane lei (faţă de 25 milioane lei în 2016) şi avea 234 angajaţi. La o cifră de afaceri de 41,5 milioane lei, compania a încheiat anul trecut cu un profit net de 8,2 milioane lei.

Fraţii Maghiar şi asociatul lor, dr. Ovidiu Cacuci, au avut intenţia de a deschide un spital privat şi la Cluj. Construcţia a început în 2011, însă după o investiţie de 10 milioane euro, făcută de orădeni, clădirea de 23.000 mp a rămas neterminată, deoarece reprezentanţii băncii partenere s-au retras, refuzând să-i mai finanţeze. Preluat în contul datoriei de către constructorul maghiar KESZ, scheletul din beton a fost scos la vânzare în 2015, însă nu a fost încă valorificat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
La datoria de peste 10 milioane Euro ...
... cele 20% acțiuni sunt ca o diplomă de merit, pe spatele căreia scrie un mesaj de ... "adio, dar rămâi angajatul meu" !?!
Postat 14 Septembrie 2018, 10:03 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON