URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Ianuarie 2021, 09:03

Mandatul interimar al lui Răzvan Horga la conducerea Aeroportului din Oradea, prelungit până în aprilie 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional din Oradea a votat, joi, prelungirea cu patru luni a mandatului interimar al lui Răzvan Horga în funcţia de director general al aerogării orădene cu patru luni. Printre priorităţile acestuia se numără creşterea numărului de destinaţii disponibile din Oradea.

De la Emirates la Aeroportul Oradea

"Obiectivul nostru a fost şi este să extindem numărul de companii aeriene şi de rute operate pe Aeroportul din Oradea. De la finalul lunii februarie vor debuta zborurile Ryanair (n.r. – dinspre şi spre Londra-Stansted, Milano-Bergamo, Dusseldorf-Weeze şi Bologna), dar ne dorim să pregătim şi alte destinaţii. Totodată, ne dorim sporirea numărului de frecvenţe pentru zborurile de Bucureşti", a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul interimar al Aeroportului. 

Acesta a preluat funcţia în luna noiembrie a anului trecut, iar primul interimat i-a expirat pe 7 ianuarie. Astfel, membrii Consiliului de Administraţie au decis în aceeaşi zi să-i acorde încă un mandat de interimar, valabil până pe 7 aprilie 2021.

În vârstă de 32 de ani, Răzvan Horga este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii de Stat din Viena, cu masterat în Managementul Transporturilor Aeriene obţinut apoi în Marea Britanie.

În perioada 2014-2017, a fost angajat al uneia dintre cele mai importante companii aeriene din lume, Emirates, pentru care a lucrat în Dubai. Postul pe care l-a ocupat a fost acela de revenue optimization analyst. "Am lucrat în cadrul departamentului de prognoză şi preţuri, care stabileşte costurile biletelor. Am fost responsabil de prognozele pentru pieţele din India, Pakistan, Afganistan, Maldive, Ski Lanka", a explicat orădeanul. 

Proiecte pentru aerogară

Pe lângă îmbogăţirea ofertei de zboruri de la Oradea, conducerea aeroportului lucrează şi la proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii şi creştere a siguranţei. 

La finalul anului trecut, Consiliul Judeţean a depus spre finanţare europeană (prin POIM) un proiect în valoare de 22 milioane euro pentru creşterea siguranţei şi securităţii Aeroportului Oradea. Din valoarea totală a proiectului, 85% ar reprezenta fondurile europene, 13% ar fi bani veniţi de la bugetul de stat al României, iar 2% contribuţia Consiliului Judeţean Bihor. Proiectul include mai multe investiţii, între care realizarea unui gard inteligent în jurul aerogării, cu senzori de mişcare, iar zona să fie permanent monitorizată cu camere video. 

Totodată, Aeroportul lucrează la un proiect de extindere a pistei de la Oradea, de la o lungime de 2.100 de metri, la 2.500 metri, lucru care ar asigura "o mai mare flexibilitate operaţională", după cum spune Horga. 

Merită precizat şi că, din 8 ianuarie, după un vot dat de Consiliul Judeţean, Mihai Jurca - ex-director al APTOR, actual city manager al Oradiei - va ocupa şi funcţia de preşedinte interimar al Consiliului de Administraţie al Aeroportului din Oradea, în locul fostului manager Blue Air, Gheorghe Răcaru. 

În lunile următoare, ar urma să fie organizat un concurs pentru postul de director "plin" al aerogării, dar şi o selecţie pentru un Consiliu de Administraţie ai cărui membri să aibă mandate pe 4 ani. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Sandu2100
Asta nu a adus absolut nimic dar încearcă să-și atribuie acest merit si sa-si facă imagine pe seama celor 1mil Euro plătiți din banii orădenilor pentru curse preplătite la Ryanair.Acei bani dați la Ryanair se traduc in cele mai mari impozite si taxe din tara aplicate in Oradea iar după un an de contract in care practic cursele sunt plătite(subvenționate) de orădeni Ryanair va pleca . Daca plateau 5 mil euro probabil venea si Emirates sa zboare din Oradea si aveam o cursa de Dubai care cu siguranță era plina la 20 de euro biletul.Așa macar devenea si Oradea un oraș turistic pentru cei din tara care voiau sa vadă cu ochii lor Dubai la un preț de bilet de cinema.
Postat 09 Ianuarie 2021, 10:08 de oradean2020
Oradean2020
Daca PSD si UDeMereU au pierdut cursele, uita ca asta le aduce, chiar si in contextul pandemiei si Brexit
Postat 08 Ianuarie 2021, 22:19 de Sandu2100
Ciolaniada PNL pe functii continuă
Daca acest tip era atât de căutat si important prin Dubai la compania Emirates oare de ce își pierde timpul cu proiecte de garduri la Oradea...pe o indemnizatie modica de director interimar ? Cu ce s-a mai ocupat oare dupa anul 2017 sau ce experienta in functii de conducere il recomanda ca director interimar numit in perioada de criza ? Ar fi interesant un articol despre cați directori interimari la aeroport a reușit sa numească acest CA interimar al PNL care de fiecare data are ca obiectiv sa găsească un CA competent si un director general prin concurs.
Postat 08 Ianuarie 2021, 19:50 de oradean2020
CrisDumi
Daca erai tu buna de ceva, te punea pe tine. Pana atunci canta vacilor , la flaut
Postat 08 Ianuarie 2021, 10:50 de Sandu2100
L-au pus director pe Horga ăsta ...
... ca să facă un gard pe fonduri europene și să tragă un cablu în jurul aeroportului, pe care să lege niște camere video și mulți clopoței !?! Iar pentru asta îl plătesc pe amărâtul liberal cu vreo 4000 Euro lunar !?! Așa că, indemnizația asta se va recuperade la niște demiși ... doi violoniști, un trompetist și un țambalist de la Filarmonică. Fata cu harpa a scăpat ca prin urechile acului pentru că, în sfârșit, a venit harpa de la reparat !?! Avioanele însă nu mai vin ... că se prelungește la 4 ani, până la finele lui 2024, perioada de vaccinare !?!
Postat 08 Ianuarie 2021, 09:43 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON