URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Decembrie 2020, 12:35

Marea Britanie a aprobat vaccinul anti-Covid. Vaccinarea populației va începe săptămâna viitoare

Marea Britanie a aprobat vaccinul anti-Covid. Vaccinarea populației va începe săptămâna viitoare (Sursa foto: Alephnews.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer și BioNTech a fost aprobat, miercuri, de Guvernul Marii Britanii. Presa națională scrie că aceasta este prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului.

Organismul britanic de reglementare a medicamentelor a decis că vaccinul produs în SUA este unul sigur. ”Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale (MHRA) de aprobare a utilizării vaccinului Pfizer / BioNTech pentru Covid-19”, a anunțat executivul britanic, scrie BBC.

Guvernul a mai anunțat și că vaccinarea va putea începe chiar de săptămâna viitoare. Autoritățile britanice au comandat deja 40 de milioane de doze, suficiente pentru 20 de milioane de oameni, vaccinul fiind administrat în două tranșe, la diferență de 21 de zile. Alte circa 10 milioane de doze ar urma să fie disponibile curând, notează G4media.ro. 

Experţii britanici au întocmit o listă cu grupurile prioritare, cum ar fi persoanele internate în centre de îngrijire şi angajaţii acestora, persoanele cu vârste de peste 80 de ani şi lucrătorii sanitari şi asistenţii sociali. Ei vor primi prima tranşă de vaccin undeva înainte de Crăciun.

Imunizarea tuturor persoanelor cu vârste de peste 50 de ani şi a celor mai tinere care suferă de diverse afecţiuni ar putea fi făcută în 2021, odată cu suplimentarea dozelor.

Compania Pfizer a transmis că acesta e un moment istoric în lupta împotriva Covid-19 şi că este pregătită să livreze vaccinul în regim de urgenţă şi altor ţări, în funcţie de aprobările primite.

G4media.ro mai scrie că în curând ar putea fi aprobate şi alte vaccinuri dezvoltate de companii ca Moderna şi AstraZeneca/Oxford. Cel dezvoltat de Moderna foloseşte aceeaşi abordare ca a vaccinului Pfizer şi oferă protecţie similară. Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford foloseşte un virus inofensiv, modificat să arate similar celui care cauzează Covid-19.

Rusia dezvoltă un altul, Sputnik, iar armata chineză a aprobat un vaccin dezvoltat de CanSino Biologics. Ambele funcţionează similar celui dezvoltat de Oxford.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON