URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2022, 08:27

Liga a III-a: CAO a pierdut nemeritat derby-ul cu Minaur, în timp ce Lotus a remizat pe terenul echipei Someşul Dej (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa a 5-a din faza play-off-ului şi play-out-ului Ligii a III-a la fotbal a adus sâmbătă un singur punct celor trei echipe bihorene. Lotus Băile Felix a fost singura care nu a pierdut în această rundă, formaţia din Sânmartin reuşind un rezultat de egalitate, în deplasare, pe terenul echipei Someşul Dej, scor 0-0.

Din păcate, CAO 1910 Oradea a trebuit să se recunoască învinsă pe teren propriu în faţa liderului Minaur Baia Mare, cu scorul de 0-1, deşi a controlat partida.

În schimb, Luceafărul Oradea a suferit o nouă înfrângere severă, în deplasare, scor 0-7, pe terenul celor de la CFR Cluj II.

Derby pe Municipal

La Oradea, pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, CAO (foto) a început încrezătoare partida cu Minaur, dar nu a reuşit să înscrie, deşi şi-a creat destule oportunităţi, şi în prima repriză, şi în cea de-a doua.

În minutul 9, Mark Kovacs a expediat un şut pe jos de la 22 de metri, dar l-a reţinut portarul oaspeţilor. Apoi, în minutul 16, Chitaş a şutat din unghi, la colţul scurt, dar goalkeeperul Băilă a scos din nou, în corner. Trei minute mai târziu, acelaşi Chitaş are o incursiune în careu, a trimis periculos în faţa porţii, dar se respinge.

În minutul 27, Minaur are prima oportunitate, Viorel Chinde şutează de la marginea careului, dar fără probleme pentru portarul Bob. Replica nu a întârziat, în minutul următor, Răzvan Gunie a intrat cu mingea la picior în careul maramureşenilor, dar a şutat pe lângă poartă.

Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consemnat însă în minutul 30, când CAO a trecut pe lângă deschiderea scorului, când şutul bun a lui Florin Chitaş, din interiorul careului, a fost scos cu dificultate, în corner, de portarul Raul Băilă.

De partea cealaltă, în minutul 41, Patrick Petre a şutat pe jos, de la 20 de metri, dar mingea a fost reţinută de portarul orădean Bob.

În fine, ultima ocazie a primei reprize a aparţinut gazdelor, dar şutul lui Răzvan Gunie, din minutul 45, de la 25 de metri, a fost reţinut de portarul băimărean.

În repriza a doua, tot orădenii au început mai hotărâți, iar în minutul 51, după o lovitură de colţ executată de Adrian Popa de pe dreapta, Mark Kovacs, deşi era nemarcat la 10 metri, a trimis cu capul defectuos, pe lângă poartă. Apoi, două minute mai târziu, căpitanul bihorenilor, Daniel Stan, a expediat un şut de la 25 de metri, puţin peste transversală.

CAO a continuat să pună presiune, în timp ce oaspeţii au replicat pe contraatac. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 55, când Cătălin Jurcan a trimis din unghi, din careu, peste poartă.

Apoi, în minutul 72, Raul Ardelean a şutat de la 25 de metri, dar a scos portarul, respingând în faţă.

Timpul a trecut şi CAO nu a reuşit să înscrie, iar cum ocaziile se răzbună, finalul de joc a adus o echipă băimăreană mai periculoasă. Mai întâi, în minutul 83, după o lovitură de colţ executată de Sergiu Ciocan, Gabriel Oiţă a reluat periculos cu capul, din 5 metri, dar pe lângă bară.

În minutul 85, Sergiu Ciocan a fost faultat în careu de Claudiu Petruş, iar tot el a executat penalty-ul în minutul imediat următor şi a deschis scorul. De fapt, a fost unicul gol al disputei, pentru că până la final nu s-a mai marcat. S-a mai consemnat totuşi o eliminare, în minutul 90+1, când fundaşul central al celor de la Minaur Gabriel Oiţă a primit cartonaşul roşu.

„Per ansamblu, eu zic că am făcut un joc bun, am încercat să blocăm, pe cât s-a putut culoarele şi momentele de construcţie ale adversarilor. Am fost destul de agresivi, am avut o posesie bună, sigur că neşansa a făcut să nu înscriem, pentru că ne-am creat vreo patru ocazii de a marca, dar, aşa cum se ştie, tinereţea şi lipsa de experienţă fac de multe ori să nu poţi să înscrii sau să te desprinzi pe momentul bun al jocului, dar, una peste alta, eu zic că sunt mulţumit de băieţi şi îi felicit pentru atitudine, pentru dăruire”, a declarat, după partidă, antrenorul formaţiei CAO 1910 Oradea, Florin Fărcaş.

CAO 1910 Oradea – Minaur Baia Mare 0-1 (0-0)

Au marcat: Sg. Ciocan (min. 86 din penalty)
CAO: R. Bob – C. Jurj, Cl. Petruș, D. Stan – ctp., M. Kovacs – G. Cherman (min. 89 P. Chiș-Toie), R. Gunie – A. Gheorghiță (min. 69 R. Ardelean), Ad. Popa (min. 69 D. Cîrjan), Fl. Chitaș – M. Ion (min. 69 Sg. Jurj). Antrenor: Florin Farcaș
Minaur: R. Băilă – M. Potcoavă, G. Oiţă (min. 90+1 eliminat), M. Lazăr, D. Simion - C. Jucan, D. Matei, M. Donca (min. 78 Sg. Ciocan),  V. Chinde -  P. Petre (min. 90+1 C. Tand) şi C. Stanciu – ctp. (min. 65 A. Văsălie). Antrenor: Ciprian Danciu
Au arbitrat: Rareș Vidican (Satu Mare) – Ionuț Petrică Câmpeanu (Cluj-Napoca) şi Csaba Antal (Baciu – Cluj).


Lotus Băile Felix, în schimb, a evoluat în deplasare şi s-a întors cu un punct din judeţul Cluj, după 0-0 cu Someşul Dej. Pentru aceasta, un rol important l-a avut însă şi tânărul portar  Eduard Beke, care a parat o lovitură de la 11 metri, executată de Ionuț Dobrea în minutul 60.

Meciul s-a desfăşurat pe terenul sintetic de la Iclod, fapt care le-a creat anumite probleme, în special în prima repriză, oaspeţilor, care s-au adaptat mai greu la suprafaţa de joc, dar în repriza a doua au echilibrat disputa,  Florin Pop și Vlad Costea având chiar oportunităţi de a marca.

Antrenorul Gheorghe Ghiț nu s-a putut baza la acest meci pe experimentatul Mădălin Popa, care a lipsit din motive medicale.

Tehnicinaul formaţiei Lotus a trimis în teren echipa: Ed. Beke – Cr. Copil, Al. Pintea, Cr. Oros, M. Arsene, P. Blăgea (min. 65 S. Nogo), S. Cucu, V. Costea, Șt. Meșter (min. 50 T. Paublusztig), C. Sîrbu (min. 87 Al. Jurcuț) şi Fl. Pop.
Miercuri, 4 mai, în etapa intermediară de săptămâna viitoare, cele două echipe bihorene din play-off, CAO şi Lotus se vor întâlni în meci direct, de la ora 18:00, la Sânmartin.


Etapa a 5-a a play-off-ului Ligii a III-a, Seria a 10-a:

CAO 1910 Oradea – Minaur Baia Mare 0-1
Someșul Dej – Lotus Băile Felix 0-0

Clasament
1. Minaur Baia Mare 5          3          1             1          9 – 3    52 p
2. CAO 1910 Oradea           5          2             0          3          4 – 5     45 p
2. Lotus Băile Felix   5          3         1             1          5 – 6     39 p

4. FC Someșul Dej     5          0          2             3          1 – 5      37 p

Etapa viitoare (miercuri, 4 mai, ora 18:00): Minaur Baia Mare – Someșul Dej şi Lotus Băile Felix – CAO 1910 Oradea.


În play-out, Luceafărul Oradea a evoluat pe terenul echipei secunde a clubului CFR Cluj, unde a suferit un nou eşec drastic, scor 0-7. La pauză gazdele conduceau cu 4-0, iar cu acest prilej, jucătorul clujenilor George Leață a reuşit hattrick-ul, după ce a marcat de trei ori, în minutele 73, 76 şi 90+2. Cel care a înscris primul a fost însă Mihai Gâdea, care a punctat în minutele 5 şi 18. Cunoscutul jucător al campioanei Ovidiu Hoban a fost folosit şi el la echipa a CFR-ului doua în acest meci şi a marcat în minutul 21, pentru ca Bogdan Sucitu să-şi aducă şi el aportul la victoria clară a gazdelor, printr-o reuşită din minutul 39.


Etapa a 5-a a play-out-ului Ligii a III-a, Seria a 10-a:

CFR Cluj II – Luceafărul Oradea 7-0
CSM Satu Mare – Sportul Șimleu Silvaniei 3-2
Progresul Șomcuta Mare – SCM Zalău 1-3

Clasament
1. SCM Zalău                         5          3             0          2          18 – 8  34 p
2. CSM Satu Mare                 5          5             0          0          20 – 5  33 p
3. Sportul Șimleu                   5          2             1          2          10 – 11 30 p
4. CFR Cluj II                        5          3             1          1          16 – 8  31 p
5. Progresul Șomcuta             5          1             0          4          4 – 8    20 p
6. Luceafărul Oradea          5          0             0          5          1 – 29  -3 p

Etapa viitoare (miercuri, 4 mai, ora 18:00): Luceafărul Oradea – SCM Zalău, Progresul Șomcuta Mare – Sportul Șimleu Silvaniei şi CSM Satu Mare – CFR Cluj II.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON