URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iunie 2020, 10:15

Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Tel Drum la doi ani şi jumătate după începerea urmăririi penale (VIDEO)

Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Tel Drum la doi ani şi jumătate după începerea urmăririi penale (VIDEO) (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, a devenit vineri inculpat în dosarul Tel Drum, la doi ani şi jumătate după ce a fost pus sub acuzare. Până acum, Dragnea a avut doar calitatea de suspect, însă procurorii DNA i-au schimbat încadrarea. Vineri, Dragnea a fost dus din Penitenciarul Rahova la sediul DNA unde a aflat că a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa.

Iniţial, acesta a fos pus să aştepte în dubă timp de 45 de minute, scrie presa centrală. 

Prejudiciu de peste 31 milioane lei

Procurorii DNA au anunţat ulterior că fostul lider al PSD este inculpat în dosarul Tel Drum pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul şi instigare la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false

În acest dosar, prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, sumă ce constituie un beneficiu necuvenit pentru firma câştigătoare SC Tel Drum SA.

DNA a mai anunţat că în acest dosar s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de alte persoane care la data faptelor erau funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman şi faţă de administratori/reprezentanţi ai firmei Tel Drum SA şi ai altor societăţi comerciale, pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la abuz în serviciu şi evaziune fiscală.

Totodată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoană juridică SC Tel Drum SA, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată (10 acte materiale), două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

"Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea ştiu"

"Sunt citat la DNA, în dosarul cu Tel Drum. Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puţin înainte de campanie. Ce vorbeam de la început. Încep iar discuţiile şi dezbaterile despre acest dosar. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea ştiu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni. Am înţeles că a rămas doar un drum în dosar. Drumurile există. În mandatul meu s-au făcut două drumuri importante pentru acel judeţ. Acolo se ştia. În 2000, când am venit preşeddinte al CJ, nu era niciun drum în firea lui. Toată lumea când trecea cu maşina mă înjura, pentru că erau pline de gropi. Lucrurile s-au schimbat. Sunt două drumuri pe care se circulă şi banii europeni au fost folosiţi pentru ele. Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat", a spus joi Dragnea, într-un interviu acordat în premieră din penitenciar.

Şef prin intermediari

Fondată în urmă cu 20 de ani, drept compania de construcţii a Consiliului Judeţean Teleorman, Tel Drum a fost privatizată la începutul anilor 2000, când şef al instituţiei era Liviu Dragnea. Anchetatorii spun că, de fapt, fostul preşedinte social-democrat nu ar fi încetat să controleze prin intermediari societatea, scrie Digi 24.

Tel Drum ar fi înghiţit zeci de milioane de euro, bani de la bugetul de stat sau de la cel al Uniunii Europene, fiind favorită în majoritatea licitaţiilor la care a participat.

Procurorii DNA au anunţat pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Digi24.ro notează că procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON