URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2020, 09:51

Medicii din Bihor se pregătesc de alegeri: Peste 2.000 de alegători vor vota conducerea Colegiului Medicilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna aceasta, vineri şi sâmbătă, se va desfăşura primul tur al scrutinului pentru alegerea viitoarei conduceri a Colegiului Medicilor Bihor, urmând să fie votaţi cei 21 membri ai Consiliului Judeţean al organizaţiei, din rândurile cărora vor fi aleşi, ulterior, cinci membri ai Biroului Executiv (preşedinte, trei vicepreşedinţi şi secretarul general) pentru un mandat de patru ani.

Actuala conducere, al cărei mandat este la final, a fost aleasă în 2016, având-o ca preşedinte pe dr. Carmen Pantiş (medic primar ATI), vicepreşedinţi pe dr. Adrian Duşe (medic primar Chirurgie generală), dr. Ritli Ladislau (medic primar Pediatrie), dr. Şerban Bembea (medic primar ORL) şi secretar general pe dr. Eva Monica Vaida (medicină de familie).

La alegerea noii conduceri sunt aşteptaţi să participe 2.232 membri ai Colegiului Medicilor, din care 1.692 medici primari şi specialişti cu drept de liberă practică, 362 rezidenţi în diferite specialităţi, 13 medici cu competenţă limitată şi 165 medici fără drept de liberă practică.

Pe lângă faptul că are opt departamente de specialitate, în cadrul Colegiului Medicilor funcţionează şi o Comisie de Discplină (condusă de dr. Gabriel Mihalache, medic primar de medicină legală), care trebuie să soluţioneze plângerile de malpraxis.

Potrivit unei informări a actualei conduceri a Colegiului Medicilor Bihor, în ultimii patru ani Comisia de Disciplină a adoptat 50 de decizii, din care 39 pentru nesancţionarea medicilor reclamaţi, cinci dosare fiind respinse ca "tardiv introduse", alte două nefiind de competenţa Comisiei şi una neîndeplinind "condiţiile de legalitate".

Comisia de Disciplină a decis o singură mustrare, fără să detalieze despre cine și ce este vorba.

La alegerile pentru noul Consiliu Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor şi-au anunţat candidaturile 40 de medici primari, specialişti şi rezidenţi, care vor concura pe cele 21 locuri din această structură de conducere.

Votarea va avea loc la sediul Colegiului Medicilor Bihor din strada Mărăşeşti nr. 19 de la ora 8 la ora 20, atât în 6, cât şi în 7 martie.

Dacă nu va fi cvorum (adică nu vor vota cel puţin două treimi din medicii cu drept de vot ), în perioada 18-19 martie 2020 se va desfaşura un al doilea tur de scrutin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON