Până la sfârşitul acestui an, judeţul Bihor va avea o staţie ultra-modernă de tratare mecano-biologică a deşeurilor reziduale! Aceasta va fi situată în Oradea, va avea o capacitate de procesare de 60.000 de tone pe an şi va fi realizată de compania EURITEH SRL. Efectul imediat va fi un management judeţean al deşeurilor mult mai eficient şi mai prietenos cu mediul înconjurător.
"Construirea staţiei de tratare mecano-biologică din Oradea reprezintă pentru noi mai mult decât un proiect. Activăm de peste 10 ani pe piaţa din România si avem implementate cu succes zeci de proiecte. Vrem ca tot know-how-ul nostru, toată expertiza noastră în tehnologie modernă să fie implementate cu succes în cadrul acestui proiect de suflet, pentru că este un proiect pentru noi inşine, pentru orădeni", a declarat Emilian Gherdan, administratorul companiei Euriteh.
"Împreună cu echipa Consiliului Judeţean Bihor avem încredere deplină că acest proiect va fi finalizat cu succes. Toată tehnologia ce urmează a fi folosită este de ultimă generaţie. Care va fi impactul asupra judeţului? Tratarea mecano-biologică va reduce volumul deşeurilor produse în judeţul Bihor cu aproximativ 30%", a precizat Mihai Lupău, managerul de proiect al Euriteh.
Proiectarea tehnică a fost deja demarată, astfel că execuţia staţiei va fi începută în luna aprilie. Investiţia va fi finalizată şi predată către Consiliul Judeţean Bihor în luna decembrie 2015.
Proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor", derulat de Consiliul Judeţean Bihor, are o valoare totală de 249 de milioane de lei, din care 199 de reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene.
(Advertorial)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.