URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2023, 09:35

Lotus Băile Felix joacă vineri la Bistriţa, iar FC Bihor sâmbătă, pe teren propriu, cu CSM Sighet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În acest sfârşit de săptămână sunt programate jocurile etapei a 17-a, penultima din sezonul regular al campionatului Ligii a III-a la fotbal. Urmează, astfel, meciuri importante pentru cele două echipe bihorene, Lotus Băile Felix şi FC Bihor Oradea.

Lotus, la Bistriţa

Prima echipa care va juca în această rundă este Lotus Băile Felix, care a făcut deplasarea la Bistriţa, pentru jocul cu echipa locală Gloria Bistriţa Năsăud, echipă situată pe locul al II-lea al clasamentului.

Programat la Stadionul „Jean Pădureanu”, meciul dintre cele două formaţii va avea loc vineri, de la ora 15.

Se anunţă o confruntare dificilă pentru trupa pregătită de antrenorul Gheorghe Ghiţ, care are moralul bun după victoria cu CFR Cluj II, din etapa anterioară, dar acum va da de fostul lider, Gloria Bistriţa, o echipă învinsă în runda precedentă la Zalău.

Dacă bihorenii de la Lotus luptă pentru a prinde locul 4, ultimul care duce în play-off, bistriţenii de la Gloria doresc să îşi asigure încă de pe acum calificarea în play-off, unde îşi propun să intre de pe primele două locuri.

Meciul de la Bistriţa, va fi arbitrat la centru de Marius Omuţ, din Satu Mare, în timp ce la cele două tuşe se vor afla asistenţii Doru Claudiu Lucaciu şi Paul Bogdan Pojar, ambii din Cluj Napoca.

FC Bihor, acasă cu Sighet

O zi mai târziu, sâmbătă, de la aceeaşi oră, 15, FC Bihor Oradea va juca din nou pe teren propriu, de această dată în faţa maramureşenilor de la CSM Sighetu Marmaţiei.

Reveniţi pe primul loc, după ce sâmbăta trecută au câştigat derby-ul cu CSM Satu Mare, elevii antrenorului Florin Farcaş au acum o misiune ceva mai facilă, întrucât vor primi, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, replica echipei de pe locul 7. Totuşi, echipa din Sighet a tras un semnal de alarmă asupra potenţialului său, în runda anterioară, când a învins Minerul Ocna Dej cu scorul de 4-2 şi, practic, a scos echipa clujeană din lupta pentru play-off.

Pentru a rămâne în fruntea clasamentului şi pentru a avea o şansă în plus în ultima etapă de a încheia sezonul regular între primele două echipe, jucătorii de la FC Bihor nu trebuie să se relaxeze în acest weekend, pentru că dacă vor arăta determinarea pe care au avut-o la disputa de săptămâna trecută, vor avea şanse mari de câştig.

Suporterii „roş-albaştrilor” sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la Stadionul „Iuliu Bodola”, pentru a-şi purta favoriţii spre victorie. Preţul unui bilet de intrare la meci este de 10 lei, copiii sub 14 ani având accesul liber.

Celelalte două contracandidate ale echipelor bihorene din lupta pentru primele patru locuri, CSM Satu Mare şi SCM Zalău, se vor duela sâmbătă, de la aceeaşi oră, pe terenul formaţiei sătmărene. 


Etapa a 17-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a:

Vineri, ora 15
Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud - Lotus Băile Felix 
Sâmbătă, ora 15
FC Bihor Oradea - CSM Sighetu Marmaţiei 
CSM Satu Mare - SCM Zalău 
CFR 1907 Cluj II - CSM Victoria Carei 
Sportul 2007 Şimleu Silvaniei - Minerul 1947 Ocna Dej 

Clasament:
1    FC Bihor Oradea    16    11    1    4    34    24    10    34
2    Gloria Bistriţa Năsăud    16    10    2    4    27    12    15    32
3    CSM Satu Mare    16    10    2    4    28    16    12    32
4    SCM Zalău    16    8    3    5    24    14    10    27
5    Lotus Băile Felix    16    7    6    3    26    21    5    27
6    Minerul Ocna Dej    16    6    2    8    21    23    -2    20
7    CSM Sighetu Marmaţiei    16    4    5    7    21    28    -7    17
8    Victoria Carei    16    4    2    10    14    28    -14    14
9    Sportul Șimleu Silvaniei    16    3    3    10    11    23    -12    10
10    CFR Cluj II    16    2    4    10    11    28    -17    10

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON