URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2022, 21:47

Lotus Băile Felix şi-a luat revanşa în faţa FC Bihor şi s-a calificat în turul III al Cupei României

Lotus Băile Felix şi-a luat revanşa în faţa FC Bihor şi s-a calificat în turul III al Cupei României Sursa foto: Facebook / FC Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Lotus Băile Felix şi-au luat revanşa miercuri, în faţa celor de la FC Bihor, după ce vineri au pierdut în campionat.

Evoluând de această dată în cupă, gazdele de la Lotus s-au impus cu scorul de 2-0 în faţa orădenilor, într-un joc care s-a desfăşurat, din nou, pe stadionul comunal din Sânmartin.

Interesaţi mai mult de campionat, antrenorii celor două echipe au trimis în teren formule diferite, cu jucători care evoluează mai puţin.

Tehnicianul Florin Farcaş a ales la FC Bihor trei tineri jucători, pe Şandru şi Moga (ambii de 16 ani) şi pe Andrei Cherman, în vârstă de numai 15 ani.

A ieşit un joc frumos, cu gazdele care au deschis din nou repede scorul, dar care acum au reuşit să ţină de rezultat, respectiv cu FC Bihor care a dominat clar repriza a doua, când şi-a creat o serie de ocazii, ratate însă, inclusiv dintr-o lovitură de la 11 metri.

Cum ocaziile se răzbună, golul al doilea al gazdelor a venit pe final, iar partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 şi Lotus Băile Felix s-a calificat în turul III al Cupei României.

Filmul jocului

Lotus Băile Felix a deschis scorul în minutul 17, după o greşeală în defensiva orădenilor, care a făcut pasul la ofsaid, dar a fost surpinsă de Sebastian Cucu, cel care a înscris pentru 1-0.

Apoi, și cei de la FC Bihor au început să iasă la joc, şi-au creat două ocazii, prin Andrei Hosu şi Andrei Gheorghiţă, acesta din urmă trimiţând în bară.

Gazdele au replicat şi era să mai înscrie o dată, numai că portarul Nergheş a fost inspirat şi a reuşit să salveze, după ce a ieşit la 16 metri.

După pauză, tinerii fotbalişti de la FC Bihor au controlat disputa, Lotus mulţumindu-se a se apăra şi a contraataca. Pe acest fond, orădenii şi-au creat o serie de ocazii, prin Andrei Hosu, Adrian Popa, Raul Ardelean, Moga şi Chindlea. Mai mult, Adrian Popa a scos o lovitură de la 11 metri pentru echipa pregătită de Florin Fărcaş, dar Raul Ardelean a ratat-o.

Şi cum ocaziile mai mereu se răzbună în fotbal, în minutul 84, Lotus a dat lovitura şi a înscris golul al doilea, prin Patrick Blăgea.

Partida s-a încheiat cu scorul de 2-0, iar Lotus a ajuns în turul III al Cupei României, în timp ce FC Bihor părăseşte această competiţie.

Declaraţiile antrenorilor

„A fost un meci specific de Cupa României, un meci disputat, cu o echipă foarte tânără aliniată de noi, în rândul căreia s-au găsit mai mulţi jucători născuţi în anii 2005 şi 2006, cum ar fi Creţ, Cucu, Sala şi Gitye. Au fost două reprize distincte, prima repriză care ne-a aparţinut, în care, pe lângă gol, ne-am mai creat alte două – trei ocazii, respectiv repriza a doua în care am suferit, am cedat deliberat terenul, iar cu o acţiune pe contraatac am reuşit să marcăm golul doi, prin Blăgea”, a declarat, după partidă, pentru Bihoreanul, antrenorul principal al formaţiei Lotus Băile Felix, Gheorghe Ghiţ.

La rândul său, tehnicianul orădenilor, Florin Farcaş, s-a arătat mulţumit de prestaţia tinerilor săi jucători, în pofida înfrângerii.

„A fost un joc în care am încercat să dăm credit mai mult unor jucători tineri, jucători care evoluează mai puţin, cărora am dorit să le dăm minute. Per ansamblu, nu pot să fiu decât mulţumit, chiar dacă rezultatul nu ne-a fost favorabil, pentru că aceşti copii au avut o evoluţie bună, şi-au creat foarte multe ocazii, însă dacă nu înscrii, fotbalul te pedepseşte. Chiar am avut foarte multe ocazii şi sunt mulţumit de evoluţia lor, mai cu seamă cu cât am avut în teren şi trei debutanţi, doi de 16 ani şi unul de 15 ani”, a precizat Florin Farcaş.


Lotus Băile Felix – FC Bihor Oradea 2-0 (1-0)

Au marcat: Sebastian Cucu (min. 17) şi Patrick Blăgea (min. 84)

Lotus: Barabaş – Cr. Copil (min. 46 Fl. Pop), Pintea, Tamas Paublusztig, R. Creţ – D. Gheban (min. 55 Blăgea), Gitye (min. 87 Arsene), Sorian – S. Cucu, R. Tămaş (min. 60 Popovici) şi V. Costea (min. 60 D. Sala). Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

FC Bihor: Nergheş – P. Andraş, D. Stan (min. 46 Cl. Petruş), Al. Popa, Lupşe – R. Ardelean (min. 70 Şandru), Săutiuţ – M. Balint (min. 65 Moga), Ad. Popa, A. Gheorghiţă (min. 65 Chindlea) – A. Hosu (min. 70 A. Cherman). Antrenor: Florin Farcaş

Au arbitrat: Răzvan Lădar (Zalău) - Ioan Cozorici (Zalău) şi Flavius Seiche Lazăr (Sânmihaiu Almaşului - Sălaj)


Rezultatele jocurilor din turul II al Cupei României la fotbal:

Marți, 30 august

CSM Satu Mare – Sportul Şimleu Silvaniei 2-0

Crişul Chişineu Criş – Şoimii Lipova 1-6

Gloria Bistriţa Năsăud – Minerul Ocna Dej 1-0

CSM Lugoj – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-4

CSM Deva – Corvinul Hunedoara 2-1

CS Ocna Mureş – Metalurgistul Cugir 4-3

CSM Jiul Petroşani – Gilortul Târgu Cărbuneşti 2-0

Flacăra Horezu – Viitorul Dăești 0-0, 1-0 după prelungiri

Petrolul Potcoava – ACSO Filiaşi 2-2, 3-2 după prelungiri

Unirea Bascov – CSM Alexandria 0-3

Înainte Modelu – Dunărea Călărași 1-2

Flacăra Moreni – FC Pucioasa 6-2

Miercuri, 31 august

Lotus Băile Felix – FC Bihor Oradea 2-0

Avântul Periam – Progresul Pecica 3-1

Viitorul Cluj – Unirea Ungheni 2-2, 3-3, 12-13 la lovituri de departajare

Voinţa Lupac – CSM Reșița 0-6

SC Popești Leordeni – Astra 6-0

CS Blejoi – Metalul Buzău 0-0, 0-0, 5-4 la lovituri de departajare

Axiopolis Cernavodă – Agricola Borcea 1-1, 3-1 după prelungiri

Viitorul Ianca – Dacia Unirea Brăila 5-0

SR Braşov – AFC Odorheiu Secuiesc 3-2

KSE Târgu Secuiesc – CSM Focșani 3-2

Dinamo Bacău – Aerostar Bacău 3-3, 3-3, 5-6 la lovituri de departajare

Şomuz Fălticeni – Foresta Suceava 1-2

Viitorul Darabani – Dante Botoșani 3-0

Turul III al Cupei României la fotbal este programat pentru data de 13 septembrie, când pe lângă echipele calificate din turul II vor intra în competiţie şi toate echipele din Liga a II-a.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON