URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Decembrie 2020, 10:50

Marea transfereală: Cum se refugiază prin alte instituții „epurații” din Consiliul Județean Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, funcţionarii Consiliului Judeţean, unde din 174 de posturi vor rămâne doar 97 (cu tot cu cele blocate pentru angajaţi în concedii de maternitate ori care în prezent au funcţii alese, cum e senatorul Cseke Attila, sau numite, precum subprefectul Fenesi Tibor), au avut de susţinut concursurile pe funcţii.

Nu toţi s-au prezentat, însă, fie pentru că îşi cunosc valoarea profesională, fie pentru că şi-au aranjat transferuri în alte instituţii publice, mult mai ospitaliere.

La ANAF, după cum a aflat Bihorel, şi-au rezolvat joburi Rittinger Iosif (de la Serviciul de Monitorizare a Instituţiilor Subordonate CJ) şi Cristian Cmeciu (de la Serviciul Juridic), la Primăria Borş - Szallos Nandor şi Wagner Izabella (ambii tot de la SMIS), la Biharea - Forro Eniko (de la Relaţii Internaţionale), la Tămăşeu - Nagy Marta (de la Urbanism), la Sânmartin - Laura Butiri (de la Resurse Umane), iar lista ar putea continua.

Practic, cine a avut o pilă a pus-o la treabă ca să nu rămână pe drumuri, pentru că în sectorul privat, evident, n-a vrut nimeni să plece...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
sasi
roger asta e bolnav psihic. E bolnav de ura! Minte si imprastie cu * non-stop. Nu e nici un miros urat pe coridoarele de la muzeu. Am fost si eu. Nu se simte nimic. Doar minciunile si zgura pshica din capul lui defect.
Postat 02 Decembrie 2020, 23:04 de B90
@sasi - muzeul are 3 probleme: ventilatia, luminatul si elemente de igiena lipsa in toalete
peste tot in muzeu este un aer statut si bahlit, care iti inunda narile chiar de la intrare. probabil mergi mai des pe acolo si nu il sesizezi asa de accentuat. nu exista sistem de ventilatie sau de aerisire (am vizitat si eu muzee din strainatate, dar nu am remarcat aceasta problema - nici miros, nici iluminat interior necorespunzator). ****** chiar cum intri, pe dreapta, in sirul de sali cu obiecte de cult locale, lumina este foarte slaba si miroase a canal(izare). toate geamurile, inclusiv de la toaletele de la etaj, stau inchise (sigur in 2020 exista solutii inteligente de ventilatii pentru spatii atat de mari, care sa protejeze atat vizitatorii, cat si exponatele). ****** in plus, fiind institutie de cultura, nu este hartie igienica sau sapun de spalat mainile, daca ai noroc, nici macar usa de la toaleta nu se inchide. situatia este la fel si la biblioteca universitatii, din pacate.... mai putin la capitolul aerisire.
Postat 02 Decembrie 2020, 22:53 de roger
@roger
Numai ca Bolojan vrea sa scape si de cei care lucreaza... Nu-l intereseaza numai imaginea celui care face epurare... nu si consecintele pe termen lung. Evident, va aduce el clientela proprie (cum a facut la primarie, zoo etc). Sincer, nu mi se pare normal. La un institut de cultura altfel fucntioneaza lucrurile. Nu sunt structuri politice. De la MTC cunosc sectia de stiintele naturii. Au o mana de angajati (sunt extrem de subdimensionati, mai ales daca consideram marimea naturii cu tot ce este viu si neviu)... pana la urma jumatate din expozitia muzeului... cu patru angajati... Au cercetare stiintifica de nivel international... rar gasesti la universitati cercetatori cu asemenea publicatii (nu vorbesc de UO... compar cu UBB, UIAC, UVT etc). Legat de miros: este un muzeu :) Ce ai vrea? Cum sa miroase? Materialele expuse sunt conservate in ceva :) Pe de alta parte eu nu simt duhoarea in coridoare... am vizitat noua expozitie si nu mi se pare sa miroase urat...
Postat 02 Decembrie 2020, 20:44 de sasi
@sasi
ai dreptate. dar bugetarii care chiar muncesc reprezinta 20% poate si sunt bataia de joc a celorlalti. sunt astfel de oameni la casa de pensii, de ex, sau regia de apa -- putini, dar sunt. mai nou si la somaj, ca n-au avut incotro si au trebuit sa demonstreze ca pot munci, u doar sa isi faca unghiile sau parul. asta in timp ce la CJ era o libertate paradisiaca... cel putin pana inainte sa ii preia Bolojan. cei de la finante sunt arhi-incarcati in schema de personal, te doare capul daca mergi prin birourile lor in timpul programului, ca sa vezi fiecare ce treaba are. cat despre muzeu, le e lehamite si sa se uite la tine, d-apoi sa iti mai vorbeasca sau explice detalii despre piesele expuse. plus ca pute de te-ndoaie in muzeu! o fi muzeul de vechituri, dar nu tre sa puta ca in canale.
Postat 02 Decembrie 2020, 19:00 de roger
Sigur ca nu vor la patroni ...
Pentru ca patronii din Rrromania nu sunt ca patronii din Vest. Nu bugetarii au salarii mari si ar trebui micsorate, salariile din privat ar trebui sa fie mai mari, deci crescute Dar ... nu putem astepta asta din moment ce puterea economica in tarisoara noastra a fost acaparata de nomenclatura regimului din urma cu mai bine de treizeci de ani.
Postat 02 Decembrie 2020, 08:45 de unchiuvali
@roger
stii ce e mai rau? daca esti bugetar si nu ti frica de munca... adica fraier... te vor epuiza pana la maxim... atunci sigur ca la prima ocazie vei pleca la privat sa ai viata mai usoara :)
Postat 01 Decembrie 2020, 21:00 de sasi
trista redistribuire
exact ceea ce banuiam si scriam in urma cu 2 sapt... redistribuirea posturilor. traiasca bugetarii si conditiile lor speciale de lucru (2 ore/zi), tichetele de vacanta si pensiile speciale!
Postat 01 Decembrie 2020, 14:21 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON