URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2017, 14:18

Luna poveştilor: Actori din toată ţara le vor prezenta personaje şugubeţe din poveşti cu tâlc, la Festivalul de Teatru Arcadia

Luna poveştilor: Actori din toată ţara le vor prezenta personaje şugubeţe din poveşti cu tâlc, la Festivalul de Teatru Arcadia PARADA VESELIEI. Ediţia a IV-a a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia a debutat duminica trecută cu o paradă a personajelor de poveste prin centrul oraşului, anunţând astfel o lună plină cu spectacole. Defilarea va fi reluată pe 18 iunie, când copiii sunt invitaţi şi ei să se costumeze şi să se alăture alaiului colorat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Oradea, luna lui Cireşar e dedicată copiilor. Prinţi, prinţese, zmei, căpcăuni, zâne şi motani poznaşi sunt doar câteva dintre personajele care vor anima noua ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia. Micuţii vor putea descoperi aventurile lui Dănilă Prepeleac şi pe cele ale Motanului Încălţat, vor afla tâlcurile din povestea Fata Babei şi Fata Moşului, dar vor putea participa şi la un spectacol cu baloane uriaşe din săpun.

Aventuri teatrale

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria organizează în perioada 4 iunie - 2 iulie a IV-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii, în cadrul căruia cei mai mici spectatori vor putea urmări producţii pe gustul lor prezentate de trupe profesioniste din Cluj, Timişoara, Bucureşti, Arad şi Ploieşti, precum şi câteva dintre cele mai de succes spectacole ale trupelor locale.

Festivalul a fost deschis duminica trecută de o paradă a personajelor de poveste şi continuă săptămâna aceasta cu un mini-festival de teatru între liceeni, programat joi, cu începere de la ora 11, în sala Arcadia. În prima zi de weekend, sâmbătă, pe 10 iunie, tot de la ora 11, copiii vor putea face cunoştinţă cu Dănilă Prepeleac, eroul poveştii lui Ion Creangă fiind readus la viaţă de trupa Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj.

A doua zi, duminică, 11 iunie, actorii trupei Arcadia vor juca de la ora 11 "Omuleţ", un spectacol non-verbal pentru copiii cu vârste între 2 şi 4 ani, iar seara, de la ora 18, trupa Liliput a Teatrului Szigligeti va prezenta un alt spectacol similar, non-verbal, "Odă timpului", pentru adolescenţii de peste 16 ani.

Shakespeare cu păpuşi

Organizatorii au pregătit evenimente interesante şi pentru jumătatea lunii. Trupa FloraJun a Palatului Copiilor şi Elevilor din Oradea va prezenta spectacolul "Iubirea e ca brânza", programat pe 16 iunie de la ora 17, iar o zi mai târziu, pe 17 iunie, de la ora 11, Teatrul Merlin din Timişoara va juca "Motanul încălţat".

Florian Silaghi, actor Teatrul ArcadiaTinerii sunt invitaţi şi să redescopere teatrul de marionete. "Între spectacolele adresate în special tinerilor este «Visul unei nopţi de vară», regizat de Cristian Pepino la Teatrul Ţăndărică, un spectacol după Shakespeare, cu păpuşi, dar pentru tineri şi adulţi. Noi l-am văzut şi e un deliciu", promite directorul artistic al trupei Arcadia, Florian Silaghi (foto), vorbind despre reprezentaţia programată pe 17 iunie, de la ora 18.

În acelaşi weekend, pe 18 iunie, la ora 11, copiii sunt invitaţi şi la o premieră: "Poveşti populare maghiare", spectacol realizat de Igor Lungu, care a adunat patru poveşti cu tâlc: "Iepurele şi ariciul", "Lupul şugubăţ", "Omul sărac şi vulpea păcălită" şi "Ursul şi pisica".

Vizita lui Dr. Bubble

Tot pe 18 iunie, de la ora 17, organizatorii au pregătit Carnavalul Copiilor, o paradă în care cei mici sunt invitaţi să se costumeze în personajele preferate pentru a participa la o paradă prin centrul oraşului până în Cetate, unde este programat la ora 18 show-ul "Plouă cu baloane", avându-i ca protagonişti pe Dr. Bubble şi Milkshake, care vor crea un peisaj feeric din baloane de săpun.

Pe 24 iunie, de la ora 11, la Sala Arcadia se va juca "Povestea porcului", o producţie a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, iar pe 25 iunie, tot de la ora 11, actorii Teatrului Ciufulici din Ploieşti vor prezenta "Fata babei şi fata moşului".

La fel ca anul trecut, în program au fost incluse mai multe zile, între 26 şi 30 iunie, în care Cercetaşii României vor organiza ateliere de creaţie şi activităţi în aer liber în Cetate, între care origami, orientare cu hartă şi busolă şi "vânători" de comori. În ultimul weekend al festivalului, pe 1 iulie, de la ora 11, pe scena mare a Teatrului Regina Maria gazdele vor juca "Cenuşăreasa", iar pe 2 iulie, de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, actorii Teatrului Ion Creangă din Bucureşti vor prezenta "A 12-a noapte", de Shakespeare, adaptat pentru copii.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia Teatrului şi pe biletmaster.ro, la preţul unic de 10 lei pentru toate spectacolele, accesibil oricui va dori să cunoască ori, de ce nu, să se întoarcă în lumea poveştilor...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON