URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2022, 09:51

Lotus Băile Felix a câştigat cu 1-0 derby-ul judeţului cu CAO şi reintră în lupta pentru baraj (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurat la Stadionul Comunal din Sânmartin, derby-ul judeţului Bihor la fotbal a fost adjudecat miercuri seara de echipa Lotus Băile Felix, care s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la CAO 1910 Oradea şi a relansat, astfel, lupta pentru locul doi al clasamentului în play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a.

Un singur gol

Unicul gol al întâlnirii l-a reuşit Patrick Blăgea, cel care a înscris în minutul 30, cu un şut din afara careului, la colţul lung.

Până la gol, CAO avut prima ocazie a meciului, în minutul 15, când Florin Chitaş, din poziţie centrală, a trimis cu efect, puţin pe lângă poartă, după care gazdele au replicat cu un şut în bara transversală a lui Cosmin Sîrbu.

Fiind conduşi, în repriza secundă, orădenii au fost cei care au avut posesia şi au atacat mai mult poarta adversă, doar că nu au reuşit să pericliteze poarta lui Eduard Beke, cel care s-a remarcat din nou la lovitura de cap a lui Andrei Gheorghiţă. Acesta din urmă a avut posibilitatea egalării, dar, cu capul, din şase metri, nu l-a putut învinge pe portar.

Deşi elevii antrenorului Florin Fărcaş au pus presiune pe adversar, pe final, în urma unui contraatac, Lotus putea să-şi mărească diferenţa, dar şutul din poziţie bună a aceluiaşi Patrick Blăgea a trecut peste poartă.

Antrenorul Gheorghe Ghiţ l-a trimis în teren în ultimele minute şi pe experimentatul fundaş central Salif Nogo, întărindu-şi defensiva, orădenilor de la CAO fiindu-le tot mai greu să pună în pericol poarta adversă. 

Discuții despre arbitraj

S-a terminat 1-0 pentru Lotus, dar orădenii au acuzat din nou maniera de arbitraj, considerând că nu li s-a acordat o lovitură de la 11 metri în prima repriză. De partea cealaltă, jucătorii de la Lotus Băile Felix au jubilat şi au sărbătorit victoria care îi apropie la trei puncte de locul 2 ocupat de CAO. Astfel, ei au reintrat în cărţile pentru poziţia secundă, care duce şi ea la barajul de promovare.

"A fost un meci disputat, dar cu o organizare bună şi cu o execuţie de excepţie a lui Blăgea am reuşit să câştigăm cu 1-0. Îi felicit pe băieţi, dar noi la fiecare meci încercăm să obţinem toate cele trei puncte. Am făcut-o şi astăzi şi e ok, suntem la al cincilea meci fără înfrângere şi suntem pe drumul cel bun", a declarat, după partidă, antrenorul învingătorilor, Gheorghe Ghiţ.

De cealaltă parte, antrenorul echipei CAO 1910, Florin Fărcaş, nu şi-a ascuns dezamăgirea: "A fost un derby despre care prea puţine sunt de spus, pentru că eu consider că am fi meritat mult mai mult din punct de vedere al jocului, dacă şi maniera de arbitraj era aşa cum ar trebui să fie într-un derby, eu cred că rezultatul era altfel. Suntem îngrijoraţi pentru că am pierdut, dar în aceeaşi măsură nu putem fi nici supăraţi, pentru că munca şi meritul copiilor trebuie răsplătite şi apreciate, pentru tot ceea ce au făcut până acum".


Lotus Băile Felix – CA Oradea 1-0 (1-0)

A marcat: Patrik Blăgea (min. 30)
Lotus: Beke – Cr. Copil, Pintea, Oros, Arsene – P. Blăgea, M. Popa – V. Costea (min. 81 Sg. Ciocan), C. Sîrbu (min. 87 Nogo), Meşter (min. 59 S. Cucu) – Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiţ
CAO: Barabaş – Călin Jurj, Petruş, D. Stan, M. Kovacs – R. Adelean (63 P. Chiş-Toie), Cherman (min. 17 A. Gheorghiţă) – Gunie (min. 81 Cârjan), Chitaş (min. 63 Chindlea), Ad. Popa (min. 63 M. Ion) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş.
Au arbitrat: Andrei Ţiţii (Şura Mică – Sibiu) – Emeric Tocai şi Răzvan Spătar (ambii din Sibiu).

Etapa a VI-a din play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
Lotus Băile Felix – CAO 1910 Oradea 1-0
Minaur Baia Mare – Someşul Dej 2-0


Etapa viitoare (sâmbătă, 7 mai): CAO 1910 Oradea – Someşul Dej (de la ora 15) şi Minaur Baia Mare – Lotus Băile Felix (ora 18).

În play-out, Luceafărul Oradea a consemnat o înfrângere drastică, 0-10 acasă, cu SCM Zalău. La pauză, sălăjenii conduceau deja cu 5-0, iar golurile au fost marcate de Sebastian Culda în minutul 13, Mihai Onicaş în minutul 15, Iustin Ardelean, de trei ori, în minutele 30, 45 şi 64, Vadim Calugher în minutul 37, Răzvan Rotea în minutul 68, Sergiu Pop (minutul 72) şi Andrei Haţiegan (în minutele 85 şi 89)

Etapa a VI-a din play-out-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
Luceafărul Oradea – SCM Zalău 0-10
Progresul Şomcuta Mare – Sportul Şimleu Silvaniei 1-2
CSM Satu Mare – CFR Cluj II 0-0

Etapa viitoare (sâmbătă, 7 mai, ora 18): CSM Satu Mare – Luceafărul Oradea, CFR Cluj II – Progresul Şomcuta Mare şi Sportul Şimleu Silvaniei – SCM Zalău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON