URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2022, 09:36

Lotus Băile Felix a învins cu 2-1 liderul Minaur Baia Mare, iar CAO 1910 Oradea s-a impus cu 1-0 la Someşul Dej!

Lotus Băile Felix a învins cu 2-1 liderul Minaur Baia Mare, iar CAO 1910 Oradea s-a impus cu 1-0 la Someşul Dej! CAO - Somesul Dej
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată în Vinerea Mare, etapa din acest weekend a fost fastă pentru echipele bihorene din Liga a III-a, în special pentru cele din play-off, CAO 1910 Oradea şi Lotus Băile Felix, care au câştigat, ambele, jocurile susţinute. În schimb, în play-out, aşa cum era de aşteptat, de fapt, Luceafărul a mai bifat o înfrângere. Numai că de data aceasta tinerii luceferi au cedat la limită, cu 0-1, jocul susţinut pe teren propriu.

În play-off, etapa a 4-a din Seria a 10-a a fost cum nu se poate mai bine pentru bihoreni. Ambele echipe, atât Lotus, care a jucat acasă, cât şi CAO, care a evoluat în deplasare, au obţinut victorii.

Lotus pe locul 3

La Sânmartin, pe Stadionul Comunal, Lotus Băile Felix a primit replica liderului clasamentului, Minaur Baia Mare, în faţa căreia s-a revanşat. Astfel, după ce au pierdut clar în turul de la Baia Mare, de această dată, la Sânmartin, Lotus s-a impus cu scorul de 2-1 şi a ajutat-o şi pe CAO, care, câştigând la rându-i, cu 1-0, în deplasare, s-a apropiat la patru puncte de maramureşeni.

Meciul de pe Stadionul Comunal din Sânmartin a debutat în trombă, băimărenii demonstrând că sunt liderii clasamentului, au deschis scorul încă din minutul 2, când a marcat Viorel Chinde. Totuşi, în minutul 21, elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ au obţinut un penalty, pe care l-a transformat Cosmin Sîrbu, cel care, astfel, a restabilit egalitatea.

Nu au trecut decât nouă minute şi în minutul 30, Ştefan Meşter a marcat şi el pentru Lotus, aducându-i pe bihoreni în avantaj. La pauză s-a intrat cu 2-1 pentru Lotus, rezultat consemnat, de altfel, şi la finalul jocului, pentru că în repriza secundă nicio echipă nu a reuşit să mai înscrie.

Cu acest rezultat, Lotus a urcat pe locul 3, profitând şi de faptul că Someşul Dej a cedat cu 0-1 jocul de pe teren propriu cu CAO.

Și CAO s-a impus

Meciul celor de la CAO 1910 Oradea (foto) a avut loc pe terneul sintetic de la Iclod, acolo unde Someşul îşi susţine mai nou jocurile de pe teren propriu.

A fost din nou bine pentru trupa orădeană, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în acest sezon pentru elevii antrenorului Florin Fărcaş, când s-au confruntat cu cei de la Someşul Dej. Şi de această dată, orădenii au reuşit să se impună, cu 1-0, printr-un gol marcat în minutul 9 de Răzvan Gunie. Acesta l-a învins pe portar, cu un şut de la 14 metri.

Golul a fost anunţat însă cu două minute mai devreme, când Adrian Popa a trimis din vole de la 8 metri, după o centrare a aceluiaşi Gunie, de pe partea stângă, dar a scos portarul.

După ce singura ocazie de gol a gazdelor a venit în minutul 40, când Ferhaoui, angajat în careu, a rămas singur cu portarul şi a trimis pe lângă poartă, în pauză s-a intrat cu avantajul orădenilor, scor 0-1.

În repriza a doua, CAO a continuat să fie periculoasă, iar în minutul 58 portarul gazdelor a scos de la vinclul porţii, un şut bun al lui Mihai Ion.

Pe final totuşi se putea majora avantajul orădenilor, după câteva contraatacuri, dar lipsa de luciditate a făcut ca tabela să rămână neschimbată. S-a terminat 0-1 şi CAO s-a apropiat la patru puncte de Minuar, iar etapa viitoare poate relansa lupta la şefia clasamentului, întrucât la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" va primi tocmai replica formaţiei băimărene.


Someşul Dej – CAO 1910 Oradea 0-1 (0-1)

A marcat: Răzvan Gunie (min. 9)
Someşul: Boison – M. Maxin, E. Negru (min. 46 M. Ionescu), D. Mureşan, Sz. Kovacs, D. Plăian (min. 67 Al. Creciunesc), I. Dobrea (min. 75 St. Visic), S. Ferhaoui, D. Ciurcui, R. Babiciu (min. 75 R. Cristea) şi Ad. Rad (min. 40 R. Suciu). Antrenor: Tiberiu Bălan
CAO: R. Bob – C. Jurj, Cl. Petruş, D. Stan, M. Kovacs – G. Cherman, R. Gunie – A. Gheorghiţă (min. 84 D. Cîrjan), Ad. Popa (min. 78 R. Ardelean), Fl. Chitaş (min. 90+2 Al. Popa) – M. Ion (min. 90+2 P. Chiş Toie). Antrenor: Florin Farcaş
Au arbitrat: Cristian Codrea (Baia Mare) – Răzvan Soponar (Baia Mare) şi Cristian Mureşan (Cavnic – Maramureş)

Rezultatele etapei a 4-a din play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
Lotus Băile Felix – Minaur Baia Mare 2-1
Someşul Dej – CAO 1910 Oradea 0-1


Clasament:
1. Minaur Baia Mare              4          2              1         1         8 – 3    49 p
2. CAO 1910 Oradea           4          2            0          2         4 – 4    45 p
3. Lotus Băile Felix              4          3            0         1         5 – 6    38 p
4. Someşul Dej                       4          0              1          3         1 – 5    36 p

În etapa viitoare, sâmbătă, 30 aprilie, CAO 1910 Oradea va juca acasă cu Minaur Baia Mare, în timp ce Lotus Băile Felix va evolua pe terenul celor de la Someşul Dej.


Luceafărul a pierdut la limită

În play-out, Luceafărul Oradea a evoluat vineri acasă, la Stadionul Luceafărul din Sânmartin, în compania celor de la Progresul Şomcuta Mare, în faţa cărora au cedat la limită, cu 0-1, după ce şi la pauză maramureşenii conduceau cu acelaşi scor.

Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 38 de Bogdan Bîrle.

Partida de la Stadionul Luceafărul s-a constituit în derby-ul codaşelor, întrucât s-au întâlnit ultimele două clasate.

Rezultatele etapei a 4-a din play-out-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:

Luceafărul Oradea – Progresul Şomcuta Mare 0-1
SCM Zalău – CSM Satu Mare 0-3
Sportul Şimleu Silvaniei – CFR Cluj II 3-3


Clasament:
1. SCM Zalău                       4          2             0          2          15 – 7  31 p
2. Sportul Şimleu                  4          2             1          1          8 – 8     30 p
3. CSM Satu Mare                4          4             0          0          17 – 3  30 p
4. CFR Cluj II                        4          2             1          1          9 – 8     28 p
5. Progresul Şomcuta           4          1             0          3          3 – 5     20 p
6. Luceafărul Oradea          4             0          0          4          2 – 21    -3 p

În etapa viitoare, vineri, 29 aprilie, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare pe terenul celor de la CFR Cluj II.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON