URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2022, 09:44

Liga a III-a: CAO s-a impus la limită acasă, în timp ce Lotus Băile Felix a pierdut la Baia Mare

Liga a III-a: CAO s-a impus la limită acasă, în timp ce Lotus Băile Felix a pierdut la Baia Mare sursa foto: CAO - Club Atletic Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa a 7-a, antepenultima, a play-off-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal a fost favorabilă echipei CAO 1910 Oradea, care s-a impus în meciul de pe teren propriu cu Someșul Dej, în timp ce contracandidata la locul 2, Lotus Băile Felix a pierdut la Baia Mare. Astfel, cu două etape înainte de finalul play-off-ului, CAO s-a desprins la șase puncte față de Lotus.

În play-out, așa cum era de așteptat, Luceafărul Oradea a suferit un nou eșec clar, de această dată la Satu Mare.

0-0 la pauză

La Oradea, pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, CAO a dat peste o nucă tare, Someșul Dej, echipă pe care a învins-o de fiecare dată în acest sezon în precedentele patru întâlniri și care a venit acum cu mare dorință de a schimba tradiția.

Meciul s-a dovedit unul aprig disputat, cu două echipe care și-au dorit să obțină toate cele trei puncte. Dejenii au început mai bine, dar principalele ocazii de poartă ale primei reprize au aparținut orădenilor.

După ce Adrian Popa a trimis din voleu de la 14 metri, din poziție centrală, peste poartă, a venit minutul 13, când atacantul Sergiu Jurj a ratat o ocazie monumentală. Angajat în careu de Mark Kovacs, acesta s-a aflat singur cu portarul la opt metri de poartă, dar, incredibil, a trimis pe lângă bară.

În minutul 23, tot Sergiu Jurj a șutat din unghi, dar a respins portarul, pentru ca în minutul 26 să fie consemnat și primul șut spre poarta orădeană apărată de Sebastian Bob, dar Raul Vitan a trimis defectuos, mult peste transversală.

În minutul 29, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, după ce fundașul central Alexandru Creciunesc a avut o intrare dură în zona de centru a terenului asupra lui Gunie, iar arbitrul băimărean Cristian Codrea i-a acordat direct cartonașul roșu.

Deși au avut om în plus, orădenii nu au reușit să pericliteze până la pauză poarta celor de la Someșul, șutul lui Adrian Popa de la 22 de metri, din minutul 35, fiind reținut de portar, iar incursiunea lui Florin Chitaș din minutul 38 s-a încheiat cu un șut în plasa laterală. Astfel, la pauză tabela de marcaj înregistra egalitate, 0-0.

A înscris cu capul

În repriza a doua CAO s-a dovedit mai incisivă, a încercat să controleze jocul, dar s-a lovit de o echipă arțăgoasă, în fața căreia a avut mult de muncit. Nu au fost multe ocazii în partea secundă, iar prima s-a consemnat în minutul 56, după o lovitură de colț, când Daniel Stan a reluat cu capul din 10 metri, dar mingea a trecut puțin peste poartă.

În cele din urmă eforturile orădenilor au fost răsplătite, în minutul 71, când după o centrare de pe stânga, Călin Jurj a recentrat, iar Mihai Ion a înscris cu capul din șase metri.                         

După gol, jocul s-a mai deschis, iar orădenii puteau să se distanțeze, dar Gunie, în minutul 80, și Chitaș în minutul imediat următor au ratat această ocazie și partida a fost una aprigă până la final. S-a terminat însă 1-0 pentru CAO, care a cucerit trei puncte importante, puncte care o detașează pe formația orădeană la șase lungimi de ocupanta poziției a III-a, Lotus Băile Felix, formație care a pierdut sâmbătă cu 0-3 la Baia Mare.

„A fost o victorie grea, o victorie muncită, dar așa sunt frumoase victoriile, muncite și cu depuneri de efort permanent. Sigur că a fost un joc sub presiune pentru noi, pentru că venisem după două înfrângeri. Aveam o anumită frică de acest joc, pentru că era partida care putea să ne țină în lupta pentru baraj. A fost o victorie muncită, dar meritată, pentru că ne-am creat trei-patru ocazii mari de gol, dar lipsa de inspirație și concentrare a făcut ca să nu deschidem scorul mai repede, pentru că atunci, cu siguranță, jocul era altfel”, a declarat, după joc, antrenorul principal al formaţiei CAO, Florin Fărcaş.

CAO 1910 Oradea – Someșul Dej 1-0 (0-0)

A marcat: Mihai Ion (min. 71)
CAO: R. Bob – C. Jurj, Cl. Petruș (min. 20 D. Lupșe), D. Stan, M. Kovacs – D. Cîrjan, R. Gunie – A. Gheorghiţă (min. 58 D. Marina), Ad. Popa (min. 58 M. Ion), Fl. Chitaș (min. 82 R. Ardelean) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaș
Someșul: A. Toderean – M. Maxin (min. 65 Al. Papp), P. Chiș, E. Negru, Al. Creciunesc, D. Ciurcui (min. 85 D. Bolenyi), D. Mureșan, R. Suciu (min. 31 Sz. Kovacs), R. Vitan, Ad. Rad (min. 65 R. Babiciu) și G. Batchabi. Antrenor: Tiberiu Bălan

Au arbitrat: Cristian Codrea – Radu Despa (ambii din Baia Mare), Cristian Mureșan (Cavnic).


Înfrângere pentru Lotus Băile Felix

La Baia Mare, în schimb, Lotus Băile Felix nu a reușit să obțină ceva, deși a întâlnit o echipă care își asigurase de miercuri prima poziție în play-off. Trupa pregătită de Gheorghe Ghiț a cedat cu 0-3, după ce la pauză era condusă cu 1-0.

Gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 5, prin Mihai Lazăr. În repriza a doua Lotus a trecut pe lângă egalare, dar lovitura liberă executată de Blăgea, în minutul 74, s-a soldat cu o bară. Nu au trecut decât patru minute și Minaur a marcat pentru 2-0, prin Alin Văsălie.

Bihorenii au solicitat un gol și ei, însă, în minutul 89, dar arbitrii au considerat că mingea trimisă de Florin Pop nu a trecut cu toată circumferința de linia porții. Cum gazdele au reacționat din nou, în prelungiri, în minutul 90+1, David Simion a punctat pentru 3-0, scor cu care s-a încheiat partida.

Astfel, Lotus nu a reușit să-și adjudece din această deplasare nici măcar un punct și rămâne la șase puncte în urma celor de la CAO.

În partida de pe terenul liderului, antrenorul Gheorghe Ghiț a utilizat echipa: Ed. Beke – Cr. Copil, Al. Pintea, Cr. Oros, M. Arsene - P. Blăgea, M. Popa, V. Costea (min. 84 G. Gitye), Șt. Meșter (min. 25 S. Cucu), C. Sîrbu (min. 71 Sg. Ciocan) și Fl. Pop.

Etapa a 7-a a play-off-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a:

CAO 1910 Oradea – Someşul Dej 1-0
Minaur Baia Mare – Lotus Băile Felix 3-0


Clasament:

1

Minaur Baia Mare

7

5

1

1

14

3

11

58

2

CAO 1910 Oradea

7

3

0

4

5

6

-1

48

3

Lotus Băile Felix

7

4

1

2

6

9

-3

42

4

Someșul Dej

7

0

2

5

1

8

-7

37


Înfrângere la 5 goluri

În play-out, Luceafărul Oradea s-a întors de la Satu Mare cu o înfrângere la cinci goluri, scor 1-6, după ce Călin Vădan a înscris de trei ori, în minutele 10, 32 și 87, Cosmin Zamfir a înscris și el de două ori, în minutele 25 și 30, iar Gabriel Cădar și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 72. Golul tinerei formații orădene l-a înscris Darius Sfîrlea în minutul 65.

Etapa a 7-a a play-out-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
CSM Satu Mare – Luceafărul Oradea 6-1
CFR Cluj II – Progresul Şomcuta Mare 4-2
Sportul Şimleu Silvaniei – SCM Zalău 2-1

Clasament:

1

SCM Zalău

7

4

0

3

28

9

19

40

2

CSM Satu Mare

7

6

1

0

26

6

20

37

3

Sportul Şimleu Silvaniei

7

4

1

2

12

13

-1

36

4

CFR Cluj II

7

4

2

1

19

10

9

35

5

Progresul Şomcuta Mare

7

1

0

6

6

13

-7

20

6

Luceafărul Oradea

7

0

0

7

2

42

-40

-3

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON