URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2014, 09:00

Locuitorii din cartierul Europa ies în stradă, nemulţumiţi de piaţa Ócska: "Parcă am locui în mijlocul pieţei"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Locuitorii cartierului Europa sună adunarea! Unul dintre proprietarii de case de aici, Emi Vajna, îşi îndeamnă vecinii să participe duminică, între orele 10 şi 13, la un miting de protest ce urmează să aibă loc chiar în mijlocul cartierului.

Motivul nemulţumirii este "situaţia insuportabilă din cartierul rezidenţial Europa, creată din cauza pieţei de vechituri şi maşini". Asta pentru că, spune femeia, din pricina vecinătăţii cu piaţa, străzile cartierului sunt pline de maşini ale vizitatorilor. "Duminica, de la 6 la 14, parcă am locui în mijlocul pieţei", a declarat Emi Vajna pentru BIHOREANUL.

Femeia a mai precizat că a sesizat problema Primăriei şi Poliţiei Locale, dar fără folos. Astfel, prin acest protest se aşteaptă să atragă atenţia edililor oraşului. "Plătim impozit de zona zero, dar nu avem beneficii pe măsură", a mai spus Vajna.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
ioi ce chestie pe capu„ lu bolo
Hahaha oras de ca ca !
Postat 02 August 2014, 21:53 de viorica
tzapa
Doamna! Sunteti asa batrana incat nu puteti tolera cateva ore de stationare? Ce sa zic eu atunci care stau pe Alecsandri si in fiecare week-end e discoteca la mine in casa asa tare se aude muzica din cluburi . Acuma sa inchid si eu cluburile sau ce sa fac na? spuneti-mi dumneavoastra! <Daca nu va place in casa aia de carton mutati-va in alta parte>
Postat 02 August 2014, 20:44 de Romi
curiozitate
Sunt curios daca vor participa la miting JUDECATORII din Cartier, directoarea adj. de la Directia juridica a PMO, avocata de casa a firmei IMPACT(care stie ea despre ce e vorba atunci cand este pomenita!), fiul directoarei IMPACT care a supervizat executia Cartierului, reprezentantul de vanzari IMPACT, directorul adjunct ISC Bihor(cel care viza partea tehnica a constructiilor din Cartier), persoana care a obtinut de la PMO(prin intermediarul IMPACT)terenul din mijlocul cartierului(???!!!!). Pe pariu ca nu vine niciunul? Poate directoarea juridica daca o fi primit sarcina expresa din partea lui Bolojan sa spioneze la fata locului!
Postat 02 August 2014, 10:14 de TDS
No comment
@carmen: eu unul am facut zeci de petitii! Pe tema asfaltarii, pe tema asa zisei zone verzi nefinalizata de catre IMPACT(conform obligatiilor asumate)! Dar nu se intampla NIMIC! BOLOJAN si-a pierdut busola cu totul! Daca am scris comentarii pe pagina de Facebook a PMO am fost BLOCAT(desi nu este vorba despre o pagina privata, este pagina unei autoritati publice). Am facut Plangere la CNCD ra de vreo 8 luni tot nu se intampla NIMIC! NO COMMENT!
Postat 02 August 2014, 09:46 de TDS
comert medieval
Acest ,,comert de tip medieval'' nu trebuie sa dispara .Dar nici extins la nivelul unui intreg cartier sau in mai multe zone in oras. Idea de a extinde piata si pe zona dinspre gradina zoologica mi se pare foarte proasta si este un afront la civilizatia urbana a unui oras .
Postat 02 August 2014, 09:45 de politicos
raspuns
@ionel: pana la urma daca s-ar rezuma totul doar la parcarea pentru cateva ore poate ca s-ar putea trece cu vederea! Dar asa cum am spus este vorba si de actiuni colaterale(gunoaie aruncate la intamplare, galagie extrema, actiuni umede pe langa gardfuri)
Postat 02 August 2014, 09:43 de TDS
@TSD si altii
Pe foarte multi ne deranjeaza reintroducerea asa-zisei ,,taxe de parcare"! Ce ziceti, o punem de un miting in fata primariei? Dar unul ca in vest, cu molotoave, cu masina bolovanului rasturnata si incendiata (in fond e din banii nostri luata!), tot tacamul! Sau numai sa dam din gura pe net si sa platim biruri suntem buni?
Postat 02 August 2014, 08:12 de ionel
petitie
Si pe mine ma deranjeaza cei care parcheaza in cartier. Pe langa protestul de maine ar trebui sa facem toti o petitie pe siteul Primariei legat de aceasta problema si de asfaltarea cartierului Cu cat mai multe petitii cu atat mai bine. Platim impozite ca si alti oradeni care stau la bloc si li s-au asfaltat strazile.
Postat 01 August 2014, 22:17 de carmen
O parere
Nu-i corect ca se parcheaza aiurea in tot cartierul, dar v-ati asumat acest risc in momentul in care v-ati cumparat casa acolo. Asta e!
Postat 01 August 2014, 17:36 de Un cetatean
Se poate si altfel
De ce se blocheaza anunturile?
Postat 01 August 2014, 14:39 de elena
hahahaproduction
Drumurile sunt publice....ale oraşului.. Case ...cu teren la 19 euro mp....măcar atât...sa suportati....bariera?....ptce...?fiecare stradă din oras....o facem cu bariere? Dacă ai cumpărat casă....ţi ai asumat...nişte riscuri...cat despre rezidenţial...frumos...concept de marketing....OOO era să uit...pentru modificarile făcute faţă de proiect...aveţi autorizaţie?...faţade. Garduri exterioare. Modificări garaje....a ţi platit taxe?....aviz! Inspectoratului de stat în construcţii...
Postat 01 August 2014, 14:10 de montelongo
Se poate si altfel
Solutiile enumerate de doggy sunt cele extreme, ar fi bine sa nu se ajunga pana acolo. Va povestesc un caz, poate va face weekendul mai frumos si veti fi mai increzatori in semenii votri. Intr-una din zile am avut treaba in centrul orasului si am parcat masina intr-o curte comuna impanzita de garaje. Cum nu am gasit loc, am fost nevoita sa parchez in fata unui garaj, blocand accesul. Am sperat ca nu va veni proprietarul garajului inainte sa-mi rezolv treburile, dar pentru orice eventualitate am lasat o carte de vizita cu numarul meu de telefon pe bord. Peste vreo zece minute a sunat telefonul si o voce de barbat m-a intrebat daca am parcat eu masina in fata garajului. I-am spus ca da, vin in doua miute, m-am grabit, eram pregatita sa ma injure sau cel putin sa vorbeasca urat cu mine. Spre marea mea surpriza m-a asteptat un barbat cu zambetul pe fata si mi-a multumit ca am lasat numarul de telefon la vedere. Ce sa va spun? In acea zi am zambit mai mult, am avut o zi frumoasa si nu m-a costat nimic. Se poate si asa, doar de noi depinde.
Postat 01 August 2014, 14:09 de elena
hahahaproduction
Drumurile sunt publice....ale oraşului.. Case ...cu teren la 19 euro mp....măcar atât...sa suportati....bariera?....ptce...?fiecare stradă din oras....o facem cu bariere? Dacă ai cumpărat casă....ţi ai asumat...nişte riscuri...cat despre rezidenţial...frumos...concept de marketing....OOO era să uit...pentru modificarile făcute faţă de proiect...aveţi autorizaţie?...faţade. Garduri exterioare. Modificări garaje....a ţi platit taxe?....aviz! Inspectoratului de stat în construcţii...
Postat 01 August 2014, 14:06 de montelongo
respectand pe altii te respecti pe tine insuti
Bine ar fi ca sa parcam cu totii doar acolo unde avem dreptul si sa ne respectam unii pe altii.
Postat 01 August 2014, 13:53 de romanul
.
Incercati sa puneti sisteme de bariera cu cartela nu ai cartela nu intri (cum e la parcarile cadrelor didactite de la universitate) si astfel cartierul e doar al vostru si deveniti ca niste separatisti. Mai puteti incerca vechea metodele de bloc ridicati stergatoarele, lasati biletel, inchideti oglinzile laterale, sunati la ridicari masini sa vina sa isi faca norma si daca nu dau roade treceti pe metode golanesti dezumflarea rotilor (introducerea unei scobitori in supapa de la roata pe unde se introduce aer), pana la cauciuc, zgarieturi la vopsea. Ultimele metode ar trebui aplicate doar in ultima instanta.
Postat 01 August 2014, 13:32 de doggy_c
IN PRIMA CUM FUNCTIONEAZA O PIATA ALIMENTARA INTR-O PARCARE FARA AUTORIZATIE DSP???
LA FEL SUNTEM SI IN CARTIERUL PRIMA! A VENIT KOPANY ASTA SI NE-A PUS PIATA IN PARCARE!! CE TIGANIE E ASTA??? UNDE E DSP-UL??? CU CE AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE???? NUMAI MIROS DE LEGUME STRICATE AVEM IN TOATA PARCAREA! NU VORBIM CA AU ZGARIAT MAI MULTE MASINI CAND AU UMBLAT PE AICI CU LAZILE!!! ALO, POLITIA LOCALA!!! CINE A AUTORIZAT ASTA??? SAU SUNTETI PLATITI GRAS DE KOPANY SA TACETI DIN GURA??? D-S-P !!! CATI BANI AI LUAT DE LA KOPANY SA INCHIZI OCHII LA O PIATA ALIMENTARA CARE FUNCTIONEAZA FARA AUTORIZATIE???
Postat 01 August 2014, 13:15 de Pietaru
strul
@Itzic portarul nu a fost niciodată al cartierului. El a fost prezent acolo atât timp cât cartierul EUROPA era încă șantier
Postat 01 August 2014, 11:16 de TDS
Avarul
greu de crezut ca un cartier atat de select, intesat cu tot felul de bogatani, nu a reusit sa pastreze postul de "portar" care opera intr-o vreme intrarea. la cate case exista acolo, cred ca un 10-20 de lei pe luna ar asigura atat intrarea, cat si supravegherea video.
Postat 01 August 2014, 10:52 de Itzic
vrajala
GHETOUL EUROPA TOTI FRAERII SAU ANGHESUIT AN GHETOURI LANGA CIMITIR ,CENTURA ,PIATA BUCURATIVA AVETI TOT AN APROPIERE ,CUNPARATURI,PROSTITUTIE SI ULTIMUL DRUM .
Postat 01 August 2014, 10:49 de dorel
!!!!!
@ghinion: există semn de interzicere a staționării DAR NU SE RESPECTĂ!
Postat 01 August 2014, 10:27 de TDS
europa e cartier?
credeam ca e un ghetou!
Postat 01 August 2014, 10:14 de gio
pretentii de Europa
TOATE strazile din jurul pietei sunt pline nu doar ale voastre? Care e problema? Fiecare parcheaza unde vrea atata timp cat e voie si nu exista vreun semn de interzicere a stationarii
Postat 01 August 2014, 09:51 de ghinion
nici usturoi..............
Pe lângă faptul că străzile sunt împânzite de mașini este de nedescris ceea ce se întâmplă în zona gardurilor(cred că vă imaginați ce!). BOLOJAN a fost foarte receptiv când a fost să cadă la pace cu IMPACT-ul(dezvoltatorul cartierului), a promovat cu ochii închiși TRANZACȚIA(care în fapt se întemeiază pe fapte penale)dar când e vorba să rezolve o problemă a locuitorilor cartierului se face că nu o vede! Să nu mai spun că există porțiuni în cartier în care nici până în ziua de azi trotuarele nu au fost finalizate! Nici asta nu a văzut BOLOJAN!
Postat 01 August 2014, 09:27 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON