URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
08 Aprilie 2020, 10:25

Mărturia unuia dintre medicii voluntari din Oradea care au plecat să ajute în Italia: Frica şi emoţiile fac parte din viaţa fiecărui om, dar am fost pregătiţi (VIDEO)

Mărturia unuia dintre medicii voluntari din Oradea care au plecat să ajute în Italia: Frica şi emoţiile fac parte din viaţa fiecărui om, dar am fost pregătiţi (VIDEO) foto: antena3.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicul Alin Suciu, de la UPU-SMURD Bihor, unul dintre cele patru cadre medicale din Oradea, care, alături de alţi colegi din ţară, au plecat voluntar să își ajute colegii din Italia, pe fondul pandemiei de coronavirus, a vorbit despre iniţiativă la Antena 3, în emisiunea Sinteza Zilei.

"Sigur că frica şi emoţiile sunt parte din viaţa fiecărui om, însă partea de pregătire de care am beneficiat de-a lungul anilor este cea care ne dă încredere să mergem mai departe şi să minimalizăm toate riscurile, atât medicale cât şi nemedicale, din timpul acestei misiuni", a spus Alin Suciu în intervenţia de la Antena 3.

Acesta a precizat că el şi colegii săi vor sta 14 zile în Italia, subliniind că printre "atuurile acestei misiuni" se numără faptul că specialiştii români au şansa de a învăţa de la colegii lor Italieni, care se confruntă cu o situaţie fără precedent.

Alin Suciu a mai arătat că lecţiile învăţate în Italia vor fi aduse acasă, unde vor fi transmise colegilor şi, astfel, va creşte calitatea actului medical. "Medicii români nu au plecat într-un city break, ci sunt într-un program de ajutor al colegilor italieni, lucrând în secţiile primiri urgenţe și terapie intensivă", a precizat doctorul.

Urgentistul a mai arătat că voluntarii din România au ajuns în Lombardia, cea mai afectată regiune de Covid-19 din Italia, unde urmau să activeze începând de miercuri dimineaţă, de la ora 8, în secţiile de terapie intensivă, în secţiile de primire a urgenţelor, "practic unde este mai mare nevoie şi unde pacienţii sunt critici".

De asemenea, el a mai precizat că, la revenire, toate cadrele medicale, din care patru din Oradea, sunt dispuse să meargă în orice loc din ţară unde e nevoie de experienţa lor.

Pe lângă dr. Suciu în filmare au mai apărut și dr. Dragoș Botea, de la clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, dar și asistenta medicală Maria Casoni, de la SMURD-UPU Târgu Mureș.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, cadrele medicale din România, între care şi trei doctori şi o asistentă din Bihor, au ajuns, marţi, după prânz, în Italia, cu o aeronavă militară, fiind aşteptaţi pe aeroportul din Milano de ambasadorul României, bihoreanul George Bologan, precum şi de reprezentanţi ai Guvernului italian şi ai regiunii Lombardia. La aterizare, medicii au afișat tricolorul românesc.

După cum se ştie, Italia este cea mai afectată ţară de noul coronavirus.

Vezi aici intervenția medicului Alin Suciu la Antena3!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Exemplari
Un exemplu de curaj si profesionalism dat acelor medici care si au dat demisia la primele cazuri de Covid-19. Cinste lor !
Postat 08 Aprilie 2020, 21:18 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON