URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2020, 09:24

Măști produse de o firmă din Bihor: Ministrul Economiei anunță că a început producția primelor echipamente de protecție în România (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duminică a început producția primelor măști de protecție în România, iar acestea sunt fabricate chiar de o firmă din județul Bihor! Anunțul a fost făcut de ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu, pe Facebook. „Niciodată nu am simțit că sunt mai util pentru țara mea”, a declarat proprietarul afacerii.

„Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi - peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar”, a scris ministrul.

Acesta a mai adăugat că firma care le produce se numește Techtex SRL, cu sediul in Bihor, membră a grupului Taparo.

„Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, a spus ministrul.

Compania Techtex SRL are ca principal obiect de activitate fabricarea de articole și textile nețesute și are sediul în comuna Oșorhei. Potrivit datelor disponibile pe site-ul de specialitate listăfirme.ro, în ultimii ani compania a avut cifre de afaceri consistente. În 2018, Techtex a avut o cifră de afaceri de 10,1 milioane de lei.

Firma are un punct de lucru și în Târgu Lăpuș, județul Maramureș, iar producția efectivă a măștilor chirurgicale probabil se desfășoară acolo.

Grupul din care compania bioreană face parte, Taparo, este cunoscut ca producător de mobilă în Maramureș. El are peste 1.600 de angajați și livrează preponderent în Uniunea Europeană și în Orientul Mijlociu, dar și în Statele Unite ale Americii, Canada, Asia și Australia.

De altfel, într-un interviu pentru site-ul axanews.ro managerul firmei, Ioan Filip, a declarat că măștile nu vor fi singurele produse sanitare pe care compania le va fabrica. În aceeași firmă bihoreană, membră a grupului de firme Taparo, se vor produce și combinezoane sanitare, halate, bonete și alte echipamente de protecție atât de necesare în aceste momente.

„Facem un efort și încercăm să ajutăm. Noi producem un material pentru industria mobilei care e bun și pentru măști. Suntem singurul producător al acestui material din regiune (România, Serbia, Ungaria, Ucraina). Facem și export”, a spus Ioan Filip.

Din acest material vor fi confecționate straturile exterioare ale măștilor, stratul interior (cel filtrant) fiind achiziționat din Germania și Belgia. Din pricina crizei, prețul acestui material a crescut de la 2500 de euro la 55.000 de euro pe tonă, așa că se dorește ca și acest material să fie produs în cadrul grupului de firme. „Nu ascundem că avem o solicitare către guvern pentru a ne sprijini în acest demers”, a mai spus managerul companiei Taparo.

„Niciodată nu am simțit că sunt mai util pentru țara mea. Mulțumesc Guvernului României. Apreciem foarte mult mobilizarea extrem de rapidă și suportul pe care ni-l acordă. Sperăm să ne organizăm foarte repede și să producem materialele de protecție atât de necesare tuturor”, a mai spus managerul Ioan Filip.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
idei bune, pacat ca nu a existat preventie si inteligenta politica in interesul bihorenilor
Bravo pentru concretizare si implicare. totusi, nu se putea gasi aceasta solutie/idee mai rapid si preventiv, in ianuarie-febr, ca sa nu fim in fundul gol taman in mijlocul epidemiei? ++++ nenorocitii de scandic distilleries sponsorizeaza la greu ministerele, metoda haina de a se imbogati. avand in vedere ca produc in Bihor, de ce nu vand celebrul spirt mai ieftin aici? dorm autoritatile locale sau beneficiaza si pnl de sponsorizari la greu acum?!
Postat 30 Martie 2020, 22:02 de roger
Capitalismul nu moare
E putin scandal pe ajutoarele europene de criza,dar aflam ca :"stratul interior (cel filtrant) fiind achiziționat din Germania și Belgia. Din pricina crizei, prețul acestui material a crescut de la 2500 de euro la 55.000 de euro pe tonă"... Poate de la 25.000 la 55.000...ati sarit la gitul chemical brothers ca a dublat spirtul medicinal.Iaca bruxelles-ul si neamtul cum baga 20X ZOOM.
Postat 30 Martie 2020, 13:24 de excalibur
Daca prostia ar durea
E milionar in euro ProCivilizatie. Si in loc sa ne bucuram ca producem si noi nu importam lasam comentarii aiurea. Bravo oamenilor care fac ceva si nu trimit salariatii in somaj.
Postat 30 Martie 2020, 12:00 de acasa
Niciodată ...
Niciodată nu a simțit ca va face așa mulți bani in țara asta...
Postat 30 Martie 2020, 10:40 de ProCivilizatie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON