Doctori bihoreni din diferite specializări au dezbătut, într-o conferinţă anume organizată de Asociaţia Abolishion şi Colegiul Medicilor Bihor, problema traficului de fiinţe umane.
Cursul s-a adresat exclusiv cadrelor medicale, propunându-şi să ofere o înţelegere în detaliu asupra fenomenului de trafic de persoane, dar şi identificarea semnelor care însoţesc o persoană aflată în aceasă situaţie.
Cel mai adesea, victime sunt femei care cad pradă metodei "lover-boy", adică se încred într-un bărbat care le promite un loc de muncă în străinătate, de pildă în baruri ori restaurante, dar în realitate le va obliga să se prostitueze. Adesea, victimele sunt "recrutate" online, prin intermediul reţelelor de socializare.
"Ei vor promite o viaţă mai bună, îndeplinirea fiecărui vis. Fiecare vrea iubire, vrea să se simtă specială, şi asta speculează traficanţii", a explicat Leanne Rhodes, preşedinta Asociaţiei Abolishion, un ONG care militează pentru abolirea sclaviei sexuale şi care a înfiinţat în Bihor un centru dedicat victimelor traficului de persoane.
Anul trecut, în judeţ au fost identificate 16 astfel de victime, iar în acest an, până acum, 11.
În conferinţă, doctorii şi specialiştii din cadrul ONG-urilor au dezbătut problemele acestui abuz, inclusiv semnele care ar trebui să le dea de bănuit profesioniştilor din sănătate ori consecinţele. De asemenea, au discutat despre traficul de organe, un alt efect nedorit.
La seminar au luat parte, în principal, medici de familie, urgentişti şi ginecologi.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.