URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2011, 18:30

Ţîrle se întoarce! A fugit la PDL pentru un nou mandat la şefia CJ

Ţîrle se întoarce! A fugit la PDL pentru un nou mandat la şefia CJ MÂRŢOAGA. Cu un picior în PDL, Radu Ţîrle zice că vrea să le dea o lecţie colegilor din PNL, care doar s-au folosit de el. "În 2008, când îşi căutau candidat la Consiliul Judeţean, eram bun, eram cal de curse. Acum am ajuns să mă trateze ca pe o mârţoagă", spune Ţîrle, convins că viitorii foşti colegi nu l-au apreciat la "justa valoare"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Considerat copilul-problemă al politicii bihorene, preşedintele Consiliului Judeţean uluieşte din nou. Certat cu liberalii, care l-au adoptat după ce a fost mătrăşit din PDL, Radu Ţîrle se întoarce alături de portocalii.

BIHOREANUL a aflat că retragerea sprijinului politic cu care PNL Bihor l-a ameninţat săptămâna trecută pe motiv de "ineficienţă în conducerea CJ" e doar o manevră tactică, întrucât nodul gordian fusese tăiat cu o zi înainte, când chiar Ţîrle le-a dat liberalilor vestea că-i părăseşte. Motivele rupturii arată cât de ipocrită e politica noastră: şeful CJ susţine că preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a promis un post de europarlamentar, dar nu se ţine de cuvânt, iar PDL-iştii, deşi l-au atacat permanent în ultimii trei ani, i-au făgăduit că-l pun candidat la conducerea judeţului şi că vor aloca 25 milioane de euro pentru unul din obiectivele sale electorale din 2008: refacerea pistei Aeroportului.

BIHOREANUL vă prezintă o poveste despre promisiuni, principii abandonate şi trădări şi de-o parte, şi de cealaltă...

Omul Providenţei

Puţini bihoreni îşi mai amintesc cât de vechi e Radu Ţîrle în politică. În 2000 a candidat pentru Parlament ca independent, dar sufragiile coreligionarilor penticostali nu i-au fost suficiente. Patru ani mai târziu, PD-ul de atunci realiza ce comoară reprezintă voturile acestora, aşa că i-a oferit un loc de senator în schimbul lor.

După intrarea în UE, profitând de apetitul său pentru relaţii externe şi neavând alţi doritori, tot PDL-ul l-a desemnat europarlamentar. Deşi jobul i se potrivea ca o mănuşă, Ţîrle n-avea să-l păstreze prea mult. În toamna lui 2007, când preşedintele PDL Bihor, Petru Filip, căuta să fugă onorabil de la Primăria Oradiei, i-a luat locul, chiar dacă se jurase că nu-l interesează Bruxelles-ul.

Pe această temă, mai târziu între cei doi avea să urmeze un antologic schimb de replici cu atacuri la persoană. După ce omul fostului primar, Mircea Matei, l-a criticat că-şi făcuse soţia şefă de cabinet, Ţîrle a ripostat în aceeaşi notă, amintind că măcar el nu şi-a luat amanta la Bruxelles, ca Filip.

Dat afară din PDL, Ţîrle a stat pe linie moartă foarte puţin, în martie 2008 fiind primit în PNL şi pus candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. Socotit un outsider, dar susţinut de Ilie Bolojan, a câştigat primul scrutin uninominal surclasându-şi categoric contracandidaţii, cu 27,93% din opţiunile bihorenilor, faţă de doar 23,4% cât a luat Alexandru Kiss (UDMR), 23% Ştefan Seremi (PDL) şi 14,3% Mihai Bar (PSD).

Planuri mari...

La fel ca proaspeţii colegi de partid, bihorenii şi-au pus speranţe mari în Ţîrle, deoarece promitea să conducă judeţul altfel decât predecesorii, "pe mijlocul legii", desfiinţând monopolul Selinei, firmă de mult abonată la banii CJ, instaurând corectitudinea în licitaţii şi nefăcând rabat de la calitatea lucrărilor, totul pentru a construi "un judeţ de nota 10".

Cu asemenea ambiţii, nu e de mirare că şi-a făcut rapid duşmani, iar primii au fost aliaţii UDMR-işti, care i-au intuit lipsa de experienţă şi de flexibilitate, profitând apoi, pentru a-l submina, de fiecare bătălie pe care Ţîrle a dus-o cu patronul Selinei. Conflictul a pornit de la supărarea afaceristului Beniamin Rus că, deşi pe vremea lui Kiss câştigase licitaţia pentru transformarea fostei Garnizoane în sediu pentru Muzeul Ţării Crişurilor, Ţîrle refuza să-i semneze contractul pentru începerea lucrărilor.

... decepţii mari

În cele din urmă, Ţîrle a iscălit, dar s-a discreditat după ce a fost acuzat de şantaj, Rus afirmând că acest lucru s-a întâmplat doar după ce Selina a fost obligată să renunţe la un alt contract, pentru drumul Ianoşda-Bicaciu, atribuit firmei Asfamixt, cu acţionari liberali.

Ce-a urmat se ştie: aura de justiţiar a noului şef al CJ a pălit, Ţîrle intrând şi în dizgraţia partidului, mai preocupat de salvarea relaţiei cu UDMR decât de imaginea propriului preşedinte de judeţ. În ianuarie 2010, acesta a fost suspendat din funcţia de vice al PNL Bihor, pentru că nu s-a implicat suficient în campania pentru alegerile prezidenţiale, dar motivul real a fost că nu mai răspundea comenzilor de la partid. Deloc afectat ("Nu mă omor după funcţii!", răspundea el), Ţîrle a ripostat rizibil, luându-le maşinile de serviciu lui Voloşeniuc şi lui Kiss. După câteva luni, le-a dat înapoi, fără explicaţii. În vară avea să fie ales vicepreşedinte al PNL Bihor, iar războiul părea îngropat sub preş.

Lucrurile au continuat liniştit până în toamnă când, subit, Ţîrle a renunţat la poziţia din partid, argumentând că funcţia de la CJ îi ocupă tot timpul. De atunci, singurele atacuri pe care le-a avut de înfruntat au venit dinspre consilierii judeţeni PDL, care nu au pierdut nicio ocazie să-l ridiculizeze pentru lipsa de experienţă, pentru blocarea lucrărilor la Muzeu, pentru desele deplasări în SUA şi chiar pentru apartenenţa religioasă. "Totul e blocat, iar domnul Ţîrle e în America să se roage şi să discute problemele globale ale omenirii", îl lovea sub centură liderul PDL-iştilor din CJ, Ionel Avrigeanu.

Teatru liberal

De anul trecut, au circulat frecvent zvonurile că aşa cum liberalii s-au săturat de el, şi Ţîrle s-a lămurit cu PNL-ul. Dar surpriza s-a produs abia săptămâna trecută, când liberalii au scăpat "pe surse" informaţia că Biroul Politic al organizaţiei s-a întrunit joi pentru a propune retragerea sprijinului politic, urmând ca decizia s-o ia Delegaţia Permanentă. Explicaţia furnizată a doua zi de deputatul Lucia Varga, cum că Ţîrle nu şi-a dovedit eficienţa în conducerea CJ şi are proiectele pentru judeţ blocate, nu a fost însă decât un pretext, căci hotărârea fusese deja luată dinainte. Şi de liberali, şi de Ţîrle, aşa că ambele tabere doar jucau teatru.

BIHOREANUL a aflat că, în realitate, miercuri, cu o zi înaintea întâlnirii în care s-a discutat retragerea sprijinului politic, Ţîrle însuşi i-a anunţat pe liberali, prin primarul Ilie Bolojan şi vicele CJ Dumitru Voloşeniuc, că pleacă la PDL. "Ne-a spus că nu l-am sprijinit cum merita şi că anul viitor vom fi adversari, pentru că va candida la CJ din partea PDL", a povestit Voloşeniuc pentru BIHOREANUL.

Goana după funcţii

Povestea trădării e, însă, mai complicată şi mai veche, fiind strâns legată de interesele personale ale protagoniştilor. Mai pe şleau, de goana după funcţii a tuturor. O recunoaşte chiar Ţîrle, care şi-a prezentat în exclusivitate pentru BIHOREANUL propria variantă.

08 Cornel Popa.jpgSupărarea faţă de liberali i s-a accentuat, spune el, din cauza preşedintelui PNL, Crin Antonescu, dar şi a şefului organizaţiei judeţene, Cornel Popa (foto). "În 2008, deşi eram în relaţii bune cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, eu l-am sprijinit pe Crin să ajungă liderul partidului, convins că PNL avea nevoie de un suflu nou înainte de alegeri. Colegii din Bihor îl susţineau, cu toţii, pe Tăriceanu, fiindcă a dat bani pentru judeţ. Doar eu l-am primit pe Crin la Aeroport. I-am făcut lobby, iar el mi-a promis că mă ajută să candidez la Parlamentul European. De atunci nici nu-mi mai răspunde la telefon", spune Ţîrle.

Aşa că, astă-primăvară, s-a gândit să se reorienteze: "De Paşti, chiar la mine în casă, Cornel Popa m-a întrebat ce am de gând, şi când i-am spus că vreau să candidez tot la judeţ, mi-a spus: "Bine, atunci eu o să rămân la Senat". După aia m-am trezit că vrea el la CJ, iar mie nu mi-a spus nimeni nimic".

Urmarea? Ofensat că PNL l-a ignorat şi pe el, şi comunităţile evanghelice pe care spune că le reprezintă, Ţîrle i-a transmis lui Popa vestea plecării la PDL prin cei doi interpuşi, Bolojan şi Voloşeniuc. "Vreau să-i dau o lecţie, pentru că în 2008 am fost bun, am fost cal de curse, iar acum am ajuns să mă trateze ca pe o mârţoagă", zice şeful CJ, adăugând că toate aceste combinaţii au pus capac după ce, trei ani, liberalii l-au considerat doar o "venitură". "În niciun an nu m-au lăsat să fac eu proiectul de buget pentru judeţ, ci l-au făcut Cornel Popa, cu Voloşeniuc şi cu UDMR-ul. Nici în povestea cu Selina nu m-au susţinut niciodată"...

Traseist? Nici vorbă!

Întrebat dacă, întorcându-se în PDL, se consideră diferit de  ceilalţi traseişti care schimbă partidele cum bate vântul, Ţîrle e convins, culmea, că nu i se poate reproşa aşa ceva. "Eu nu am plecat din PDL de bunăvoie, ci am fost dat afară de Filip", se apără el. Mai mult, adăugă că niciun partid nu-i mai breaz ca altul: "Vă spun eu, toate vin din acelaşi trunchi, din Partidul Comunist!". Tâlcul e că, indiferent pentru cine ar candida, nu asta are importanţă.

Cât despre riscul ca anul viitor să piardă totuşi înfruntarea pentru şefia CJ, aproape că nici nu-i mai pasă. "Nu mă interesează dacă pierd sau câştig. Eu fac mişcarea asta chiar dacă va fi ultima pe care o fac în politică. Oricum, spre deosebire de alţii, eu am ce să fac şi în sectorul privat. Dar mă linişteşte gândul că am pus şi eu o condiţie PDL-ului: în cel mult o lună, să vină în Bihor 25 milioane de euro, pentru modernizarea şi extinderea pistei Aeroportului".

Capcana de la PDL

08 Gavrila Ghilea_1.jpgDeşi pare rezultatul unui meci jucat doar între liberali şi Ţîrle, BIHOREANUL a aflat că PDL-ul a pregătit minuţios ruptura, stimulând neînţelegerile încă de anul trecut, când unele hotărâri ale Consiliului Judeţean pe care le iniţiau PNL sau UDMR, şi cu care şeful CJ nu era de acord primeau ca prin minune avize de nelegalitate de la prefectul Gavrilă Ghilea (foto).

Practic, prefectul a fost un personaj-cheie în revenirea lui Ţîrle în PDL, motivat fiind şi el tot de un interes personal. "Pe de o parte, nu stăm deloc bine în sondaje. Pentru localele de anul viitor, Ghilea e cel mai bine situat, cu 7,7%, urmat de Traian Abrudan cu 6,1% şi de Ionela Bruchental (n.r. - fost deputat), cu 1,7%. Logic, pentru că e primul, Ghilea trebuia să fie candidatul la judeţ. Pe de altă parte, pentru că nu are şanse, dar şi pentru că alegerile locale vor fi comasate cu cele parlamentare, şi nimeni nu va putea candida în două locuri deodată, Ghilea preferă o candidatură mai sigură la Camera Deputaţilor, decât să piardă la judeţ şi să nu se aleagă cu nimic", a dezvăluit un fruntaş democrat-liberal. Aşa că Ţîrle a fost varianta ideală pentru PDL Bihor, aflat în criză de candidaţi, mai ales că, în ciuda scandalurilor, în sondajele democrat-liberalilor, la fel ca în cele comandate de USL, şeful CJ are totuşi 20,6% intenţii de vot, fiind cotat cu prima şansă după Cornel Popa, care are 21,4%. "Mai ştii, aşa cum a câştigat neaşteptat în 2008, poate câştigă şi la anul. Iar dacă pierde, oricum rupe din voturile PNL", zice PDL-istul.

Singur

08 Nicolae Jolta.jpgDeşi democrat-liberalii susţin că Ţîrle îl va trage după el şi pe deputatul Nicolae Jolţa (foto), realitatea este, însă, cel puţin deocamdată, alta. Fiul secretarului executiv al Comunităţii Penticostale din Bihor neagă categoric că ar fi dispus să trădeze. "Nimic nu e adevărat din zvonul ăsta. Singurul lucru adevărat este că ştiu despre plecarea domnului Ţîrle şi că o regret, dar eu nu plec nicăieri", a declarat Jolţa pentru BIHOREANUL.

Aşa că, dacă deputatul nu se va răzgândi, Ţîrle nu mai poate conta pe voturile coreligionarilor, cu care a deschis până acum toate uşile. Iar de anul viitor, când poate să piardă alegerile pentru şefia CJ, nu-i va mai rămâne decât să spere că PDL îl va răsplăti în 2014, când vor avea loc noi alegeri pentru Parlamentul European.

Numai că până atunci, la fel de bine, s-ar putea ca partidul să-l fi uitat de mult pe maurul care şi-a făcut datoria. Nu de alta, dar ca toate celelalte partide, şi PDL iubeşte trădarea, dar îi dispreţuieşte pe trădători...


"Îl cooptăm pe Ţîrle fiindcă el doar se întoarce de unde a plecat. Oricum, liberalii nu l-au sprijinit, dar noi îl putem ajuta să-şi îndeplinească obiectivele. Aeroportul e unul din ele"

Ştefan Seremi, preşedintele PDL Bihor


"Din punct de vedere politic, domnul Ţîrle este naiv. Dânsul crede că i se poate promite un anume rol într-un partid, dar nu înţelege că şi el trebuie să fie om de echipă"

Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor


SĂ PLECE!
Ajutat prin... excludere

Conform legii partidelor, dacă un ales local demisionează din partidul în numele căruia şi-a obţinut funcţia, automat şi-o pierde, putându-şi-o păstra numai dacă partidul îl exclude. Ca atare, când a ales PDL, pentru Radu Ţîrle singura necunoscută a fost doar momentul când îşi va oficializa noul statut: acum sau la anul, cu puţin înaintea alegerilor?

Aparent paradoxal, liberalii îl consideră dezertor, dar îi oferă posibilitatea să rămână preşedinte al CJ până îi expiră mandatul, deoarece urmează să-l dea ei afară, fără a-i aştepta sau pretinde demisia. "Nu are rost să mai jucăm teatru. O să-l excludem. Oricum, de mult nu mai contam pe el. Şi nu preşedintele CJ conduce judeţul, ci majoritatea formată din Consiliu", a declarat pentru BIHOREANUL unul dintre liderii PNL. Astfel, liberalii consideră că nu pierd, ci din contră: "Domnul Ţîrle rămâne cu imaginea de traseist, iar PDL-iştii, care până acum şi-au bătut joc de el, sunt obligaţi să-şi schimbe discursul, luându-i apărarea, dar decontându-i şi greşelile".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
pt politician
Tirle nu a sprijinit pe nimeni inCJ, (in afara de cei adusi de el), dar ce vb nici pe ei nu i-a ajutat. el se foloseste de oameni si pe urma ii distruge Gherman, Ianc, Ardelean, acestia au facut multe ilegalitatii pt el si angajatii lui, nu d-na Gherman????, ce legii s-au respectat la incadrarile facute pe cabinetul presedintelui ca salarii le-ati dat?????sper sa fi meritat efortul..... eu nu as fi crezut ca exista pe lumea asta barbatii la cere le place sa barfeasca , daca nu ajungea tirle in institutie, nici pana azi nu as fi stiut acest lucru. este o tata acest om. sa sti d-na ca nu-l vorbesc de rau, asa este el, atat poate. acum vine cu afirmatii ca are ce face si in mediul privat , ....da,..., il cred , la cate afaceri murdare, licitatii aranjate, doar firmele aduse de Indrei, Urs, Tiplea,fratele Stan( cred ca numai el stie sa faca sarmale asa de scumpe, pt seara bihoreana, ) Cuc( Perla), unde mergem noi toti sa "luam masa" de sarbatori. , dar Dumnezeu e sus si va vede, .....iar de ura in noi toti , ...vi-o datoram in mare parte, pt traiul bun pe care-l avem datorita tie si adunaturii de intelectuali pe care ii ai .in jurul tau Sincer ma gandesc daca nu va ganditi Tirle S
Postat 14 Octombrie 2011, 16:36 de pt politician
@politicianul
Eu stiu ca Voloseniuc si Kiss au condus CJ la propriu,Tirle a avut doar cateva momente de independenta in virtutea prerogativelor functiei,cum a fost numirea conducerii Spitalului judetean sau a altor institutii subordonate.
Postat 13 Octombrie 2011, 21:42 de Sultanut
sarac cu duhul
tarle ar fi bun de ambasador in sua.acolo i-ar place sa locuiasca.nu-l intereseaza de enoriasii cultului penticostal
Postat 13 Octombrie 2011, 10:16 de danezu
ADEVARAT POLITICIAN
RADU TARLE ESTE DOAR UN ADEVARAT POLITICIAN ROMAN: DE DUMNEZEU NU SE TEME, DE OAMENI NU SE RUSINEAZA. NE RUSINAM NOI, PENTICOSTALII ORADENI, DE EL.
Postat 12 Octombrie 2011, 18:23 de FOST ALEGATOR
pe toti politicieni
Toti sunteti din acelasi material, numit popular "cacat".
Postat 12 Octombrie 2011, 14:32 de soarta
ANGAJATEI
DoamnA draga, de ce e Tirle de vina pentru ca voua vi s-au taiat salariile? De ce e Tirle de vina ca, Curtea de Conturi a stabilit ca acele drepturi sunt nlegale? Tirle a atacat in instanta pe toate caile legale acele Decizii ale Curtii de Conturi iar instanta judecatoreasca a respins actiunile. Ce vroiai sa mai faca Tirle? Daca nu se aplica Decizia Curtii de Conturi sau nu se respecta Sentinta Judecatoreasca , Tirle intra in puscarie pentru angajati. Ti se pare normal sa plateasca penal Tirle pentru niste drepturi care vi s-au acordat voua in perioada cand el nici macar nu era la CJ? Nu vi rusine mai sa va tot legati de el dupa ce v-a protejat pe toti atunci cand i s-a impus sa faca reduceri, v-a deschis usa la toti atunci cand ati avut o problema, a avansat oameni profesionisti din interiorul institutiei, nu a fost angajat care sa-i ceara ajutorul si sa nu-l ajute. In perioada cand se plateau orele suplimentare v-a ajutat pe toti. Nu aveti omenie si nici recunostinta. Dumnezeu sa va ierte si sa va ajute. Cum vreti sa va mearga bine daca voi raspanditi doar rautate si ura in jurul vostru. Voi nu stiti ca ceea ce seamana omul, aceea culege?
Postat 12 Octombrie 2011, 09:06 de POLITICIANUL
ALEGATORULUI
Asculta alegatorule! De ce este Tirle cel mai slab conducator al judetului? Pentru informarea celorlalti cititori si nu pt tine, pt ca tu e clar ca esti din Pnl, Tirle e pe de parte cel mai bun care l-a avut judetul pana acum. In primul rand nu e deloc slab ci e puternic pt. ca a fost primul presedinte care a condus el si nu Kiss, asa cum se obisnuia inainte. Stiati ca Kiss, indiferent cine a fost presedinte, a condus el CJ-ul? Bravo lui, n-am ce zice! In al doilea rand , a facut cu bani putini mai multi km de asfalt p drumurile judetene decat au facut ceilalti in mandatele lor. Acest lucru se poate verifica. In al treilea rand e primul care si-a respectat obiectivele. Pe lista lui de obiective a fost pe langa drumurile judetene si aeroportul. E primul presedinte care a amenajat o aerogara la standarde europene si urmeaza sa amenajeze pista pt a transforma aeroportul Oradea in unul international. nu am s[patiu acum sa-ti spun si cele;alte obiective pe care si le-a indeplinit. De ce este cel mai slab? Vino cu argumente! Sau faptul ca e penticostal e singura ta problema!
Postat 12 Octombrie 2011, 08:53 de POLITICIANUL
angajat
stimate angajat, iti inteleg durerea ca si eu am exact cat dumneata. Dar de ce nu se intelege odata ca asta nu a hotarit presedintele , el doar pune in aplicare.Crezi ca nu si-ar fi dorit sa nu fie pus in situatia asta. Dar de ce nu apreciaza tovarasii colegi ca acest presedinte i-a protejat, nu a facut reduceri (ceea ce s-a intamplat in primarie). Eu nu zic ca nu-i salarul mic dar nici nu-i rupere de oase in C.J.
Postat 11 Octombrie 2011, 20:26 de dana
angajat
d-na dana , vi se pare corecta atitudinea d-lui presedinte fata de functionarii publici????chiar se poate trai cu 400 lei???el poate trai cu aceasta suma???? chiar crede-ti ca noi trebuie sa platim acei bani????noi am gresit????sau conducerea?????!!!! de ce nu se aplica legea in CJB????rusine, rusine, rusine.oare pe cine protejeaza ???pe solti????D-zeu sa faca dreptate , d-nul presedinte nu stie ce este dreptetea.
Postat 11 Octombrie 2011, 19:08 de angajat
Pentru Dana T
500 de oficiali ai judetului au vizitat America pe barba lui Tarle!Cred ca 500 de oficiali nu are nici SUA(poate cu membrii congresului) nicidecum un amarat de judet romanesc.Poate au fost prieteni,poate au fost persoane care puteau aduce alte servicii,poate rude,pile etc.Cine n-a putut vizita America numai dus de Tarle, nu merita s-o viziteze.Nimeni nu l-a votat pe Tarle nici sa duca oameni in SUA, nici sa aduca pantofi la saraci, ci sa fie presedinte de CJ.Ori, nu te supara dna Dana, dar Tarle a fost cel mai slab presedinte de CJ pe care l-a avut jud Bihor!
Postat 11 Octombrie 2011, 18:49 de Alegator
Romani, la vot!
Fara Jolta Ilie, presedintele comunitatii penticostale din Bihor, Tirle Radu nu valoreaza nimic din punct de vedere al mizei electorale. Penticostalii stiu, mai bine ca oricine, care este adevarata valoare a actualului presedinte al CJ Bihor. Disperarea pedelistilor este vizibila, iar lipsa de candidati nu face decat sa precipite deciziile conducerii PDL Bihor. Prefectul de Bihor, Gavrila Ghilea, cu sustinerea primarilor PDL, ar putea obtine un scor mai bun decat Tirle Radu, dar scopul scuza mijloacele, mai putin in cazul Udrea care are un mijloc care justifica orice scop. Vom trai si vom vedea, oricum Popa Cornel are o misiune foarte dificila. La o prezenta la vot sub 50%, UDMR poate castiga presedintia CJ Bihor, Deci, romani, la vot!
Postat 11 Octombrie 2011, 17:19 de safe
imbarligaturi liberale
Liberalii nu se dezmint ! Aceiasi mocirla din 1992 incepand . Pacat ...
Postat 11 Octombrie 2011, 15:40 de cartita
David
pe tine David nu te poate face nimeni de rusine , tu nu vei raspunde in numele altuia . Fi tu serios, dar si prin faputul ca ti-ai postat alt prenume spune multe despre caracterul tau.
Postat 11 Octombrie 2011, 13:23 de Tudoran
pentru voi
de ce sa intre in puscarie ?? ca a avut grija de banii juetului,ca in trei ani a facut mai multe drumuri judetene decat predecesorii sai care se tot lauda ca au adus de 17 ori mai multi bani in judet decat Tirle . Dar nu e important cat ai ,ci ce faci cu ceea ce ai. Il cunosc f.bine , stiu cat este de daruit semenilor. Si as vrea sa-i intreb pe cei peste 500 de oficiali ai judetului care au vizitat America (notati - pe banii americanilor) ce deschidere are acest Tirle acolo. El a ajuns unde uni dintre voi nici nu visati,dar asta datorita faptului ca il iubeste pe Dumnezeu si poruncile LUI. Pe unde a trecut a fost frunte si nu coada.
Postat 11 Octombrie 2011, 13:10 de Dana Tirle
fuge dupa ciolan
un om care-mi face cultul din care fac parte de rusine! SA-TI FIE RUSINE RADU TIRLE!
Postat 11 Octombrie 2011, 13:09 de david
PDL Bihor incotro?
Disperat trebuie sa fie PDL Bihor incat sa-l accepte inca o data pe acest ciocoflender al politicii bihorene in randurile sale, nu ca simplu membru ci ditamai candidat la cea mai inalta functie a judetului.Pe vremuri, PD Bihor punea in umbra prin candidatii sai candidatii celorlalte partide(ce insemna de ex.Sturza sau Bot pe langa Filip sau Seremi ?)astazi readuce in prim plan personaje jalnice, compromise si la alte partide dupa ce initial se compromisesera si la PD.
Postat 11 Octombrie 2011, 12:47 de Observator
INFRACTORULUI DE DOCTOR
BAI DOCTORE, INVATA INAINTE ROMANESTE SI APOI BAGA-i pe altii in puscarie. Asta e tot ce ai de reprosat? TU trebuie sa intri in puscarie pentru ca ai mancat banii statului 12 ani cat te-a tinut Statul Romanin scoala si nu ai reusit sa stii sa scrii bine romaneste!
Postat 11 Octombrie 2011, 11:51 de ROMAN
doctor
tirle locul tau este in puscarie, ....ma intreb ce fac institutiile statului de nu i-au masurii in ceea cel priveste pe acest infractor, de ce este lasat sa mearga pe banii nostri in toate delegatiile prin strainatate, ?????!!!!, oare nu se trezesc???? este posibil ca banii judetului sa intre la el in buzunar????in ce tara traim.....sper sa aibe D-zeu mila de noi si sa ne faca fara el. Amin.
Postat 11 Octombrie 2011, 11:31 de doctor
Celor care ne cred idioti
Sa vezi ce lectie magistrala ii va DNA la Carp si la Bolojan in curand! Aveti impresia ca nu se stie ca Carp ii bagat la inaintare de Bolojan pt a-si umple visteria cei doi prin internediul lui Beni Rus!
Postat 11 Octombrie 2011, 09:24 de oradean
O lectie magistrala
Carp a castigat zdrobitor meciul cu Tirle. "Geniul" acestui adevarat conducator al judetului si orasului se vede din faptul ca nimeni nu a sesizat ajutorul lui la scoaterea in decor a lui "Tirlea".
Postat 11 Octombrie 2011, 09:00 de Pisti
CADE SI BOLOJAN!
daca primeste bani, FOARTE BINE ! in fond care e rolul lui, nu acela de a atrage fonfuri.INCA CEVA, SA-L SCOATA PE UNGURUL KISS DIN JOC! STIE EL DE CE (DESTULE PROBLEME A AVUT CU DEPANATORUL PARVENIT).
Postat 11 Octombrie 2011, 06:23 de esichier
Vrajeala PNL
Pe de alta parte, huoooooooo! Seremi si Ghilea. Huooooooooo! Kiss.
Postat 10 Octombrie 2011, 19:08 de Talk
Vrajeala PNL
Oricum judetul, as cum va fi acesta configurat, il va avea ca presedinte pe reprezentantul UDMR. Ales si cu votul PDL. Asta ca sa fie linistit repre\entantul USL, fara votul PSD. Batalia pentru conducerea judetului se va da la noi intre UDMR si PDL, care vor face coalitie si dupa alegeri, ca sa piara si urma lui Ponta si a lui Antonescu.
Postat 10 Octombrie 2011, 19:05 de Talk
Vrajeala PNL
Auzi tu ... PNL nu asteapta demisia ci il da afara pe Tirle ca acesta sa poata ramine presedinte de CJ fara sa piarda functia dupa lege. Mai mare vrajeala nu am auzit. Tirle ramine cu functia pentru ca a cistigat pe sistemul uninominal si nu pe o lista de partid. De aici se observa ca Popa nu mai este asa de sigur pentru alegerile de anul viitor.
Postat 10 Octombrie 2011, 19:02 de Talk
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON