URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2011, 12:52

Lucia Varga îi cere lui Ţîrle să îşi dea demisia de la conducerea Consiliului Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parlamentarul bihorean Lucia Varga consideră dorinţa de plecare a lui Radu Ţîrle din PNL drept un act incalificabil, o dovadă a faptului că preşedintele Consiliului Judeţean nu a fost niciodată interesat de binele bihorenilor care l-au ales ca liberal în funcţia pe care o ocupă.

"Prin declaraţiile pe care le-a făcut, domnul Ţîrle a dovedit că nu este interesat de binele judeţului ci de binele său personal. În cei trei ani cât a fost şef la CJ nu l-am auzit niciodată să spună că în numele bihorenilor a fost la ministrul x sau y pentru a obţine ceva pentru judeţ şi că nu i s-au ascultat doleanţele. Dacă vrea să plece la PD, cred că ar trebui ca mai întâi să îşi dea demisia", a spus Lucia Varga joi, într-o conferinţă de presă.

Varga a spus că Ţîrle ar trebui să plece de la şefia CJ pentru că a ajuns în acea funcţie candidând ca liberal, iar privilegiile de care se bucură în prezent se datorează partidului şi nu lui, personal. Mai mult, parlamentarul a mai punctat că decizia lui Ţîrle vine ca o confirmare a faptului că în România banii se împart pe criterii politice şi nu aşa cum ar fi normal, după nevoile fiecărui judeţ.

"Ce ar trebui să facem în acest caz? Să trecem toţi la PDL pentru că nu ni se dau bani? Ar mai fi România un stat democrat fără o opoziţie consistentă?", s-a întrebat retoric Lucia Varga.

Deşi în PNL circula de ceva timp zvonul că Radu Ţîrle se va întoarce la partidul care l-a lansat în politică, suspiciunile s-au confirmat abia săptămâna trecută, când liberalul a declarat că ia în calcul varianta de a candida la şefia CJ din partea PDL.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Radu Ţîrle îi părăseşte pe liberali ofensat că aceştia nu-şi ţin promisiunea de a-l face din nou europarlamentar şi nici nu îl susţin pentru un nou mandat la conducerea CJ. Ţîrle a decis să reintre în PDL, deoarece PDL-iştii, deşi l-au atacat permanent în ultimii trei ani, i-au promis că-l vor pune candidat la conducerea judeţului şi că vor aloca 25 milioane de euro pentru unul din obiectivele sale electorale din 2008: refacerea pistei Aeroportului.

"Nu mă interesează dacă pierd sau câştig. Eu fac mişcarea asta chiar dacă va fi ultima pe care o fac în politică. Oricum, spre deosebire de alţii, eu am ce să fac şi în sectorul privat. Dar mă linişteşte gândul că am pus şi eu o condiţie PDL-ului: în cel mult o lună, să vină în Bihor 25 milioane de euro, pentru modernizarea şi extinderea pistei Aeroportului", declara Ţîrle BIHOREANULUI.

Conform legii partidelor, dacă un ales local demisionează din partidul în numele căruia şi-a obţinut funcţia, automat şi-o pierde, putându-şi-o în schimb păstra dacă partidul îl exclude. Radu Ţîrle a anunţat, însă, că deşi intenţionează să intre în PDL, nu va demisiona din PNL decât în preajma alegerilor de anul viitor, pentru a rămâne până atunci la şefia CJ.

Află mai multe detalii pe această temă în articolul: Ţîrle se întoarce! A fugit la PDL pentru un nou mandat la şefia CJ

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Radu Târle (2008): ”Eu nu promit. Eu ma apuc de treaba!”
1. ”Dacă vrea să plece la PD, cred că ar trebui ca mai întâi să își dea demisia” - Lucia Varga. Asa ati procedat si dvoastra, cand i-ati abandonat pe cei din PSD? 2. Cate voturi ar fi primit dl. Presedinte Tarle, daca era candidatul PDL? Mai multe decat don Seremi? 3. O întrebare fireasca pentru un alegător de buna credinta: Pe traseistii/necredinciosii/infidelii politici, de ce nu ii vede Dumnezeu?
Postat 15 Octombrie 2011, 18:29 de stefan
un prieten
D-na Varga se pare ca s-a suparat o prietena pe d-voastra, vedeti ........... functia bat-o vina, .................poate pleaca din PNL de suparare.( dar stati linistita ,nu e o pierdere)
Postat 14 Octombrie 2011, 16:14 de un prieten
Groaznic
Ce mizerii puteti sa scrieti! Acuze nefondate, minciuni, blesteme, injurii! Vedeti ca Id-urile de pe care scrieti se pot depista foarte usor. Nu aveti pic de decenta. Cum vreti sa va mearga bine cand atata rau se ascunde in voi? Nu uitati ca ceea ce seamana omul aceea si culege!
Postat 14 Octombrie 2011, 10:19 de OBIECTIV
IN SFARSIT
In sfarsit o femeie are curajul sa ia atitudine fta de acest om fatarnic.Dna LUCIA va sustin din toata inima.Nici macar penticostalii nu mai voteaza cu Tirle s-au saturat si ei de minciunile lui.Ce proiecte a obtinut Tirle dle "alegator"?Ce a facut Tirle in acesti 3 ani NIMIC.Dar PDL ul afacut ceva s-a imbogatit,a saracit Romania , a indatorat-o ca nici urmasii urmasilor nostrii nu vor putea plati datoriile.Dna LUCIA VARGA toti bihorenii va sustin JOS cu TIRLE.
Postat 14 Octombrie 2011, 08:34 de trifa
ioi domniiii.
Ma preppellita zburatoare dar pina nu damult nu il bagareti in sama pa TIRLE si nu avea inp pentru voi, da ce va apuca pa tat da nu m-ai puteti de faptul ca pleaca de la voi sa pare ca va tremura gacii ,da schit voi di ce, amui rau ca dracu da dac ramine la voi era bun?? amu facet si voi ca anchenili lui Voiculescu ca atita campanie io facut lu marinarul pina il facu napoi PRESEDINCHI, ce zicet voi las ca il discreditam noi pina la alegeri, da ma vat ginghit ca ca numa va aratat prostie si ipotenta,iar tu PREPELITA taci din gura ca dac nu ierai BLONDI erai la VACI SAMU.
Postat 13 Octombrie 2011, 22:01 de preppellita
Mic Dejun cu Rugaciune
Rog pe cei care au fost cu Tarle in America, macar ei sa fie mai decenti!
Postat 13 Octombrie 2011, 20:14 de talibanul galben
frmos
mii de blesteme pentru familia Tirle< Soltanel>Indrei>Negru>. Sa aibe parte numai de bucurii pe care le fac ei angajatilor CJ Bihor, iar aici nu vb de cei supusi lui Tirle, ca astia au salarii babane. Sa aibe parte copii lor numai de bucuriile pe care le fac ei acuma, sa aibe parte de papucii americanilor si de medicamentele lor. Lui Tirle ii doresc sa ajunga sa castige 500 de lei pe luna, sa aibe datorii de 12000 de lei si sa fie singurul intretinator din familie. Asta asa ca le face jocul lui Indrei (curva 1 care sio trage cu nustiu ce clujean, dar ea ii pocaita) si soltanel (curva 2 care sio tragea cu Bitea, pentru ca asa e ea. Ii plaaaace).
Postat 13 Octombrie 2011, 20:04 de ambasdoru
am si eu
apropoo, d-na secretar o fi depus banii la caserie??????cum ce bani?? biletele de avion pt a sustine ex de secretar :)), doame solti ,nu se poate sa nu-i depui pt ca tu esti CORECTA, , iar Tirle nu va mai fi la anul cand vin d-nele de la Curtea de Conturi, si te faci de cacaooo, (si la cum ti-ai batut joc de ele, nu cred ca vor trece ce vederea ) hai te rog eu sa mergi la caserie ca acum ti-ai atins scopul....., si.......... eu zic sa profiti acum, pana ai salarul asta baban, ca nu se stie ...........................
Postat 13 Octombrie 2011, 17:58 de am si eu o intrebare
eu
mai Pino(nele), daca era saa de valabil tirle asta nu era pe listele partidului, de ce d..... are nevoie de partidPNL<PDL ca sa candideze ??sa mearga independent asa dovedeste ca poate ......................vai de voi
Postat 13 Octombrie 2011, 17:35 de eu
vaduva
mizerabilul de Tirle crede ca asa scapa de puscarie, fugind la pd-l, dar nu-i va ajuta D-zeu sa scape. acest om este satanist.
Postat 13 Octombrie 2011, 15:57 de neagra
Si cum ii ceri, fonfaito ?! Poate in scris...
Cat tupeu are ţaţa asta ! Cine [...] mea ii da nas tarancii asteia ?! Ea, cu 11000 si... de voturi, ii cere aluia, ales cu peste 70.000 de voturi sa-si dea demisia. De ce ?! In numele cui ?! Nu conteaza, asa vrea lucia ana varga ! O ,,calitate'' tot are individa : e a mai mare la muierile PeNaLe...sa recunoastem,e ceva sa fii sefa peste membrele PeNaLe !
Postat 13 Octombrie 2011, 15:39 de pinonel
pro si contra
si pe buna dreptate,un bilant al activitati parlamentariilor bihoreni pe cand?ca vad multi "strigand" in gura mare ca ala nu face aia ca celelalt nu face alta,dar ei nu aduc nimic nou sau ceva bun pt. noi bihoreni?ceva sigur si batut in cuie nuu promisiuni gen"cand om fi la putere".sau nu va meritati salarul or voturiile noastre?
Postat 13 Octombrie 2011, 15:02 de eueueu
pro si contra
adevarul este ca,oradea a jucat tot timpul alta carte decat e ceea la guvernare,hai sa nu ne ascundem dupa deget D-na Lucia Varga,asta e adevarul,cine este cu puterea de la centru are de castigat,cine nu..sta pe tusa sau culege firmiturile,nici eu nu is de acord cu astfel de "manarii" dar asta e adevarul,noroc ca suntem un oras mai "descurcaret" cat de cat cu politicieni locali care nu au "migrat" la bucuresti pe diferite functii fie pusi fie alesi care nu au facut mai nimic sau chiar deloc pt. oradea fiindca nu-i asa?ca sau inrudit or transformat in alde "mitica" de bucuresti si nici in partea unde nu-i vede soarel nu-i doare.cel mai usor e sa arunci cu pietre in cineva.vrem fapte nu vorbe,ca de alea ne-am saturat.
Postat 13 Octombrie 2011, 14:55 de eueueu
Ruga lui Varga
Zice fonfănita: Ratule, te og da-ţi temisia de la zudeţ, ca sa nu te tăm noi afală.
Postat 13 Octombrie 2011, 14:24 de BIND
Lucia Varga îi cere lui Ţîrle să îşi dea demisia de la conducerea Coniliului Judeţean
Lucia Varga îi cere lui Ţîrle să îşi dea demisia de la conducerea Coniliului Judeţean.de aici se vede ca ce fel de partid e PNL ul.lea trebuit 3 ani sa isi dea seama ca pe tirle nu il intereseaza decit propria persoana!!!!!nu ma mira ca nu sunteti in stare de nimica!!!!90%din bihoreni stiu ,si inca multe altele...amu outeti sa il tucati in fund. as fii curios ce avere a avut el si toti apropiatii sai inainte de a fii seful in consiliu si dupa....si nu numai eu!/AHH DA DE GHILEA NU AM MAI AUZIT NIMICA....A SCAPAT?
Postat 13 Octombrie 2011, 14:02 de pip
te sustin alegatorule
Foarte corect "alegator" Ce au facut toti parlamentarii din acest judet pentru bihor sau Oradea. Nimic. Inclusiv domnul Popa. In afara de a face declaratii si de a scoate in evidenta deficientele altora, mai bine s-ar privi in oglinda. Ceea ce ma nemultumeste e ca se vad numai defectele sau ineficientele unei persoane, dar niciodata nu se scrie sau nu se vorbeste despre lucrurile bune care s-au facut. Las' ca vin alegerile....
Postat 13 Octombrie 2011, 13:49 de bihorean
D-NEI vARGA
Dar tu inafara de a critica pe unul sau pe altul , ce bine ai facut de cand esti in parlament? Macar pe Tirle il aleg conform sondajelor voastre peste 20% dintre bihoreni, fara voturile pnl-istilor. Pe tine cati te aleg stimata Doamna ? Nu ti frica de Dumnezeu, mai ales ca ai problemele pe care le ai si nu crezi ca ar fi bine sa nu mai fii calul troian al lui Popa ci sa fii corecta atat cu alegatorii tai cat si cu tine avand in vedere ca tu stii foarte bine ce fel de om e Tirle si la fel stii de bine ca in toti acesti trei ani PNL-ul nu l-a sprijinit deloc pe Tirle. Daca a obtinut voturi pentru proiecvtele judetului a facut-o facand el personal lobby pe langa consilierii judeteni si nu cu ajutorul vostru. Voi l-ati sustinut pe Volosniuc, cu el ati discutat politica Consiliului Judetean si nu cu Tirle. Atunci de ce va mai mirati ca pleaca de la voi? De ce sa isi dea demisia, nu a fost votat uninominal de Bihoreni? Nu vi rusine sa vreti sa distrugeti politic un om care a fost corect fata de voi. cu ce v-a dezamagit ? Ca nu v-a slujit interesele economice?
Postat 13 Octombrie 2011, 13:27 de ALEGATOR
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON