URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2023, 12:33

Meci caritabil pentru Mihai Neșu și proiectul său de suflet, cu foste glorii internaționale: „Mă impresionează dragostea oamenilor pentru mine”

Meci caritabil pentru Mihai Neșu și proiectul său de suflet, cu foste glorii internaționale: „Mă impresionează dragostea oamenilor pentru mine” Facebook / Mihai Neșu Foundation
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La începutul lunii mai, stadionul Arcul de Triumf din București va găzdui un meci caritabil organizat în beneficiul Fundației Mihai Neșu și al Centrului de recuperare neuromotorie pe care-l construiește lângă Oradea.

Printre cei care vor juca se numără și foste glorii internaționale, precum francezul Robert Pires, considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria clubului Arsenal.

„Gala Mihai Neșu”

Meciul caritabil este organizat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) și va avea loc pe 4 mai, de la ora 18, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală. Se vor întâlni o selecționată alcătuită din foşti mari fotbalişti români şi o selecţionată FIFPro Europe. 

„Cu ocazia desfăşurării Congresului General FIFPro (Divizia Europa), avem plăcerea de a anunţa, în cadrul evenimentului 'Gala Mihai Neşu', meciul caritabil dintre România AFAN All-Stars şi FIFPro Europe, organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru finalizarea complexului de recuperare neuromotorie 'Sfântul Nectarie' din Oradea. Organizată de către AFAN şi FIFPro, în colaborare cu Durby Sports Marketing şi cu sprijinul Fundaţiei Mihai Neşu, partida va avea două reprize a câte 35 de minute şi se va desfăşura în data de 4 mai 2023, de la ora 18:00, pe stadionul Arcul de Triumf. Printre participanţii la eveniment se numără foşti jucători importanţi, care s-au angajat să sprijine această cauză nobilă", se arată într-un comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres.ro. 

România vs. Europa

Aceștia mai precizează că printre fotbaliştii români care vor juca în gala pentru Mihai Neșu se numără Bogdan Lobonţ, Răzvan Raţ, Dorin Goian, Lucian Sânmărtean, Daniel Niculae, Nicolae Dică sau Ionel Dănciulescu, iar în selecţionata internaţională vor evolua foşti mari jucători precum Vladimir Smicer, Robert Pires, Georgios Karagounis, precum şi actualul antrenor al echipei FCSB, Elias Charalambous.

Echipele complete sunt:

Echipa României All Star: Bogdan Lobonţ, Cornel Cernea - portari, Răzvan Raţ, Petre Marin, Dorin Goian, Cosmin Moţi, Sorin Ghionea, Gabriel Cînu, Vasile Maftei, George Ogăraru, Florin Lovin, Ovidiu Petre, Sorin Paraschiv, Cătălin Munteanu, Gabriel Boştină, Adrian Neaga, Florin Cernat, Lucian Sânmărtean, Daniel Niculae, Nicolae Dică, Daniel Oprita, Ionel Dănciulescu.

Echipa FIFPro Europe: Jan Mucha, Srdjan Blazic, Mirko Poledica, Sebastien Stassin, Ionuţ Rada, Carlo Mamo, Emilian Hulubei, Arunas Klimavicius, Erlend Hanstveit, Vladimir Smicer, Aldin Didic, Euzebiusz Smolarek, David Aganzo, Gigel Bucur, Robert Pires, Marios Christodoulou, Marios Demetriou, Pance Kumbev, Orlando Urbano, Pano Autio, Joao Paiva, Georgios Karagounis, Elias Charalambous.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a pus în vânzare biletele pe eventim.ro.

Impresionat de dragostea oamenilor

Fostul fotbalist orădean Mihai Neșu s-a declarat impresionat de felul în care se mobilizează oamenii pentru a-i sprijini proiectul de suflet. „Mă impresionează foarte mult tot sprijinul oamenilor de după accident. Acesta e cel mai impresionant lucru din viața mea, după accident, dragostea oamenilor pentru mine”, a spus Mihai Neșu pentru Sport.ro.

El a mai spus că este fericit că poate să respire fără a fi asistat și poate să-și conducă scaunul cu rotile. El și-a amintit în discuția cu reporterii Sport.ro de un moment de cumpănă petrecut în 2014, la trei ani după teribilul incident care i-a schimbat viața. „În 2014 am avut o problemă de sănătate și am ajuns la Spitalul de Urgență din Oradea și cam toată lumea din jur credea că mor și atunci a fost un pic de panică”, a dezvăluit fostul fotbalist.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON