URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2021, 19:20

Ludovic Orban: În 2021, nu vor creşte pensiile, iar bugetarii nu vor primi vouchere de vacanţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat luni că în urma şedinţei coaliţiei de guvernare s-a stabilit că pensiile românilor nu vor creşte anul acesta, aşa cum se vehicula. Totodată, el a declarat că nu se vor mai acorda, în 2021, vouchere de vacanţă pentru bugetari. 

Îngheţate până în 2022

Următoarea creştere a pensiilor este anunţată abia la 1 ianuarie 2022, a anunţat Ludovic Orban la finalul şedinţei în care liberalii au fost informaţi de premierul Florin Cîţu despre buget şi măsurile pe care le are în vedere pentru reducerea cheltuielilor.

"S-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare şi am discutat şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecţi. Atât Comisia Europeană, cât şi agenţiile de rating urmăresc nu numai atingerea deficitului pe care l-am negociat, ci şi evoluţia deficitului structural, adică evoluţia cheltuielilor pe termen lung", a spus liderul PNL, potrivit Hotnews.ro.

Orban a explicat faptul că majorarea pensiilor în cursul anului 2021, aşa cum fusese stabilit să se întâmple, nu ar face decât să producă haos şi confuzie în rândul pensionarilor.

"Sistemul acesta de a creşte punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat şi de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe şi care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil", a spus Orban.

Preşedintele PNL a mai spus, în privinţa procedurii de recalculare a pensiei, că urmăreşte un lucru foarte simplu şi anume dacă un pensionar are o contribuţie similară, trebuie să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat.

În privinţa pensiei speciale, acesta a mai spus că în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale.

Fără vouchere de vacanţe

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Ludovic Orban a mai declarat că în 2021 nu vor mai fi emise vouchere de vacanţă.

Totuşi, voucherele de vacanţă din anii trecuţi vor putea fi folosite.

"Rămân valabile voucherele de vacanţă care au fost emise anterior şi care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanţă, pentru că sunt vouchere de vacanţă care sunt valabile în cursul anului 2021", a declarat Ludovic Orban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Haha... dezaxatii USR
USR = dezaxatii "revolutiei sexuale" din Parlament.
Postat 09 Februarie 2021, 17:11 de B90
!?
usr compromis de plus, asta-i epocala, s-au compromis singuri prin lăcomie, Bunoiu si Deheleanu nu par plus-isti.
Postat 09 Februarie 2021, 10:57 de User anonimizat
Oamenii trebuie să știe că ...
... noua guvernare, cu sprijinul celei anterioare și a celei mai vechi, a crescut din noiembrie 2020 încoace toate veniturile parlamentarilor (indemnizații, forfetare și cheltuieli generale care cuprind și pensiile lor speciale), a magistraților pe care i-a avantajat și rezoluția CCR de imposibilitate a unei impozitări graduale, precum și a miniștrilor, secretarilor de stat și șefilor de companii publice !?! Le-au crescut cu cca. 25% ca să aibă acum ce striga public, că le scade sporuri ce însumează vreo 15% !?! Niște ticăloși ... liberali și socialiști, neomarxiști și populiști deopotrivă !?!
Postat 09 Februarie 2021, 10:39 de CrisDumi
gunoaie usr plus ,pnl
bravo asa e bine asa va trebe votati neomarsisti pui de comunisti si hotii din pnl sau pdl
Postat 09 Februarie 2021, 09:44 de todo
usrist
chiar daca pe plan local aveam mai multa incredere in USR (inainte sa fie compromis de PLUS), insa pe plan national PNL este singurul partid care are capacitatea de a coordona tara. Sa nu uitam, ca barca se scufunda deja de o buna vreme. Da, si din cauza PNL-lui, chiar daca acei jucatori erau diferiti. Insa nu ei au avut contributia majora. PSD ar fi gestionat pandemia cat se poate de stupid. Mai erau si altii in opozitie dar nu negau pandemia numai pt voturi. PSD - perfiferia si magnatii, USR - idealisti (buni pt probleme civice), PNL - smecheri si cativa idealisti, AUR - periferia periferiei, UDMR - nepotism prost.
Postat 09 Februarie 2021, 07:41 de sasi
După o economie distrusă de PSD, și o pandemie manipulată de PSD
Înghețarea pensiilor și salariilor bugetarilor e ce-l mai mic rău care se poate întâmpla. Ce-l mai bun lucru , e plata la zi a constructorilor de autostrăzi.
Postat 08 Februarie 2021, 22:13 de Sandu2100
Pare un paradox, insa...
Cele mai dezvoltate tari din lume au si cea mai mare datorie de stat din lume.
Postat 08 Februarie 2021, 21:20 de B90
!?
bucurati-va ca o primiti si pe aia, ultimele taieri liberalii le-au facut.
Postat 08 Februarie 2021, 21:05 de User anonimizat
Recalcularea pensiei
Nu cresc pensiile ? Atunci sa nu creasca nici preturile.
Postat 08 Februarie 2021, 20:16 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON