URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Aprilie 2020, 22:11

Managerul Spitalului din Aleşd dezminte că al doilea pacient decedat din Bihor ar fi provenit din această unitate

Managerul Spitalului din Aleşd dezminte că al doilea pacient decedat din Bihor ar fi provenit din această unitate foto: oradeaindirect.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unei zile în care la Oradea a fost înregistrat al doilea deces provocat de coronavirus în Bihor şi după ce s-a aflat că o întreagă secţie a Spitalului Orăşenesc din Aleşd a fost închisă după un accident epidemiologic cauzat de neglijenţă, managerul unităţii sanitare a dezminţit că pacientul care a încetat din viaţă luni ar fi avut vreo legătură cu cel decedat cu o zi înainte, provenit din Aleşd. Pe de altă parte, managerul admite că 6 pacienţi au fost contaminaţi în spitalul pe care îl conduce şi apoi transferaţi la Oradea.

Nu a fost internat la Aleşd

Într-un comunicat dat publicităţii luni seară în urma articolelor din presa locală, managerul Florin Creţ dezminte orice legătură între primul deces înregistrat la Spitalul Municipal din Oradea, al unui pacient de 70 de ani provenit din Spitalul Orăşenesc Aleşd, şi cel de-al doilea, al unui pacient de 82 de ani despre care surse medicale au susţinut că a fost coleg de salon cu cel dintâi.

„Dezminţim informaţia cu privire la faptul că cel de al doilea pacient decedat din Bihor ar proveni din Spitalul Orasenesc Aleşd. Subliniem că acest al doilea bărbat decedat din Bihor, în vârstă de 82 de ani, nu are nicio legatură cu Spitalul din Aleşd, acesta nefiind internat în cadrul instituţiei noastre spitaliceşti”, se arată în comunicatul managerului aleşdean.

Şase infectaţi în spitalul din Aleşd

Pe de altă parte, Creţ admite că după ce la Aleşd a fost internat pacientul de 70 de ani fără ca medicii şi asistentele din spitalul pe care îl conduce să fi luat nicio măsură de precauţie, având în vedere că putea fi infectat cu coronavirus, din cauza acestui incident a fost declanşată o anchetă epidemiologică şi au trebuit testate, într-o primă fază, nu mai puţin de 20 de persoane cu care septuagenarul a fost în contact - 16 cadre medicale şi 4 pacienţi cu care a împărţit acelaşi salon.

Unul dintre aceşti pacienţi a fost confirmat pozitiv, fapt care a impus o nouă testare a întregului personal şi a tuturor pacienţilor secţiei de Pneumologie. Rezultatele celei de-a doua testări, despre care managerul din Aleşd nu a specificat câte persoane a vizat, au confirmat „încă 5 teste pozitive din rândul pacienţilor”, în timp ce pentru medici, asistente, infirmiere şi îngrijitori rezultatele au fost negative.

„Menţionăm că toţi cei 6 pacienti pozitivi cu COVID 19 proveniţi de la Spitalul Orăşenesc Aleşd sunt în prezent internaţi în cadrul Spitalului Municipal (n.r. – din Oradea) şi sunt toţi monitorizaţi, iar starea lor este stabilă”, afirmă comunicatul managerului.

Instruiţi și echipați

Creț mai susţine că „au fost respectate procedurile în vigoare”, ca dovadă chiar faptul că „pacienţii au fost transferaţi de urgenţă la Spitalul Municipal Oradea”.

De asemenea, comunicatul confirmă că DSP Bihor a hotărât intrarea în carantină a Secţiei de Pneumologie a spitalului din Aleşd, dar şi că „întreg personalul medical a fost instruit cu privire la purtarea echipamentelor de protecţie, spitalul a deţinut şi deţine materialele necesare, iar cadrele lucrează în ture conform graficelor stabilite şi sunt luate toate măsurile pentru protecţia acestora şi a pacienţilor”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
MANAGER DE 2 LEI -BLA BLA BLA
Ce bine că a răspuns domnul MANAGER într un final ...se pare că și a recuperat telefonul și sa reconectat la lumea reală din zilele de azi..in care mor oameni din cauza acestui virus din cauza unui management efectuat prost de către unii care se vad directorași pe la unele instituții și ei sunt paraleli și cu managementul și cu instituția în sine la fel ca și calea ferată.Frumos răspuns diplomatic numai că acest răspuns vine in urma unei tragedii .A și dacă personalul medical a fost ,,instruit și echipat" cum s-au infectat statia oameni domnule MANAGER ...de carton?
Postat 06 Aprilie 2020, 23:47 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON