URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2021, 18:42

Liga a III-a: Luceafărul joacă la Cluj, iar CAO şi Lotus acasă, cu Progresul Şomcuta, respectiv SCM Zalău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionatul Ligii a III-a la fotbal revine în actualitate în acest weekend, când sunt programate jocurile etapei a 14-a. Este vorba despre penultima rundă din acest an calendaristic, din 4 decembrie competiţia urmând a intra într-o pauză până la începutul lunii martie.

Jocurile etapei a 14-a sunt programate vineri şi sâmbătă, toate cu începere de la ora 14, echipele bihorene urmând a evolua atât vineri cât şi sâmbătă.

Vineri va juca Luceafărul Oradea, în singurul meci programat în Seria a 10-a pe 26 noiembrie.

Luceferii vor face depasarea la Cluj Napoca, pentru duelul cu cei de la CFR Cluj II, o dispută ce va avea loc la Stadionul Victoria Someşeni şi care va fi arbitrată de braşoveanul Octavian Ciucanu.

Aflată pe ultima poziţie a clasamentului, cu un singur punct, tânăra echipă bihoreană porneşte cu şansa a doua şi-n acest meci, echipa a doua a clubului campion având în palmares în acest sezon 4 victorii şi 2 rezultate de egalitate, ceea ce i-a adus 14 puncte, care o plasează momentan pe locul 7.

La tinerii jucători de la Luceafărul, antrenaţi de Dorin Mudura, s-a remarcat totuşi o creştere în joc în ultimele etape, chiar în ultima partidă, cea cu CAO, arătând o mai bună organizare.

Luceafărul este singura formaţie bihorenă care va juca pe teren străin în acest weekend, pentru că celelalte două, CAO 1910 Oradea şi Lotus Băile Felix, au programate meciuri acasă, ambele sâmbătă.

La Stadionul "Iuliu Bodola", cei de la CAO vor primi replica maramureşenilor de la Progresul Şomcuta Mare, într-un meci care va opune formaţiile de pe locurile 2 – CAO şi 8 – Progresul Şomcuta.

La prima vedere, elevii antrenorului Florin Fărcaş sunt favoriţi, însă trebuie ţinut cont de faptul că în ultimele etape cei de la Şomcuta au realizat jocuri bune, cu rezultate pe măsură, care i-au scos din subsolul clasamentului, cu certe perspective de a mai urca în ierarhie.

La rândul său, Lotus Băile Felix, formaţie care runda trecută a cedat poziţia a doua a clasamentului, are meci acasă în acest weekend, sâmbătă de la ora 14, cu SCM Zalău.

Programat la stadionul Comunal din Sânmartin, jocul dintre Lotus şi Zalău se anunţă unul foarte atractiv, el reprezentând, de altfel, derby-ul rundei, întrucât va aduce faţă în faţă echipele de pe locurile 3 - Lotus Băile Felix şi 5 - SCM Zalău.

Pentru elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ ar fi esenţială o victorie în acest meci. Aceasta nu numai că i-ar menţine pe podium, dar ar şi reprezenta un pas mare către calificarea în play-off.

Atât pentru CAO 1910 Oradea, cât şi pentru cei de la Lotus, jocurile de sâmbătă vor fi şi ultimele din acest an de pe teren propriu, în runda viitoare, cea de pe 4 decembrie, ambele urmând a evolua în deplasare.


Programul etapei a 14-a a Seriei a 10-a din Liga a III-a:

Vineri, 26 noiembrie, ora 14

CFR Cluj II - Luceafărul Oradea

Sâmbătă, 27 noiembrie, ora 14

CSM Satu Mare - Someşul Dej

CAO 1910 Oradea - Progresul Şomcuta Mare

Lotus Băile Felix - SCM Zalău

Minaur Baia Mare - Sportul Şimleu Silvaniei


Clasamentul Seriei a 10-a:

1

Minaur Baia Mare

13

9

2

2

43

17

26

29

2

CAO 1910 Oradea

13

9

2

2

27

16

11

29

3

Lotus Băile Felix

13

8

3

2

31

12

19

27

4

Someşul Dej

13

8

1

4

30

18

12

25

5

SCM Zalău

13

6

1

6

31

24

7

19

6

Sportul Şimleu Silvaniei

13

4

5

4

15

14

1

17

7

CFR Cluj II

13

4

2

7

14

19

-5

14

8

Progresul Şomcuta Mare

13

3

4

6

19

31

-12

13

9

CSM Satu Mare

13

2

3

8

16

29

-13

9

10

Luceafărul Oradea

13

0

1

12

4

50

-46

1

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON