URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Septembrie 2020, 14:45

Maternitatea Oradea va avea din 1 decembrie bloc operator modern, cu 3 săli de operaţii, compartiment ATI propriu şi lift separat pentru Ginecologie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea una dintre cele mai moderne facilităţi pentru specialitatea de Ginecologie, afirmă managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, care a prezentat miercuri stadiul lucrărilor de construcţie, reabilitare, modernizare şi dotare a secţiei de profil a Maternităţii, ce va fi dată în folosinţă din 1 Decembrie.

Amenajată în clădirea "nouă" a Maternităţii, adică în cea construită la începutul anilor ’80, secţia va avea un lift propriu, 30 de paturi pentru pacientele cu patologii ginecologice, dar şi un bloc operator ultramodern, cu trei săli de operaţie, plus – în premieră – un compartiment propriu de Terapie Intensivă, cu 10 paturi.

Clădirea, a precizat dr. Carp prezentând stadiul lucrărilor presei locale, va avea sistem de încălzire/răcire cu ventiloconvectoare, iar în urma investiţiei toate încăperile pentru tratarea bolnavilor vor fi dotate cu sisteme de gaze medicale la fiecare pat.

Noul bloc operator, deja echipat, este format din trei săli de operaţii cu flux de aer laminar (pentru prevenirea infecţiilor în timpul intervenţiilor chirurgicale), mese şi lămpi de operaţie, sistem interactiv audio-video pentru transmiterea în direct a intervenţiilor, turn laparoscopic echipat complet (inclusiv cu unitate chirurgicală electrocauter cu accesorii), sisteme pentru anestezie, 10 aparate de monitorizare a funcţiilor vitale ale pacientelor din Terapia Intensivă, ventilator pentru compartimentul ATI, două defibrilatoare cardiace intern-extern, sistem de încălzire a sângelui, paturi electrice cu saltele active integrate şi accesorii, mobilier de inox pentru sălile de operaţii, spălător pentru instrumentar complet echipat, sterilizator plasmă, maşină de spălat şi dezinfectat instrumentele chirurgicale şi sistem automat de evacuare a fumului chirurgicale.

Dotarea noului bloc operator, a precizat managerul Spitalului Judeţean, a fost asigurată în baza unui proiect cu fonduri europene în valoare de 1,2 milioane euro, în timp ce lucrările de construcţii şi amenajare sunt finanţate din fonduri obţinute de la Ministerul Sănătăţii (8 milioane lei), de la Primăria Oradea (900.000 lei), din sponsorizări (100.000 lei) şi din veniturile proprii ale spitalului.

Lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a secţiei de Ginecologie a Maternităţii orădene sunt executate de Eurociv Cons SRL şi Hospital Technical Solutions SRL, începând în urmă cu un an an şi urmând să fie finalizate anul acesta până pe 1 decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
infirmierele si asistentele iau spaga la maternitate
o veste foarte buna, este nevoie de dezvoltare din plin la maternitate. din pacate, asistentele si infirmierele cer si iau spaga la greu acolo, fara jena, doar cu tupeu. profita din plin de vulnerabilitatea mamicilor pentru a-si cere partea, au grija sa le imprime senzatia de neputinta sau conditionare a ajutorului in situatii sensibile. rusine, mare rusine pentru tot ceea ce inseamna act medical si demnitate umana.
Postat 23 Septembrie 2020, 20:58 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON