URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2020, 17:15

Mai mulți copii, agresați sexual de doi bărbați în Iulius Mall din Cluj-Napoca

Mai mulți copii, agresați sexual de doi bărbați în Iulius Mall din Cluj-Napoca (Sursa foto: transilvaniabusiness.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulţi copii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani au fost agresaţi sexual în incinta celui mai mare centru comercial din Cluj-Napoca, Iulius Mall. Faptele au fost comise de doi bărbaţi, angajaţi ai unor firme din cadrul mall-ului, care în prezent sunt în arest preventiv.  

Potrivit site-ului Adevărul.ro, cele mai multe fapte au fost săvârşite în depozitul unui magazin din mall, iar unele chiar şi în locuinţele celor doi. Micuţii erau ademeniţi fie cu bani, fie cu produse alimentare.

Primul acuzat se numeşte Zoltan Cristoreanu, care aduna cărucioarele de cumpărături din magazinul Auchan.

"În luna februarie a anului 2020, profitând de incapacitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, de a-şi exprima voinţa, inculpatul a săvârşit acte de natură sexuală asupra acestuia, respectiv i-a cerut minorului să se descalţe de pantofi şi de şosete după care, în timp ce îi mângâia picioarele, se atingea în zona intimă. Fapta a avut loc în depozitul din incinta magazinului", se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, preluat de sursa citată. 

De asemenea, acesta este acuzat şi pentru agresiune sexuală petrecută în urmă cu doi ani. "În vara anului 2018, profitând de incapacitatea persoanelor vătămate minore, în vârstă de 10 ani şi în vârstă de 12 ani, de a-şi exprima voinţa, inculpatul a săvârşit acte de natură sexuală asupra acestora, respectiv le-a cerut în repetate rânduri să-l mângâie cu picioarele goale în zona şi pe organele genitale prin vestimentaţie, uneori până la ejaculare. Captarea minorilor în comiterea unor astfel de acte a fost determinată şi prin faptul că suspectul le promitea persoanelor vătămate diverse sume de bani. Actele de natură sexuală au avut loc în repetate rânduri, atât în incinta magazinului într-un hol de serviciu cât şi la locuinţa suspectului CZ", se mai arată în comunicat.

Cel de-al doilea se numeşte Iosif Ilieş, care, potrivit Adevărul.ro, lucra tot în incinta centrului comercial, şi este anchetat pentru fapte comise în ultimele patru luni. "În perioada februarie – mai 2020, în repetate rânduri, profitând de incapacitatea persoanei vătămate minore (în vârstă de 11 ani) de a-şi exprima voinţa, inculpatul ar fi săvârşit acte de natură sexuală (altele decât cele specifice violului) asupra acesteia, atât într-o încăpere din incinta unui centru comercial din Cluj-Napoca, precum şi la locuinţa inculpatului, cumpărându-i acesteia în prealabil diverse bunuri sau produse alimentare. De asemenea, în seara zilei de 17.05.2020, în timp ce se aflau în locuinţa unuia dintre minori, profitând de incapacitatea acestora de a-şi exprima voinţa, inculpatul ar fi exercitat asupra a două persoane vătămate minore (în vârstă de 11 ani, respectiv 9 ani) acte de natură sexuală (altele decât cele specifice violului)", mai transmit procurorii.

Ambii inculpaţi se află în arest preventiv pentru 30 de zile, începând cu data de 21 mai, respectiv 22 mai. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON