URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Ianuarie 2018, 11:43

Medalion Mendelssohn, joi, la Filarmonica de Stat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În programul serii de 25 ianuarie, de la ora 19, la Filarmonica de Stat, sunt incluse lucrări din repertoriul marelui compozitor al începutului epocii romantismului, Felix Mendelssohn Bartholdy.

Medalionul Felix Mendelssohn Bartholdy va fi deschis de primele acorduri ale uverturii Ruy Blas, op. 95, lucrare compusă de autor în 1839, la solicitarea Fondului Teatral de Pensii din Leipzig, continuă cu Concert pentru vioară şi orchestră în mi minor, op. 64 şi cu Simfonia a II-a "Lobgesang" în Si bemol major op. 52, una din cele mai frumoase creaţii ale literaturii violonistice. Simfonia a II-a "Lobgesang" în Si bemol major, a fost compusă în 1840, dar publicată la zece ani după moartea compozitorului.

În interpretarea "Medalionului" îşi vor aduce aportul membrii Corului Filarmonicii, sopranele Gebe-Fügi Renáta şi Valentina Puşcaş, tenorul Daniel Zah, sub bagheta dirijorului Laszloffy Zsolt, şi invitatul special, violonistul german Nicolas Köeckert, care revine pe scena Filarmonicii de Stat. A fost primul concurent de origine germană premiat la celebrul Concurs Internaţional Ceaikovski din Moscova şi câştigător al unor importante premii internaţionale de violonistică. Dirijorul concertului este maestrul Romeo Rîmbu.

Bilete se pot cumpăra la casa de bilete a Filarmonicii (str. Moscovei nr. 5), de luni până vineri între orele 11 - 17, precum şi cu o oră înainte de concert.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON