URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Decembrie 2020, 10:50

Marea transfereală: Cum se refugiază prin alte instituții „epurații” din Consiliul Județean Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, funcţionarii Consiliului Judeţean, unde din 174 de posturi vor rămâne doar 97 (cu tot cu cele blocate pentru angajaţi în concedii de maternitate ori care în prezent au funcţii alese, cum e senatorul Cseke Attila, sau numite, precum subprefectul Fenesi Tibor), au avut de susţinut concursurile pe funcţii.

Nu toţi s-au prezentat, însă, fie pentru că îşi cunosc valoarea profesională, fie pentru că şi-au aranjat transferuri în alte instituţii publice, mult mai ospitaliere.

La ANAF, după cum a aflat Bihorel, şi-au rezolvat joburi Rittinger Iosif (de la Serviciul de Monitorizare a Instituţiilor Subordonate CJ) şi Cristian Cmeciu (de la Serviciul Juridic), la Primăria Borş - Szallos Nandor şi Wagner Izabella (ambii tot de la SMIS), la Biharea - Forro Eniko (de la Relaţii Internaţionale), la Tămăşeu - Nagy Marta (de la Urbanism), la Sânmartin - Laura Butiri (de la Resurse Umane), iar lista ar putea continua.

Practic, cine a avut o pilă a pus-o la treabă ca să nu rămână pe drumuri, pentru că în sectorul privat, evident, n-a vrut nimeni să plece...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
sasi
roger asta e bolnav psihic. E bolnav de ura! Minte si imprastie cu * non-stop. Nu e nici un miros urat pe coridoarele de la muzeu. Am fost si eu. Nu se simte nimic. Doar minciunile si zgura pshica din capul lui defect.
Postat 02 Decembrie 2020, 23:04 de B90
@sasi - muzeul are 3 probleme: ventilatia, luminatul si elemente de igiena lipsa in toalete
peste tot in muzeu este un aer statut si bahlit, care iti inunda narile chiar de la intrare. probabil mergi mai des pe acolo si nu il sesizezi asa de accentuat. nu exista sistem de ventilatie sau de aerisire (am vizitat si eu muzee din strainatate, dar nu am remarcat aceasta problema - nici miros, nici iluminat interior necorespunzator). ****** chiar cum intri, pe dreapta, in sirul de sali cu obiecte de cult locale, lumina este foarte slaba si miroase a canal(izare). toate geamurile, inclusiv de la toaletele de la etaj, stau inchise (sigur in 2020 exista solutii inteligente de ventilatii pentru spatii atat de mari, care sa protejeze atat vizitatorii, cat si exponatele). ****** in plus, fiind institutie de cultura, nu este hartie igienica sau sapun de spalat mainile, daca ai noroc, nici macar usa de la toaleta nu se inchide. situatia este la fel si la biblioteca universitatii, din pacate.... mai putin la capitolul aerisire.
Postat 02 Decembrie 2020, 22:53 de roger
@roger
Numai ca Bolojan vrea sa scape si de cei care lucreaza... Nu-l intereseaza numai imaginea celui care face epurare... nu si consecintele pe termen lung. Evident, va aduce el clientela proprie (cum a facut la primarie, zoo etc). Sincer, nu mi se pare normal. La un institut de cultura altfel fucntioneaza lucrurile. Nu sunt structuri politice. De la MTC cunosc sectia de stiintele naturii. Au o mana de angajati (sunt extrem de subdimensionati, mai ales daca consideram marimea naturii cu tot ce este viu si neviu)... pana la urma jumatate din expozitia muzeului... cu patru angajati... Au cercetare stiintifica de nivel international... rar gasesti la universitati cercetatori cu asemenea publicatii (nu vorbesc de UO... compar cu UBB, UIAC, UVT etc). Legat de miros: este un muzeu :) Ce ai vrea? Cum sa miroase? Materialele expuse sunt conservate in ceva :) Pe de alta parte eu nu simt duhoarea in coridoare... am vizitat noua expozitie si nu mi se pare sa miroase urat...
Postat 02 Decembrie 2020, 20:44 de sasi
@sasi
ai dreptate. dar bugetarii care chiar muncesc reprezinta 20% poate si sunt bataia de joc a celorlalti. sunt astfel de oameni la casa de pensii, de ex, sau regia de apa -- putini, dar sunt. mai nou si la somaj, ca n-au avut incotro si au trebuit sa demonstreze ca pot munci, u doar sa isi faca unghiile sau parul. asta in timp ce la CJ era o libertate paradisiaca... cel putin pana inainte sa ii preia Bolojan. cei de la finante sunt arhi-incarcati in schema de personal, te doare capul daca mergi prin birourile lor in timpul programului, ca sa vezi fiecare ce treaba are. cat despre muzeu, le e lehamite si sa se uite la tine, d-apoi sa iti mai vorbeasca sau explice detalii despre piesele expuse. plus ca pute de te-ndoaie in muzeu! o fi muzeul de vechituri, dar nu tre sa puta ca in canale.
Postat 02 Decembrie 2020, 19:00 de roger
Sigur ca nu vor la patroni ...
Pentru ca patronii din Rrromania nu sunt ca patronii din Vest. Nu bugetarii au salarii mari si ar trebui micsorate, salariile din privat ar trebui sa fie mai mari, deci crescute Dar ... nu putem astepta asta din moment ce puterea economica in tarisoara noastra a fost acaparata de nomenclatura regimului din urma cu mai bine de treizeci de ani.
Postat 02 Decembrie 2020, 08:45 de unchiuvali
@roger
stii ce e mai rau? daca esti bugetar si nu ti frica de munca... adica fraier... te vor epuiza pana la maxim... atunci sigur ca la prima ocazie vei pleca la privat sa ai viata mai usoara :)
Postat 01 Decembrie 2020, 21:00 de sasi
trista redistribuire
exact ceea ce banuiam si scriam in urma cu 2 sapt... redistribuirea posturilor. traiasca bugetarii si conditiile lor speciale de lucru (2 ore/zi), tichetele de vacanta si pensiile speciale!
Postat 01 Decembrie 2020, 14:21 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON